Foto: Tor Erik Schrøder/ Scanpix

Umiddelbar nedtur for Sandefjord

Sandefjord tok skalpen til Vålerenga i cupen onsdag, men får det tøft borte mot Mjøndalen søndag. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Nå blir det ekstraomganger
Tippetips: Tippeligaen er tilbake

Dobbel V5 Sørlandet: Hamre dominerer

Søndagens langoddsprogram har naturligvis den svært prestisjefylte kvartfinalen mellom England og Italia som høydepunkt, men det spilles også tre hengekamper i Tippeligaen. I tillegg er det norsk 2. divisjonsfotball og kamper fra både Toppserien og 1. divisjon for kvinner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Finnsnes satt som et skudd lørdag og vi håper dere fikk spilt før oddsen ble satt ned.
Grorud - Raufoss
Sensasjonell opphenting av Grorud borte mot hjemmesterke FK Tønsberg. Til pausen ledet FK Tønsberg 3-0, og da var det ikke mange som trodde på Grorud-poeng. Men en strålende andreomgang berget ett poeng og med 1-3-1 på de fem siste seriekampene tyder alt på at nyopprykkede Grorud er ferd med å tilpasse seg nivået i 2. divisjon. Ligger nå fjerde sist med sine 10 poeng, kun ett poeng over streken. Hjemme i Oslo står laget med 2-2-1. Vi anbefalte spill på Raufoss hjemme mot Valdres sist helg og etter en målløs første omgang løsnet det skikkelig i den andre og Raufoss vant tilslutt komfortabelt 3-0. Hang svært godt med i cupkampen hjemme mot Odd onsdag, men det endte med 2-3 tap. Grorud har kommet seg mye de siste ukene og leverer bra på eget gress. Raufoss har gått ti kamper uten tap nå, men er variable på bortebane. Vi utelukker ikke at Grorud kan vinne denne mot et muligens litt slitent Raufoss-lag. 2,90 på at fremgangen fortsetter for Grorud er en svært spennende drag her.

Dagens avslag
Vålerenga - Stabæk
Ny nedtur for Vålerenga i cupen onsdag da laget røk 1-3 mot Sandefjord og tidlig exit fra cupen igjen. Nå lever Martin Andresen farlig. Ikke mye bedre for Stabæk som røk 1-2 borte mot Asker og også måtte takke for seg. Klart Vålerenga skal ha en bra sjanse her, men 1,50 for hjemmeseieren er altfor lavt til å la seg friste slik Vålerenga opptrer for tiden. Vi styrer unna.

Aalesund - Sogndal
1,45 på at hjemmelaget vinner. Det er om mulig enda verre odds enn oddsen på Vålerenga. Dette Sogndal-laget er ikke det letteste å bryte ned, og Aalesund er ikke laget som øser inn mål. Et tilnærmet skadefritt Sogndal kan få med seg poeng her og igjen er det bare å holde på lommeboken.

Dagens spill
Mjøndalen - Sandefjord
Adeccoligakamp mellom to lag som kommer fra sterke cupsuksesser på hjemmebane. Mjøndalen tok knekken på Hønefoss etter ekstraomganger og straffespark, mens Sandefjord slo Vålerenga 3-1 etter ekstraomganger. Således må vi tro at begge lagene spilte på seg selvtillit

Mjøndalen avsluttet med 2-1-0 på sine tre siste kamper før EM-pausen. Knallsterke 3-0 hjemme mot Start ble etterfulgt av 2-1 hjemme mot Bærum på nye Mjøndalen stadion, før det ble ett flott bortepoeng mot HamKam i den siste kampen før ferien (1-1). Med poeng i denne kampen vil Mjøndalen avansere til sjetteplass og være inne på en av playoffplassene. Solide 3-1-0 hjemme på Mjøndalen, men svake 1-1-3 borte gjør at laget ikke er bedre enn nummer sju.

Sandefjord fikk spille i åtti minutter (inkludert ekstraomganger) med en mann mer da laget slo ut Vålerenga i cupen onsdag. Etter at det stod 1-1 etter ordinær tid, scoret Sandefjord to ganger i ekstraomgangene og vant 3-1. I serien har det ikke gått på skinner og laget er helt nede på en svært skuffende 10.plass med magre 12 poeng etter ni serierunder. Men vil med seier i kveld avansere til sjetteplass og den siste playoffplassen. Svake 1-1-2 på de fire siste kampene før EM-pausen og borte har ikke laget bedre enn 1-1-2.

Hjemmelaget må unnvære midtbanespilleren Bjarne Kortgaard Ingebretsen i kveld, han ble skadet onsdag. Kenneth Dokken er tilbake i lett trening for Sandefjord, men fortsatt et stykke unna førstelagsspill. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 4-2 seier til hjemmelaget og vi har svært god tro på at Vegard Hansens elever også vinner i år. Oddsen for hjemmeseier er klart godkjente 2,35 og kampen kan spilles som singel.

Vi setter vår vanlige hundrelapp på at bruntrøyene fortsetter suksessen på hjemmebane.

Oddstips 1 søndag (spillefrist kl 17.55):
Kamp 46 Mjøndalen - Sandefjord 2,35 3,15 2,45
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør