Degerfors-spissen Peter Samuelsson, som har en fortid i Kongsvinger, er toppscorer i Superettan med sju mål på ni kamper.
Degerfors-spissen Peter Samuelsson, som har en fortid i Kongsvinger, er toppscorer i Superettan med sju mål på ni kamper. Foto: kil.no

Viktig kamp i Superettan

En eventuell vinner i dette oppgjøret henger godt med i opprykksstriden.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips 1:
  Hvem rykker opp fra Serie A?
V4 Umåker:  Vidåpen omgang
Lunsj-V5 Leangen:  Blekkan sørger for ny Leangenfest?
V65 Forus:  Glen Ord Superb på plass

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av objekter fra OBOS-ligaen, French Open, NHL og italiensk, tysk, svensk og dansk fotball.

Sportspills traveksperter er i kanonform om dagen (blant annet 750.000 kroner innspilt på Leangen i går), og det kan være luktativt å sjekke ut travtipsene våre.

Degerfors - Sirius H 2,70
Degerfors fikk en forferdelig start på sesongen, med 1-4-tap for nyopprykkede Utsikten og 0-1 mot svake GAIS i de to første rundene i Superettan.

Laget har imidlertid imidlertid spilt stadig bedre fotball utover våren og ligger på femteplass med 16 poeng på 9 kamper. Skulle det bli seier i kveld, vil man komme á poeng med Varberg (som spilte 0-0 mot Brommapojkarna i går) på tredjeplass.

Forsvareren Daniel Sundgren, som var suspendert i 2-0-seieren over Assyriska sist, er tilbake i troppen. Det er også andrekeeper Jonas Bohlin, og dermed ser det bra ut fraværsmessig for hjemmelaget.

Degerfors har både Superettans toppscorer (Peter Samuelsson, 7 mål) og ligaens assistkonge (Eric Jernberg, fem målgivende) i laget.

Sirius har også tatt 16 poeng, men er foran Degerfors på målforskjell. Formen er god, og det er blitt sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene.

Laget sliter med en god del fravær til kveldens kamp. Angriperen Christer Gustafsson, som skadet seg i 1-0-seieren over Mjällby sist, og reserveforsvareren Frej Engberg er ute av troppen. Fra før befinner Ian Sirelius (midtbane), Gustav Thörn (forsvar), Patrick Hopkins (forsvar), Karl Larson (forsvar) og Niklas Busch Thor (midtbane) seg på skadelisten.

Det er verdt å legge merke til at begge lag har møtt mye dårlig motstand så langt. Forrige sesong endte Sirius på sjetteplass og Degerfors på sjuende.

Degerfors har vunnet de to siste hjemmekampene med til sammen 6-0 i målforskjell og er i god form etter en tøff start på sesongen. Sirius har til gode å vinne borte denne sesongen (0-3-1), og vi stusser litt over at Degerfors står i 2,70 i odds på hjemmebane.

Oddsen er såpass høy til at vi lar oss lokke.

Kampstart: 19.20.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør