(Foto: Scanpix)

United-seier til godkjent odds

Nettavisen satser på en trygg hjemmedobbel med to ganger United i dag.

Kommersielt

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og ishockey

Soleklar H
FA-cup, kvartfinale. Manchester United tok seg kontrollert videre mot Lyon i Champions League i midtuken. Overbevisende triumfer over Fulham og Newcastle mellom kampene mot Lyon. Sesongens eneste tap her kom for City i forrige hjemmekamp i serien, etterfulgt av 4-0 over Arsenal i forrige runde av FA-cupen. Blant få fravær er Neville den eneste som hadde vært aktuell.

Kun dagens motstander og Chelsea har flere borteseirer enn Portsmouth. Ble dog satt på plass med 1-3-tap for Everton på tur for en uke siden. Har møtt lett motstand i de foregående rundene, og tatt seg videre mer eller mindre fortjent med ett måls margin hver gang. Mendes er tilbake fra skade. Defoe har vært sentral siden han kom fra Tottenham, men kan ikke delta i FA-cupen for sin nye klubb. Kanu flyttes opp på hans plass, og habile Utaka kommer inn fra benken.

United vant tilsvarende seriekamp 2-0 for bare en drøy måned siden. Styrkeforholdet er ikke endret vesentlig, vi tror på en ny komfortabel hjemmeseier.

Livsviktige poeng
League Two. Lagene kjemper om henholdsvis opp- og nedrykk. Samtidig kjempes det en avgjørende kamp utenfor gressmatta, begge klubbene håper på å få slippe unna ilagte poengstraffer. Leeds innledet forrykende i høst, men mistet formen ved juletider. Enda verre ble det etter Wise forlot sjefsstolen, borteseieren over Swindon sist var den første på åtte kamper. 11-3-3 på hjemmebane. A. Hughes er på vei tilbake fra skade, spissen Freedman debutklar etter å ha blitt hentet på lån.

Bournemouth har 10 poeng opp til trygg grunn, den nøyaktig samme summen som poengstraffen. De økonomiske problemene har tappet klubben for gode spillere over tid, men poengfangsten har likevel bedret seg etter årsskiftet. 5-2-10 totalt på fremmed gress. Bradbury og Cummings er usikre, førstekeeper Forde uaktuell.

Leeds må konsentrere seg om å vinne kamper fremover, så vil papirarbeide avgjøre om det er play off eller direkte opprykk det står om. Det skal være klasseforskjell på disse, og vi bruker konkurransedyktige 1,50 for hjemmeseier.