Wayne Rooney er en av få Manchester United-spillere som har levert en godkjent sesong så langt.
Wayne Rooney er en av få Manchester United-spillere som har levert en godkjent sesong så langt.

Uniteds eneste lyspunkt

Sesongen har vært trist for United-fansen. Men Champions League er fortsatt en fest.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er to Champions League-matcher på kveldens oddsprogram. I tillegg spilles det en rekke kamper i de lavere ligaene i England. De hockeyinteresserte kan kose seg med NHL, Get-ligaen og SHL.

Dagens langskudd
Olympiakos – Manchester United U 3,20

Olympiakos er Hellas’ desidert beste lag og står med strålende 24-2-0 og 78-9 i målforskjell i den hjemlige ligaen. Hjemme på Georgios Karaiskakis er det blitt full pott på 13 kamper, og i de siste tre seriematchene har laget scoret 13 mål.

Vi er selvsagt klar over at den greske ligaen er flere hakk svakere enn Premier League, men Olympiakos viste i grunnspillet i Champions League at dette er et lag man skal ta seriøst. På hjemmebane ble det seier i to av tre kamper, og man gikk videre på bekostning av Benfica og skuffelsen Anderlecht.

Laget er svekket offensivt siden grunnspillet i CL: Den store scoringshelten Kostas Mitroglou er solgt til Fulham, mens veteranen Javier Saviola er skadet. Marko Scepovic er ikke berettiget for spill, og det ligger an til at den unge nigerianeren Michael Olatian spiller fra start som spiss i kveld.

Manchester United har som kjent hatt en meget skuffende sesong, og etter 27 runder skiller det 15 poeng og fem plasseringer opp til gullet. David Moyes har ikke klart å videreføre vinnermentaliteten som forgjengeren var så berømt for, og laget har bare gnistret i små øyeblikk denne sesongen. Tok en grei 2-0-seier borte mot Crystal Palace i helgen, men der gjorde man ikke mer enn man trengte for å ta tre poeng.

Uniteds eneste lyspunkt denne sesongen er Champions League, der man har vist tilnærmet normal standard så langt.

Juan Mata er ikke berettiget for spill i CL for United og må stå over. Skadde Nani, Phil Jones og Jonny Evans har heller ikke tatt turen til Hellas, men Rafael og Danny Welbeck er trolig tilgjengelige.

Hadde Olympiakos vært like godt rustet fremover på banen som i gruppespillet, ville vi ha satt langskuddpengene på H til 3,30. Men sortiet til Mitroglou og skaden på Saviola gjør at vi synes det luker mer penger av U til 3,20. United spilte uavgjort i to av tre bortekamper i gruppespillet, og et slikt resultat vil være helt ok for Moyes i kveld. Det kladder fortsatt offensivt for United, og vi ser for oss en tett kamp med få mål. 0-0 eller 1-1?

Olympiakos - Manchester United 3,30 - 3,20 - 2,00
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens dobbel
Scunthorpe – Bristol Rovers H 1,75

Scunthorpe har helt sluttet å tape kamper og har nå tatt poeng i 16 matcher på rad. Sesongens største seier kom lørdag, da Portsmouth ble banket 5-1 på hjemmebane. Runden før ble det 3-2 borte mot Accrington, så det er ingenting å si på scoringsformen om dagen.

Lagets giftige angrep ledes av Sam Winnal, som er ligaens toppscorer med 17 mål. Han kom nok en gang på scoringslisten mot Portsmouth, men det var Dave Syers som stjal overskriftene denne gangen. Midtbanespilleren, som var tilbake etter skade, scoret hele tre mål og står nå med åtte nettkjenninger i serien.

Både Winnal og Syers ble byttet ut 20 minutter før slutt, så den målfarlige duoen har fått god tid til å hvile. Det er ventet at manager John Ward stiller med samme lag som banket Portsmouth. Spissen Deon Burton den eneste spilleren i troppen som ikke er fit for fight.

Scunthorpe ligger på andreplass og har lik poengsum som ledende Chesterfield. Det er tre lag som rykker direkte opp fra ligaen, og Oxford på fjerde har tatt tre poeng færre. Sistnevnte har også én kamp mer spilt.

Bristol Rovers har lenge kjempet i den andre enden av tabellen, men har nå åtte poeng ned til nedrykk etter seier i de to siste kampene.

Laget har spilt tre hjemmekamper på rad, men skal nå ha to på fremmed gress. Der trives de sjelden, for bortetabellen viser 1-5-9, noe som er svakest i ligaen.

Spissen Matt Harrold må trolig stå over for tredje kamp på rad.

Formlaget Scunthorpe vil ta et nytt steg mot opprykk med seier i kveld. Rovers er også i god forfatning, men har et stort bortekompleks.

Luton – Wrexham 0-1 H 2,30
Hvis du var interessert i engelsk fotball på 80-tallet, husker du garantert Luton. The Hatters var ingen storklubb den gangen heller, men klarte å klore seg fast i den øverste divisjonen en rekke sesonger.

Klubbens beste sluttplassering noensinne er sjuendeplassen fra 1986/87, og året etter ble Arsenal slått i ligacupfinalen i en thriller av en match.

"The Hatters" spilte sist i toppdivisjonen i 1991/92, og de siste 21 årene har vært en tilnærmet endeløs nedtur. Store økonomiske problemer på 2000-tallet bidro til at man falt utenfor det offisielle ligasystemet i 2008/09, og siden den gang har laget spilt i Conference. Det har blitt playoffspill tre av de siste fire sesongene, og i 2012 spilte man opprykksfinale mot York på Wembley. Den endte 1-2.

Nå har klubben fått ny vind i seilene. Man har stø kurs mot opprykk til det offisielle ligasystemet, og entusiastiske fans strømmer på til både hjemme- og bortekamper. Lederen i Conference er nemlig i fryktinngytende form og står med fire strake seiere og 17-1 i målforskjell. To av disse triumfene er kommet mot opprykksjagende Nuneaton, som er blitt knust 8-0 sammenlagt. Laget har faktisk ikke tapt på de siste 23 kampene.

Det meldes om en skadefri tropp.

Whrexham ligger på en kjedelig 13. plass, og med kun ett poeng på de tre siste kampene er opprykk lite sannsynlig. Andy Morrell trakk seg mandag som manager i klubben, og hans assistent Billy Barr leder laget i kveld.

Luton har vunnet sine seks siste hjemmekamper med sammenlagt 25-3 i målforskjell og bør ta tre nye og enkle poeng i kveld.

Scunthorpe – Bristol Rovers 1,75 - 3,30 - 3.65
Luton – Wrexham 0-1 2,30 - 3,35 - 2,25
Samlet odds: 4,02
Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør