Nordmannen Pål Alexander Kirkevold var toppscorer i den danske Superligaen sist sesong. Han blir viktig for Hobro i fredagens seriepremiere mot nyopprykkede Vejle.
Nordmannen Pål Alexander Kirkevold var toppscorer i den danske Superligaen sist sesong. Han blir viktig for Hobro i fredagens seriepremiere mot nyopprykkede Vejle. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark (NTB scanpix)

Vi stoler på Kirkevold og Hobro

Pål Alexander Kirkevold scoret 22 mål for Hobro sist sesong. Vi tror han fortsetter å score denne sesongen.

Kommersielt

Den danske Superligaen er tilbake på langoddsprogrammet denne fredagen. I tillegg er det kamper fra islandsk toppserie, den skotske ligacupen, fra svensk 1. divisjon og fra øverste og nest øverste nivå i irsk fotball. Natt til lørdag spilles det også fire kamper i brasiliansk Serie B.

Vejle BK – Hobro IK 2,25 – 2,95 – 2,85 B (spillestopp kl. 1755)


Denne helgen er den danske Superligaen i gang igjen. Nyopprykkede Vejle Boldklub får æren av å spille sesongens første kamp. For Vejle er det første gang på ni år at det spilles Superliga-fotball i Nørreskoven.

Vejle vant 1. divisjon sist sesong, fem poeng foran Esbjerg. De var litt presset i andre halvdel av sesongen etter at de solgte den brasilianske toppscoreren Dominic Vinicius til Beijing Enterprises Group FC i januar, men Vejle var sterke defensivt, og offensivt scoret akkurat nok mål.

Sesongoppkjøringen har vært bra for det nyopprykkede laget. De har vunnet et par kamper, spilt et par kamper uavgjort, men de står kun med ett tap.

Allan Sousa har scoret fire mål i oppkjøringskampene, og det er viktig. Han får en sentral rolle i Vejle-laget denne sesongen.

I serieåpningen møter Nørreskoven-laget et annet lag som er godt organisert defensivt, Hobro.

Både Nicolaj Madsen og Wang Zhenao sto over kampen mot Eintracht Braunschweig på grunn av skader. Det later til at Madsen også går glipp av seriestarten. Det er et minus for den nyopprykkede klubben. Han er en viktig brikke i laget.

Kevin Memija spilte heller ikke mot Braunschweig, men blir antakeligvis klar til matchen mot Hobro.

Trolig Vejle-lag: Bajza – R. Lauritsen, Greve, Emmersón – Gundelund, Mucolli, Ramadani, Schoop, Davidsen – Sousa, Louati.

Hobro overrasket stort i starten av sist sesong, men de dabbet av etter vinterpausen og klarte ikke å spille seg inn blant de seks beste lagene i sluttspillet. Det var imidlertid kun tre poeng som skilte dem fra Horsens som kom med i mesterskapssluttspillet.

Laget kan ikke skryte av resultatene i oppkjøringen til sesongen. De står bare med to tap og én uavgjort. Men treningskamper er treningskamper. Nå er det alvor, og da tror jeg Hobro skjerper seg.

Det nordjyske laget har ikke gjort store endringer fra sist sesong. Trener Thomas Thomasberg har forlatt klubben, og inn har Allan Kuhn kommet.

Mads Justesen har lagt opp, Björn Kopplin har gått til Brøndby og Quincy Antipas har drarr fra Jylland-klubben. Nye ansikter i laget er angriperen Julian Kristoffersen, og forsvarsspilleren Alexander Molberg.

Jonas Brix-Damborg er ute med skade før seriepremieren.

Det er viktig for Hobro at Superligaens toppscorer Pål Alexander Kirkevold fortsatt spiller i klubben. Han scoret 22 ganger sist sesong, og kan fort bli mannen som avgjør kampen mot nyopprykkede Vejle.

Hobro IK stiller sannsynligvis med denne startelleveren: Rask – Bøge, Minor, Amankwah, Putros – Mikkelsen, Gotfredsen, Hammershøy-Mistrati, Babayan – Grønning, Kirkevold.

Det er meget svært at så om, hvordan det kommer til at gå. Men Vejle kommer med masser av optimisme etter opprykningen, og der kommer garantert mange fans på stadion.

Vejle kommer til denne kampen med massevis av nyoprykkerentusiasme, og det kommer til å være fulle tribuner. Jeg tror likevel ikke at det er nok til å vinne mot Hobro. Begge lagene er godt organisert bakover, så jeg tviler på at denne kampen blir en målfest, men jeg tror på en knapp seier til gjestene fra Mariagerfjord. Hobro-seier belønnes med 2,85 i odds.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør