VERDENS BESTE: Tyskland vant VM i 2014 i overbevisende stil.
VERDENS BESTE: Tyskland vant VM i 2014 i overbevisende stil. Foto: Pedro Ugarte (Afp)

Tyskland må slå Polen

Tyskland ligger bak Polen i sin gruppe og må fremover i banen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Landslagsmoroa fortsetter på fredagens langoddsprogram og det er godbiter fra hele Europa.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Tyskland leder til pause + Danmark, samlet odds 2,71.

Tyskland - Polen, H til pause, 1,75
Verdensmesterne kom tregt i gang denne kvalifiseringen, men har kommet seg kraftig og slått de fleste i det siste. Overbevisende har de ikke vært, noe som ofte skjer med lag som har vunnet VM.

Kvaliteten på hjemmelaget er utvilsomt i ypperste verdensklasse og i alle ledd - kanskje utenom spissplass - har de bedre spillere enn Polen.

Hjemme er de alltid enorm favoritt og folket krevet seier. De tyske landslagsspillerne har vist seg fra en god side i Bundesligaen så langt. De får tilbake en rekke spillere i forhold til forrige tropp og det er bare Sami Khedira som ikke rekker kampen.

Polen leder faktisk denne gruppen og har gjort det med en offensiv og overbevisende fotball. 20-3 i målforskjell og 4-2-0 fra seks kamper er rett og slett imponerende.

Kamil Glik, midtstoppersjefen til Polen, er tilbake og fortserker laget defensivt. Polen har en spisskompetanse utenom det vanlige, men sett under ett er de Tyskland klart underlegne.

Tyskland er stor favoritt og hjemmeoddsen frister lite. Men pauseoddsen på 1,75 til hjemmelaget tror vi vil innfri greit.

Danmark - Albania, H 1,55
Disse to lagene er á poeng, og Albania har en kamp til gode og har således det beste utgangspunktet.

Danmark har en Nicklas Bendtner i god form og de slo også Serbia forrige EM-kval-kamp. De har som vanlig et solid lag og vil alltid gjøre det godt i Parken.

Naturligvis blir hjemmelaget svekket av tapet av Christian Eriksen, savnet blir også Poulsen og Boilesen i dagens kamp. Danskene har et godt lag på papiret.

Albania har fått mye oppmerksomhet for for eksempel dronen som ble fløyet inn mot Serbia, men prestasjonene på banen har også vært solide.

Spesielt borteseieren over Portugal var imponerende/sjokkerende og gjør at albanerne har sjanse på avansement. Bredden i forsvaret svekkes av at Mavraj og Ajeti er skadet, men Cana og Hysaj er solide forsvarsspillere. Det er først og fremst på hjemmebane de skal sanke poengene.

Danskene er imidlertid favoritt i denne, og oddsen er akkurat brukbar i en dobbel.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør