Foto: hesteguiden.com

Vi banker sistevalget

Forrige mandag innfridde vår herlige Leangenbanker Mille Mollyn med bravur. I kveld satser vi tøft igjen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for Nettavisens V5A-forslag

Våre Leangenvurderinger har vært svært solide de siste omgangene, og som sist satser vi litt utenom folkebankerne.

Vi tror nemlig 1 Romfo Donna har store muligheter til å spore V5-4 fra start til mål i kveld. Nå blir ikke den formsterke hoppe noe sjakkvalg slik overskrifiten antyder, men trolig et andre-tredjevalg når startskuddet går. I fagbladet Trav og Galopp-Nytt er imidlertid hoppa rangert helt sist i det ni hesters store feltet. Selvom det tipset er lansert før 6-åringens seier på Biri fredag er det snakk om en skikkelig skivebom.

Det er aldri lett å hente lange tillegg - spesielt ikke på en kjapp sprint. Vi tror Romfo Donna får en glitrende start på 2009-sesongen ved å bokføre sin andre seier allerede 5. januar - det er det nok ikke så mange hester som gjort før henne. Thuli Elden-datteren gjorde mange fine løp under fjorårssesongen som innholdt fem seire og innbragte nesten 200.000 kroner. I det siste løpet før jul satt hun fast på ny bestetid 26.7 på Biri, men i årets første start klaffet det adskillig bedre og det ble en enkel spurtseier. Vi tror 40-metershestene skal få sitt svare strev med å hente igjen en formtoppet Romfo Donna. Slått Eld kommer ut etter pause, mens Prins Juventus ikke ser ut til å være helt i toppform. Bjørkastjern og Vorset Ivers kan faktisk bli verre å holde fra livet om de får det rette løpet. Vi håper og tror imidlertid at Andre Henning Stensen ikke byr tillegghestene inn i matchen ved å dra hardt unna i front.

Andrevalget gjør underverker
2 Flying Canon blir kveldens største favoritt allerede i V5-innledningen, og det er klart den seiersvante 6-åringen skal ha en god sjanse. Den sterke Piper Cub-sønnen går ikke av veien for stayerdistanse, og fullfører alltid helt inn i kassa. Sist var han kun knepent slått av gode Abbe Hook, mens Eggan-traveren imponerte stort ved 15.4-seieren ganger før. Flying Canon er dog ingen startkanon, og dermed ser vi vårt snitt til å doble bongene med en meget interessant hest - igjen med Andre Henning Stensen ved spakene. 4 Arc Whaler tapte klart for storfavoritten sist, men vi skal hunsek at Angus Hall-sønnen har slått ham tidligere, og absolutt kan gjøre det igjen. 7-åringen er rask fra start, og takler distansen bedre enn de fleste - ble nummer fem på 17.0/2640v i V75 i september i et løp rågode Our Fame vant på 16.8. Streket på mindre enn hver fjerde bong vil Arc Whaler være en toppstart på V5-spillet.

Den andre avdelingen bør forbigås i absolutt største stillhet, og vi maler godt på. Vi er dog litt inne på at femtevalget 6 Magic Banker Zon sporer hele veien nå som motstanden er betraktelig lettere enn tidligere.

Trio gjør opp?
I V5-3 synes vi tre hester skiller seg klart ut. 1 Kvamdals Jo holder toppform og kan spurte ned alle med de rette luker på oppløpet. 2 Salsnes Sokken var meget tapper annen sist, og står vakkert til spormessig denne gang. 4 Lykke Even er en annen plussvariant som også har vært heldig i sportrekningen.

Også i V5-finalen satser vi på at tre streker holder. 4 Moni Gold har vært god etter pausen, og i kveld er distansen og sporet også på lag med den kapable Lyng-traveren. 3 Madame Brizard og coming-man Arve Sjoner er garantert med i toppen fra perfekte forutsetninger, mens 6 Nobel Bonanza er vår lille luring. Kjøsnes-traveren er helt klart blant de bedre i feltet, og klaffer det litt har vi sett vallaken spurte til seier tidligere. Streket på bare 17% vil Gunslinger Spur-avkommet gjøre samlebongene svært lukurative.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 126, 360 og 1260 kroner.

De to største er samlebonger der vi satser på å ta V5`n hhv 5 og 10 ganger.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør