Javier Hernandez må nøye seg med en plass på benken når Mexicos åpningskamp mot Kamerun sparkes i gang kl. 18 i kveld.
Javier Hernandez må nøye seg med en plass på benken når Mexicos åpningskamp mot Kamerun sparkes i gang kl. 18 i kveld. (AFP/Scanpix)

United-stjerne vraket

Javier Hernandez må starte på benken i Mexicos åpningskamp i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
VM-tips:
Ingen revansje for Nederland
VM-omtale:Kampen Chile må vinne
Odds: Dette laget skal vi tjene enda mer på
V65 Biri:
Har banket Norges beste

Nettavisens Sportspill-redaksjon satser stort på VM, og vi kommer til å ha analyser og tipsomtale til samtlige matcher under mesterskapet. Enkelte kamper/objekter vil ha større spillverdi enn andre, og disse blir merket som dagens (offisielle) VM-tips.

I de øvrige kampene kommer vi med siste nytt om lagene og omtale av hva vi mener er de beste spillene som er tilgjengelig for disse oppgjørene, uten at vi fører regnskap for anbefalingene.

Hele spilltilbudet for kveldens VM-kamper finner du her.

Mexico – Kamerun (kampstart 18.00)
Andre kamp i gruppe A, der Brasil slo Kroatia 3-1 i åpningskampen torsdag.

Mexico kommer har byttet landslagssjefer i et voldsomt tempo det siste halvåret, og laget ledes av karismatiske Miguel ”El Piojo” Herrera under VM.

Mexicanerne tok seg til VM ved å beseire New Zealand i playoffen etter å ha hatt marginene på sin side i kvaliken. I de to siste oppkjøringskampene ble det 0-1-tap for Bosnia og Portugal.

Troppen består i stor grad av spillere fra den hjemlige ligaen, og bortsett fra tidligere Barcelona-stjerne Rafael Marquez og Manchester United-spissen Javier Hernandez er det få profiler i laget som er kjent for norske fotballinteresserte.

Hernandez har slitt med scoringsformen i det siste, og Herrera har bekreftet at 26-åringen starter på benken i kveld. Spissparet blir da Villarreals Guillermo Dos Santos og Oribe Peralta (America).

Kamerun har i kjent stil en del bråk i troppen, og spillerne streiket nylig grunnet misnøye med bonusbetingelsene. Landslagskaptein og stjernespiss Samuel Eto’o har også beskyldt medspillere for å ha en agenda mot ham.

Har variert litt prestasjonene i oppkjøringskampene, men bør ha bra med selvtillit etter 1-0 over Moldova og 2-2 mot Tyskland i de to siste matchene.

Eto’o har stått over flere treninger i det siste, og det er usikkert om Chelsea-spissen blir klar.

Vi har ikke noe særlig tro på noen av disse lagene i VM, men en eventuell vinner her vil ha brukbare muligheter for avansement fra gruppespillet.

Norsk Tipping har satt opp 20 spillobjekter på kampen, og vi skal gå gjennom de mest interessante spillene her.

*HUB-oddsen er satt til 2,20 – 2,90 – 3,20. Vi sliter med å finne en vinner, og U er det mest aktuelle alternativet. 2,20 på Mexico er uansett for lavt.

*Over/under 2,5 mål er satt så skjevt som 2,45 - 1,42. Det skyldes nok at Mexico har tapt 0-1 i sine to siste oppkjøringskamper. 2,45 i odds på at det skal bli tre mål eller mer i kampen er såpass høyt at dette likevel kan være et interessant spill.

*Det er satt opp spill på om fem spillere scorer mål eller ei. Nevnte Hernandez (3,10 i odds) er det uaktuelt å spille på ettersom han starter på benken. Og usikkerheten rundt Eto’o (4,00 i odds) gjør at heller ikke dette spillet frister. Oribe Peralta (3,25 i odds) peker seg dermed ut som det beste spillet. America-angriperen har scoret 16 mål på 33 landskamper og viste tidvis meget gode takter i Mexicos kvalik-kamper. 

Hele spilltilbudet for kveldens VM-kamper finner du her.

Les også om fredagens spennende singelspill fra irsk fotball.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus