Sheffield Wednesday scorer i en kamp mot Watford forrige sesong.
Sheffield Wednesday scorer i en kamp mot Watford forrige sesong. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Vi spiller Wednesday på en onsdag

Sheffield Wednesday er feilfrie på hjemmebane så langt denne sesongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Norsk CL-duell på kupongen
Singelspill:
  Wolves har start solid
LangskuddFormsvake Shakhtar er i trøbbel
V4 Jägerso galoppOnsdagsvorspiel med galopp

onsdagens langoddsprogram finner vi blant annet en del kamper fra Champions League og Championship.

Det ble en svært god tirsdag for Nettavisens tips. Dobbelen med Sporting og Ipswich til 3,60 i odds gikk inn, og det gjorde også singleforslaget på Lazio til 2,35.

Sheffield Wednesday - Reading H 2,10
Wednesday-manager Carlos Carvalhal har hatt et relativt stort budsjett å handle for i sommer, og fansen kan glede seg over ny navn som Marco Mathias (Nacional), Lucas Joao (Nacional), Alex Lopez (på lån fra Celta Vigo) og Lewis McGugan (Watford).

Så langt et det blitt seier over Bristol City og et knepent bortetap for Ipswich. Keiren Westwood pådro seg en smell mot Ipswich, og de siste rapportene tyder på at førstekeeperen mister kveldens kamp. Glenn Loovens og Sam Hutchinson trøbler også med skader.

Reading kom på en meget skuffende 19. plass forrige sesong, og det er tvilsomt om årets tropp er god nok til å kjempe i toppen av tabellen. Så langt er det blitt ett mål og ett poeng, og spesielt offensivt ser det tynt ut.

Spissen Pavel Pogrebnyak, den gode kantspilleren Garath McCleary og angriperen Dominic Samuel er ute med skader, mens midtbanetalentet Tariqe Fosu kan bli involvert etter ankelproblemer.

Nykommerne Alex Fernandez (på lån fra Espanyol) og Paolo Hurtado (Ferreira) blir trolig ikke klare til kveldens kamp.

Reading mangler en god del kreativitet med dagens fravær, og dette bør være en fin vinnersjanse for et Wednesday som har spilt bra fotball innledningsvis på sesongen.

Basel - Maccabi Tel Aviv H 1,45
Basel er et fryktet hjemmelag i Champions League, og sveitserne har en fantastisk liste med storklubber som er blitt slått på St. Jakob Park. Forrige sesong var det Liverpool som ble banket i gruppespillet, Basel gikk senere til åttedelsfinalen.

Sesongen har startet på forrykende vis, med fem strake seiere i serien og klar ledelse. I forrige kvalifiseringsrunde i CL ble Lech Posnan tuktet både borte og hjemme.

Midbanespillerne Taulant Xhaka (karantene) og Zdravko Kuzmanovic (skadet) mangler i kveld.

Maccabi har bare deltatt i CL-gruppespillet én sesong. Det var i 2004/05, og israelerne klarte ikke å ta seg videre til sluttspillet.

For to sesonger siden kom laget til 16. delsfinalen i Europa League. Der ventet Basel, som vant med 3-0 sammenlagt. Tidligere samme sesong møttes lagene i CL-kvalifiseringen. Også der trakk Basel det lengste strået.

På veien til playoffrunden har Maccabi slått ut maltesiske Hibernians og tsjekkiske Viktoria Plzen.

Laget ledes av tidligere Watford-manager Slavisa Jokanovic, mens Jordi Cruyff er sportsdirektør. Kaptein Eran Zahavi er en meget giftig spiller som har scoret utrolig 60 mål på 76 kamper for klubben.

Basel skal være minst et hakk bedre enn Maccabi, og sveitserne har klart mest erfaring ute i Europa. Basel har også fordelen av å være kommet godt i gang med sesongen, mens Maccabi spiller årets første seriekampe til helgen.

Går det som det har gått i lagenes to siste møter - Basel-seier i Sveits og uavgjort i Israel?

Samlet odds for dobbelen: 3,05.

Begge kampene starter 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus