MER AV DETTE: Arsene Wenger trenger seier og mot Olympiakos, og håper å se guttene sine feire igjen i den avgjørende gruppespillkampen.
MER AV DETTE: Arsene Wenger trenger seier og mot Olympiakos, og håper å se guttene sine feire igjen i den avgjørende gruppespillkampen. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Vinn eller forsvinn for Arsenal

Flere spennende oppgjør på midtukens tippekupong. I oppgjøret mot Olympiakos er det være eller ikke være for skadeplagede Arsenal.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Tirsdag ble det glitrende treff på Nettavisens oddstips. Singelen med United-tap til 2,25 i odds og dobbelen med PSV-seier og Real Madrid-storseier til 2,71 i odds gikk inn av totalt tre oddstips.

Det er mye deilig fotball på langoddsprogrammet også denne onsdagen, med siste runde i Champions League for denne gang. I tillegg spilles en rekke håndball- og hockey-oppgjør, med kanskje NHL som mest interessante.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1: Det belgiske underet kroner verket
Oddstips 2: Thomas Müller leverer alltid
Onsdagens langskudd: Barcelona kan ta en hviledag

TV-kampene: Slik ser du ukens fotballkamper

V4: Ny smakfull lunsj
V76: Patricia danser unna igjen

Denne ukens midtukekupong inneholder flere avgjørende kamper fra både Champions Leauge og Europa League. Premier Leauge-klubbene Chelsea og Arsenal kjemper om videre spill i Europas gjeveste klubbturnering, i tillegg til at to norske lag skal ut i ilden.

Innleveringsfrist er onsdag kveld klokken 20.40.

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Roma — BATE Borisov
Når Roma tar i mot BATE til årets siste gruppespillkamp i Champions Leauge, er det absolutt alt å spille for. Barcelona er allerede soleklar gruppevinner i gruppe E, men bak dem er det vidåpent. Roma innehar i skrivende stund 2. plassen i gruppen med sine fem poeng, like mange poeng som Bayer Leverkusen, foran på innbyrdes oppgjør. Sistemann i gruppen er BATE Borisov, med fire poeng. 

Roma befinner seg på 4. plass i Serie A, og selv om poengfangsten i den hjemlige ligaen har vært god, har de ikke klart å gjenskape formen i europeisk sammenheng. Med seier mot BATE vil Roma kapre andreplassen i gruppen uavhengig av hvordan Bayer Leverkusen gjør det, men dersom BATE skulle vinne kan faktisk laget mange trodde ville bli kasteball i gruppen snike seg videre. Vi tror oppgaven blir for stor for BATE, og kjører H i denne kampen.

2. Bayer 04 Leverkusen — Barcelona
Selv om sommersigneringen Javier Hernandez har banket inn mål for tyskerne, har det vært tunge tider for Bayer Leverkusen i det siste. Roger Schmidts menn befinner seg på 8. plass i Bundesliga, og er i tillegg på bakbeina i gruppe E. Bayer Leverkusen er avhengige av å ta poeng mot ett Barcelona i storform - og selv om klubbens eneste gruppespill-seier kom på hjemmebane, er det en formidabel oppgave som venter Chicharito & co.

Målkåte Barcelona har for alvor kommet i gang med sesongen, og katalanerne innehar tabelltoppen både i La Liga og i gruppe E i Champions League. Barcelona er soleklare gruppevinnere med sine 13 poeng, og det er kanskje akkurat her tyskernes mulighet ligger. Barcelona har ingenting å spille for, og kan komme til å nytte anledningen til å hvile nøkkelspillere.

Vi tror at dersom Barca stiller svekket mot Bayer Leverkusen, kommer hjemmelaget til å ta vare på muligheten sin. Neymar er småskadet og ingen sjanse tas. Vi spiller for øvrig H på langoddsen. HB.

3. Olympiakos Piraeus — Arsenal
De fleste trodde at Bayern München og Arsenal skulle kvalifisere seg rimelig enkelt, men Olympiakos har vist seg å være en hard nøtt å knekke. Grekerne ligger i skrivende stund godt ann til å kvalifisere, og burde ha mer enn nok motivasjon til oppgjøret mot Arsenal. Olympiakos står med ni poeng i gruppe F, tre poeng foran "The Gunners". Olympiakos ligger også foran Arsenal på innbyrdes oppgjør, med deres 3-2 seier på The Emirates.

For Arsene Wenger og hans menn er det vinn eller forsvinn. Ser man vekk fra triumfen mot Bayern München har det vært lite å glede seg over for Arsenal i årets Champions League-sesong. Den London-baserte klubben har bare fått med seg seks poeng fra gruppe F, og med tre poeng opp til Olympiakos. Siden de er på bakbeina på innbyrdes oppgjør, er det ikke nok for Arsenal å bare vinne - de må vinne med minst to mål.

Det passer nok derfor svært dårlig for Wenger å trone øverst på skade-tabellen i Premier League. Vi tror at selv om Arsenal mangler katalysatoren Alexis Sanchez kommer de til å innfri forventningene mot Olympiakos, men vi ser ikke vekk fra at Omar Elabdellaoui & co kan få med seg noe fra oppgjøret. UB.

4. NK Dinamo Zagreb — Bayern München
Selv om Bayern München gikk på ett overraskende tap mot Borussia Münchengladbach i helgen, tror vi at Pep Guardiolas menn ikke får noen nevneverdige problemer borte mot Dinamo Zagreb. Guardiola er ikke kjent for å ta lett på et tap og vil ha gode svar umiddelbart. B.

5. Chelsea — FC Porto
Mange var i ferd med å friskmelde Chelsea etter bedre prestasjoner og bedre poengfangst i det siste. Så kom Bournemouth til Stamford Bridge, og ingen vet helt hva som skjer i den blå delen av London. Det vi vet er at Chelsea trenger poeng mot Porto for å sikre avansementet.

Jose Mourinho ønsker sin gamle klubb velkommen til Stamford Bridge, vell vitende om at selv om dagens hjemme- og bortelag ligger på henholdsvis 1. og 2. plass i gruppe G, kan den andre kampen i gruppen bli svært avgjørende. Chelsea er uansett videre med ett poeng.

Dynamo Kiev har åtte poeng og møter Maccabi Tel Aviv som fortsatt har til gode å plukke opp poeng. Derfor er det nok viktig for Jose Mourinho å gjøre jobben på hjemmebane. Men dette vet også Porto-trener Jose Lopetegui. Derfor velger vi å helgardere oss - her kan nemlig alt skje. HUB.

6. Dynamo Kiev — Maccabi Tel Aviv
Som allerede nevnt er det fortsatt alt å spille for for Dynamo Kiev. Ukrainerne ligger i skrivende stund på 3. plass i gruppen sin, med sine åtte poeng.

Maccabi Tel Aviv har enda ikke plukket opp ett eneste poeng i årets Champions League gruppespill, og selv om de bare har æren å spille for - har Dynamo Kiev et eventuelt avansement i potten, og vi tror derfor det blir H i denne kampen.

7. Valencia — Lyon
Den ferske Valencia-manageren Gary Neville har nettopp inntatt Mestalla, og etter å ha startet sitt spanske eventyr med poengdeling mot Barcelona, kan han nå virkelig vinne over fansen ved å avansere fra gruppe H.

Valencia er uansett sikret spill i Europa League, men vil gjøre alt i sin makt for å ta 2. plassen fra Gent, som møter et Zenit uten noe å spille for. Trenerduoen Gary og Phil vil nok også holde ett øye eller to med resultatet i Belgia, da de trenger hjelp fra Zenit for å avansere.

Lyon befinner seg på 5. plass i franske Ligue 1, men har skuffet i Europa. Den franske storklubben ligger på sisteplass i gruppe H, og har bare plukket med seg ett fattig poeng på fem kamper i gruppespillet. Forrige oppgjør mellom de to klubbene endte med 0-1 seier til Valencia, og vi tror ikke det blir veldig annerledes denne gangen.

Vi tror Gary Neville kommer til å gjøre sitt ytterste for å få en god start i Valencia, men ser ikke bort fra at Alexandre Lacazette kan sørge for at Lyon får med seg et poeng fra Mestalla. HU.

8. KAA Gent — Zenit St. Petersburg
Belgiske Gent er det store overraskelseslaget i gruppe H. Belgierne har sanket syv poeng i årets gruppespill, og selv om de ikke har mulighet til å ta 1. plassen i gruppen, er det gode muligheter for å ta 2. plassen og avansere. 

Gent har bare tapt èn kamp i årets gruppespill, nettopp mot siste kamps motstander, Zenit. Hjemmelaget har fortsatt til gode å tape på Ghelamco Arena, og trenger en hjemmeseier mot Zenit, som har ingenting å spille for i siste oppgjør. Gent ligger på 2. plass i belgiske Pro Leauge, bak Club Brugge på målforskjell - og vi tror Gent kommer til å ta vare på muligheten sin og sikre videre spill i Europas gjeveste klubbturnering. H.

9. Ajax — Molde
Det er alt å spille for for Frank de Boer og hans menn. Den nederlandske giganten Ajax ligger på 3. plass i gruppe A i Europa League, og trenger seier mot Molde og hjelp fra Celtic dersom de skal komme seg videre fra gruppespillet. Ajax er ett lag i vinden, og troner øverst i Eredivisie, tre poeng foran PSV.

Ajax har ikke tapt på de siste seks kampene i ligaen, og kan vise til en statistikk på 5-1-0 på disse kampene. De har ikke klart å gjenskape formen i Europa League, men kan dra nytte av sin gode form i den avgjørende kampen mot et Molde-lag som mangler kamptrening. 

Det var ikke mange som hadde tro på Molde etter trekningen av gruppespillet. Men klubben fra rosenes by har vist seg å være svært vanskelige å få has på i gruppespillet, og troner øverst i gruppe A med ti poeng på fem kamper.

Forrige oppgjør mellom denne rundens motstandere endte 1-1, og med tanke på at den norske sesongen for lengst er over, tror vi det blir tøft for Ole Gunnar Solskjær sine menn. Selv om Molde har vist seg å være svært vanskelige å slå i Europa, tror ikke vi de får med seg mer enn ett poeng mot Ajax som er i storform. HU.

10. Fenerbahce — Celtic
Fenerbahce imponerte på overgangsmarkedet i sommer, med signeringer som Robin van Persie og Nani, og etter en treg start har de fått sving på sakene. Vitor Pereiras menn ligger på 2. plass både i den tyrkiske superligaen, og i gruppe A i Europa League. Når tabelljumbo Celtic kommer på besøk er tyrkerne avhengige av poeng for å komme seg videre til sluttspillet.

Ronny Deila har vært under mye press den siste tiden, og har dessverre for Celtic ikke mulighet til å gjøre noe annet enn å spille for æren i oppgjøret mot Fenerbahce. Den skotske storklubben har enda ikke tatt noen trepoengere i Europa Leauge, og ligger sist i gruppe A med to fattige poeng og -4 i målforskjell.

Heldigvis for Deila har det gått bedre i den hjemlige ligaen. Celtic innehar tabelltoppen i skotsk Premier League, men Celtics supportere er ikke imponert over hva klubben har utrettet ute i Europa. Vi tror ikke Ronny Deila får mye mer å glede seg over når dette Europa-eventyret er over, og kjører en HU i dette oppgjøret.

11. Sion — Liverpool
Sion har virkelig satt seg selv på fotballkartet etter sine prestasjoner i Europa League denne sesongen. Den sveitsiske klubben ligger i skrivende stund på 2. plass i gruppe B, bare ett poeng bak Liverpool som innehar førsteplassen. Sion kan sensasjonelt nok kapre 1. plassen i gruppen med hjemmeseier mot Liverpool - men klubben på motsatt banehalvdel er i god form om dagen.

Det har vært Beatles-tilstander i den røde delen av Liverpool helt siden Jürgen Klopp tok over for den tradisjonsrike klubben. Merseyside-klubben hadde en treg start på sesongen under Brendan Rodgers, men når Klopp tok over har han allerede satt sitt preg på klubben.

Selv om Liverpool gikk på en smell borte mot Newcastle i helgen, kan Klopp vise til sterke resultat med seiere mot både Chelsea og Manchester City. I tillegg er Liverpool allerede klare for videre spill i Europa League, og selv om de allerede er kvalifisert, er det fortsatt en 1. plass å spille for. Vi tror Klopp kommer til å avslutte gruppespillet på topp, selv om sensasjonslaget Sion kan fortsette å overraske. UB på 384-rekkeren, men klink B på 192.

12. Dnipro Dnjepropetrovsk — Rosenborg
I oppgjøret mellom Dnipro og Rosenborg er det ingen av lagene som har mulighet til å avansere fra gruppe G, men begge lag har æren å spille for. I tillegg handler dette oppgjøret også om å unngå å havne sist i sin gruppe. Dnipro ligger på 3. plass med fire poeng, og Rosenborg er tabelljumbo med sine to.

Hjemmelaget befinner seg på 4. plass i den ukrainske ligaen, mens Rosenborg ble serie- og cupmester i Norge. Selv om Kåre Ingebrigtsen gjorde rent bord hjemme i Norge, har han ikke klart å knekke koden ute i Europa. 

Dnipro er godt i gang med sesongen i Ukraina, mens Rosenborg kan komme til å slite på grunn av mangelen på kamptrening. Vi tror det taler mot Rosenborg - men vi vet også hvilke kvaliteter trønderne besitter. Vi velger derfor å kjøre en HU på denne kampen.

384-rekker:

1. Roma — BATE Borisov H

2. Bayer 04 Leverkusen — Barcelona HB

3. Olympiakos Piraeus — Arsenal UB

4. NK Dinamo Zagreb — Bayern München B

5. Chelsea — FC Porto HUB

6. Dynamo Kiev — Maccabi Tel Aviv H

7. Valencia — Lyon HU

8. KAA Gent — Zenit St. Petersburg H

9. Ajax — Molde HU

10. Fenerbahce — Celtic HU

11. Sion — Liverpool UB

12. Dnipro Dnjepropetrovsk — Rosenborg HU

192-rekker:

1. Roma — BATE Borisov H

2. Bayer 04 Leverkusen — Barcelona HB

3. Olympiakos Piraeus — Arsenal UB

4. NK Dinamo Zagreb — Bayern München B

5. Chelsea — FC Porto HUB

6. Dynamo Kiev — Maccabi Tel Aviv H

7. Valencia — Lyon HU

8. KAA Gent — Zenit St. Petersburg H

9. Ajax — Molde HU

10. Fenerbahce — Celtic HU

11. Sion — Liverpool B

12. Dnipro Dnjepropetrovsk — Rosenborg HUMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør