PÅ G: Kjell Jonevret og Viking er virkelig i vinden.
PÅ G: Kjell Jonevret og Viking er virkelig i vinden. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Viking vinner slaget om Rogaland

Haugesund har slitt stort mot storebror de siste oppgjørene.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På fredagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa, inkludert Tippeligaen.

Single-forslaget på Rosenborg til 2,50 i odds gikk inn i går.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Viking + Helsingborg, samlet odds 3,14.

Viking - FK Haugesund, H 1,57
Normalt er ikke dette odds vi løper etter og spesielt i et derby, der det er mye følelser i sving. Men nå har Viking vist så imponerente form at vi ikke kan overse dem.

Forrige runde stolte vi på Start, men Viking vartet opp med festfotball av rang og spilte ut Start på Sør Arena og ledet 3-0 til pause. Resultatet løy ikke - Viking var fenomenale i alle deler av spillet.

Jon Dadi Bödvarsson har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, og fortsetter å levere på et eksepsjonelt nivå. Islendingen scoret også forrige runde, og generelt har Viking scoret mye mål i det siste. Faktisk har de hele elleve nettkjenninger de siste fire kampene.

Bjørn Daniel Sverrisson er stadig skadet, det samme er Anthony Soares. Kjell Jonevret kan imidlertid glede seg over at Joackim Jørgensen igjen er skadefri.

De siste kampene har endt i favør Viking, stort sett. Av de siste fem møtene mot dagens motstander, har de fire seiere og en uavgjort.

Haugesund er på sin side i voldsomt trøbbel. Forrige helg så de ut til gå på enda et tap, men reddet et poeng på en dødball helt på tampen. Likevel har de nå kun én seier de siste syv, dog kom den borte mot Molde.

Også denne sesongen er det noe som virkelig ikke stemmer for Jostein Grindhaug og gjengen, og de kan så langt prise seg lykkelige over at lagene bak er såpass svake som de er.

De har 2-2-4 på bortebane, som er en helt godkjent statistikk. De hjelpes også å ha avklart situasjonen rundt Gytkjær - virker det som, i alle fall - og han bør finne tilbake til nettmaskene igjen.

I tillegg er den solide midtstopperen Dusan Cvetinovic suspendert med gule kort, mens Eirik Mæland og Joakim Våge Nilsen er skadet.

Vi tror Viking har få problemer med  å forlenge seiersrekken og spiller H til 1,57. Vi lar den ikke så ukombinert.

Helsingborg - Kalmar FF, H 2,00
Som Henrik Larsson har fått fart på Helsingborg! Etter en noe ustabil sesongstart har de nå funnet vinnersporet og har tre seiere de siste fem kampene. Motstanden de siste kampene har også vært god.

Spesielt imponerende var deres 3-1-seier hjemme mot AIK for to runder siden. Nå gjelder det å kopiere det over til en ny hjemmeseier. Og de er fryktelig solide hjemme - med 5-1-2 på eget gress, er de blant Allsvenskans aller beste lag. 66% av poengene sine har de hentet hjemme.

Johan Mårtensson og Lalawele Atakora er suspenderte, mens Peter Larsson og Emil Krafth er skadet.

Kalmar har på sin side en horribel bortestatistikk med 1-1-6. Og formen i de siste rundene har ikke gjort mye for å bedre det inntrykket - en seier er fasit de siste syv kampene. Og den var mot ursvake Falkenberg, dog 4-0.

Forrige runde landet de trygt på bakken med 3-0 for Häcken og Kalmar er i fritt fall på tabellen etter en godkjent start.

Viktor Elm og Viktor Agardius er begge suspenderte, mens Jonathan Ring er skadet. Alle tre er viktige førstelagsspillere for gjestene.

Det er uhorvelig mye som taler for hjemmeseier og 2,00 virker godt betalt med tanke på hvor solid hjemmelaget er og hvor elendig Kalmar er på reisefot.

3,14 er vår dobbel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus