Foto: Martin Meissner / Ap

Tyskland og Raufoss spilles

Vi tror Raufoss og Tyskland innfrir sine favorittstempel søndag. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Nederland griper halmstrået

Tippetips søndag: Bonuspotten vokser
V5 Haugaland: Wassberg er den perfekte vikar
V64 Solvalla: Ohlsson sitter på bankeren

Søndagens langoddsprogram består av 89 spilleobjekter og det knyttes naturligvis mest spenning til hvem som avanserer i gruppe B, der alle fire lagene faktisk kan nå kvartfinalen. I tillegg er det dessverre en rekke grovt underbetalte favoritter på et ellers svært uoversiktlig søndagsprogram der det blant mye annet spilles en god del kamper i norsk 2. divisjon.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Landskrona - Øster
Til tross for flotte 6-1-2 på de ni siste blir ikke Henke Larsson Landskrona favoritt i denne kampen. Det er naturligvis fordi bortelaget står med 10-1-0 på sine elleve første seriekamper og har inntatt en klar føring i Superettan. Men før eller siden kommer tapet, så jevn er naturligvis Superettan og selv om Landskrona har litt marginer med seg den siste tiden, synes vi hjemmeseier er det som må angripes her og 2,60 på Landskrona er et spennende langskudd søndag.

Dagens avslag
Fana - Fyllingsdalen
Bergensoppgjør mellom to av de klubbene (sammen med Åsane) som kjemper om å bli nummer to-klubb i Bergen. Fana hadde poeng i lomma borte mot KFUM Oslo sist helg, men måtte tilslutt returnere fra hovedstaden med 1-2 tap. Dermed er Fana fortsatt godt plantet i bunnstriden med sine fem poeng. Hjemme på Nesttun har Fana 1-1-2.

Fyllingsdalen FK (sammenslåingen av LøvHam og Fyllingen) har fått opp farten etter en svak sesongstart og står med fem strake seire nå, men det er allerede åtte poeng opp til serieleder Kristiansund. Prestisjefylt bergensoppgjør dette og hjemmelaget vil garantert selge seg dyrt og da er ikke 1,70 på borteseier noe å bry seg med her.

Dagens spill
Raufoss - Valdres
Et slags toppoppgjør dette mellom Raufoss på 5. plass og Valdres på 3. plass og Raufoss har kun fire poeng opp til serieleder Nybergsund. 4-3-0 på de sju siste for Raufoss og hjemme er laget som alltid solid (3-1-0). Tar vi med to cupkamper (seire mot Follo og Strømmen) er Raufoss ubeseiret på sine ni siste kamper nå.

Etter en downperiode med kun ett poeng på tre kamper, var Valdres tilbake på vinnersporet sist helg da FK Tønsberg ble slått 3-1 hjemme på Blåbærmyra. Valdres innehar dermed tredjeplassen med sine nitten poeng, kun ett poeng bak Nybergsund. 2-1-1 er tallene på bortebane.

Det står 3-1-0 i favør Raufoss på de fire siste tilsvarende oppgjørene og vi har svært god tro på at laget opprettholder den statistikken søndag. Raufoss-trener Espen Haug forteller til Sportspill lørdag ettermiddag at han har helt skadefritt mannskap og forventer over 1000 tilskuere på kampen. 1,65 på hjemmeseier er helt greit og spilles i kombinasjon med Tyskland.

Danmark - Tyskland
Bra levert av Danmark hittil i EM. Etter den flotte 1-0 seieren i åpningskampen mot Nederland, er det fortsatt håp om avansement til kvartfinale, men da er det seier som gjelder her. Kom flott tilbake fra 0-2 mot Portugal onsdag, men måtte tilslutt se seg slått med 2-3.

Tyskland leverer varene, ihvertfall poengmessig og står med full pott etter to kamper. Men kan faktisk ryke ut dersom de taper denne og Portugal vinner sin kamp. Tyskland var bedre i kampen mot Nederland enn i åpningskampen, men vi føler fortsatt at det er mer å gå på.

Dennis Rommedahl blir ikke friskmeldt, det innebærer at Tobias Mikkelsen (fra Nordsjælland) går inn i startelleveren. Mikkelsen som var meget frisk da han erstattet Rommedahl mot Portugal. Midtbanespiller Niki Zimling måtte også forlate banen mot Portugal og er usikker.

Tyskerne må unnvære høyreback Jerome Boateng som soner karantene. Trolig er det Lars Bender som overtar hans plass. Det kan være at Löw også gjør andre endringer. Vi tror Tyskland dreper alle spekulasjoner og tar seg gjennom gruppespillet uten poengtap. Tysk seier betales med 1,62 og det er som man må forvente.

Vi får da en dobbel til 2,67 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100

Spilleforslag 1 søndag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 44 Raufoss - Valdres FK 1,65 4,10 3,05
Kamp 65 Danmark - Tyskland 5,25 3,30 1,62
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør