Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Vendepunktet for Brann?

Brann reiser til sørlandet i håp om å ta poeng i sin andre bortekamp på rad. Vi tror de lykkes. Les dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V75 Jarlsberg:Milliondryss i V75
Tippetips: IFK Göteborg fortsetter på topp

langoddsen i dag finner vi blant annet Gold Cup, Tippeligaen, Allsvenskan, finsk Veikkausliiga og 1. divisjon, islandsk 1. divisjon, brasiliansk serie A og B, ATP Båstad og Tour de France 14. etappe.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Häcken – Kalmar FF B 4.10
Allsvenskan. Häcken var to fattige poeng unna seriemesterskapet i fjor, men året sesong ser foreløpig ikke ut til å kunne by på noen gulljakt. Forrige helgs 0-2 tap borte mot AIK sendte laget ned på 9.plassen, og er nå ni poeng bak IFK Göteborg på topp. Har ikke bedre 2-0-3 på de fem siste, men har vist at de kan slå de fleste, som med 3-1 seieren over Malmö borte. Har 3-1-3 hjemme, hvor de har tapt sine to siste, mot Elfsborg (4.) og Åtvidaberg (6.). Troppen er skadefri, men toppscorer Moestafa El Kabir soner karantene.

Kalmar vant forrige bortekamp over Brommapojkarna (15.) og klatret dermed opp til 7.plassen med fire poeng mer enn dagens motstander. Har til gode å tape hjemme (2-5-0), men har likevel plukket mer poeng på bortebane med 4-1-3, hvor de har slått de tre dårligst plasserte lagene og Mjällby (8.). Har hatt et godt tak på Häcken i de senere årene; det omvendte oppgjøret i april endte 0-0, men Kalmar vant fire på rad før det, og laget har ikke tapt på Rambergsvallen siden 2003. Dagens kamp ser åpen ut; Häcken er favoritter, men vil garantert savne toppscorer El Kabir. Kalmar har vist at de er et talenfult lag, og selv om de har variert prestasjonsmessig skal seieren være innen rekkevidde.

Dagens avslag
Molde - Viking H 1.67

Det er bedring å se i formen hos Molde med syv poeng på de tre siste, men til dagens kamp mangler både Daniel Chukwu og Joshua Gatt. Viking har delt poeng i to kamper på rad, men har spilt god fotball og er absolutt kapable til å ta poeng i dagens kamp.

Dagens spill
94. Start – Brann

Start tapte bunnoppgjøret mot Sandnes Ulf forrige helg og ligger dermed fortsatt på nedrykk med 3-5-7 totalt. Nederlaget var i følge kamprapportene fullt fortjent og Sandnes Ulf var best i det meste gjennom hele kampen. Sørlendingene har ikke vunnet siden 1-0 seieren over Odd i mai, og har svake 0-2-3 på de fem siste. Start trener Mons Ivar Mjelde har naturligvis god kjennskap til dagens motstander, og sier at Brann kommer forhåpentligvis til å møte et litt mer "gnient" Start-lag. Står med 2-3-2 på Sør arena: slått Vålerenga (10.) og Hønefoss (13.) – delt poeng med Tromsø (8.), Molde (11.) og Aalesund (3.) – tapt for Viking (5.) og Strømsgodset (1.).

Brann tok årets første bortepoeng mot Hønefoss forrige helg, og selv om det var en jevnspilt kamp hvor begge lagene hadde muligheter til å avgjøre, er det nok bergenserne som bør si seg mest fornøyd med poengdelingen. Ligger på 4.plass med 25 poeng, men det er takket være den gode hjemmestatistikken (8-0-0), borte har de ikke bedre enn 0-1-6. Markus Jonsson er ute med skade, mens Simen Wangberg tilbake i troppen.

Brann har ikke prestert på bortebane i år, men skal ha det bedre laget i dagens duell, og mot formsvake Start tror vi bergenserne endelig får sin første borteseier.

94. Start – Brann 2.15 3.20 3.00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør