Folketomt blir det ikke på Friends Arena i kveld. Hittil er det solgt over 40 000 billetter til byderbyet mellom AIK og Hammarby.
Folketomt blir det ikke på Friends Arena i kveld. Hittil er det solgt over 40 000 billetter til byderbyet mellom AIK og Hammarby. Foto: Adam Davy / pa Photos / NTB scanpix

Vanvittige tilskuertall i Sverige

Mandagens byderby mellom AIK og Hammarby kommer til å trekke over 40 000 tilskuere og den 38 år gamle publikumsrekorden i Allsvenskan kan ryke. "Norske" Hammarby kan være et herlig langskudd i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Arsenal på sølvjakt
Oddstips 2: Molde må vinne
V65 Leangen: Amatørkusken som duger
V4 Halmstad: Vinnertakter fra Takter
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Mandagens langoddsprogram består av blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Allsvenskan, Superligaen og ishockey-VM.


AIK - Hammarby B 4,10
Gedigent byderby i Stockholm som er omgitt av voldsom interesse.  7. mars møttes lagene i den svenske cupen og da var det enorme 41 064 tilskuere på plass. Søndag kveld var det antallet passert til kveldens match og det kan faktisk settes publikumsrekord på en kamp i Allsvenskan i kveld. Den rekorden er 38 år gammel og lyder på 44 130 tilskuere. Søndag kveld var det godt over 21 000 tilskuere på Skånederbyet mellom Malmö og Helsingborg og det er bare et av mange eksempler på den voldsom interessen det er for Allsvenskan denne sesongen.

I kveld er AIK satt til meget stor favoritt mot Hammarby, altfor stor etter vår mening. AIK har riktignok vunnet alle sine tre hjemmekamper på Friends Arena denne sesongen, men motstanderlagene har vært Halmstad, Gefle og Ørebro. De tre lagene har tapt sju av sine to bortematcher denne sesongen og ikke skremt mange på bortebane.

Hammarby på sin side har hatt en strålende innledning på sesongen etter opprykket fra Superettan og står med 3-2-1 på sine seks første matcher. Borte har det dog kun blitt to poeng, men så har da også Hammaby allerede møtt meget sterke lag som Elfsborg og Malmö og det forklarer det meste om akkurat den statistikken. Burde vel kanskje vunnet borte mot Ørebro torsdag, men den type bortekamper er alt annet enn enkle. 

I kveld må AIK unnvære sin forsvarssjef Per Karlsson som måtte ut med skade i torsdagens bortematch mot Åtvidaberg. Meget viktige Henok Goitom er svært usikker. For Hammarbys del er midtbanedirigenten Johan Persson trolig klar etter sykdom, mens goalgetter Kennedy Bakircioglu er tvilsom. Kennedy scoret 17 mål i opprykkssesongen og har allerede scoret tre mål denne sesongen, og den rutinerte 34-åringen er selvsagt en viktig mann for Hammarby, slik Karlsson er for hjemmelaget.

De norske spillerne gjør det strålende i Allsvenskan om dagen og søndag var det Magnus Wollf Eikrem og Jo Inge Berget som stod bak Malmös mål i seieren hjemme mot Helsingborg. men også i Hammarby er det flust med nordmenn og i torsdagens bortematch mot Ørebro startet både Jan Gunnar Solli, Mats Solheim og Lars Sætra for Hammarby, mens Lars Fuhre kom innpå og Fredrik Torsteinbø var ubenyttet reserve. Nordmennene i Hammarby er nok ikke like sentrale som nordmennene i Malmö, men de er viktige for trener Nanne Bergstrand.

Det er selvsagt stor uavgjortfare i dette oppgjøret i kveld, men 1,65 på AIK må være en vits. "Norske" Hammarby til meget spreke 4,10 i odds, er så spennende odds, at det må være verd å sende avgårde et langskudd til glødende Friends Arena i kveld og anbefales som et frekt og vågalt spill.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør