Australia's Mile Jedinak i duelll med Peru's Edison Flores under årets fotball-VM. 
Australia's Mile Jedinak i duelll med Peru's Edison Flores under årets fotball-VM.  Foto: Francois Lenoir (Reuters)

VM-helten er uaktuell for Aalborg

Edison Flores gjorde suksess for Peru under fotball-VM, men er ikke med i kveldens bortekamp for Aalborg mot Sønderjyske.

Kommersielt

Den danske Superligaen har seriepremiere og byr på to kamper fredag. I tillegg er det kamper fra islandsk toppserie, den skotske ligacupen, fra svensk 1. divisjon og fra øverste og nest øverste nivå i irsk fotball. Natt til lørdag spilles det også fire kamper i brasiliansk Serie B.

Sønderjyske - Aalborg H 2,30 (spillestopp kl 20.10)


Den danske superligaen sparkes altså i gang i kveld. Sønderjyske måtte ut i det såkalte nedrykksspillet i vår. I Danmark deler som kjent ligaen i tre på slutten, der de seks øverste går til mesterskapsspill og de åtte nederste deles i to nedrykkspuljer. Det var dog aldri noen fare for nedrykk for Sønderjyske som totalt endte på 41 poeng. Sesongen 2016/17 var laget topp seks. 7-5-6 hjemme på Sydbank Arena da, mens laget hadde nærmest identiske 7-4-5 på hjemmebane forrige sesong. Noen endringer har det vært i troppen. Matt Lieder fra FC Eindhoven er en meget spennende nykommer. Han stod for hele 30 seriemål for FC Eindhoven i Eerste divisie (nest øverste nivå i Nederland) forrige sesong og blir en spennende tilvekst. Tilbake i Sønderjyske er også veteranen Johan Absalonsen etter et år i Australia. De tre siste treningskampene er alle vunnet.

Aalborg var blant topp seks når serien ble delt i vår, men var et hav bak de fire beste og endte tilslutt på 5. plass med totalt 45 poeng, som altså kun var fire poeng mer enn Sønderjyske. Svake 4-7-7 på bortebane forrige sesong og hadde ikke bedre enn 3-4-9 sesongen før der på bortebane. Sleit med å score mål forrige sesong og endte på kun 38 scoringer. I troppen er det ikke skjedde store forandringer, men Perus VM-helt Edison Flores er ikke med i kveld. Han har hatt en velfortjent ferie etter sin flotte innsats for Peru under fotball-VM. Flores som forøvrig gjør sin tredje sesong i Aalborg.  Til tross for at tre av fire treningskamper er spilt hjemme i Ålborg, er det kun blitt en seier på de fire treningskampene.

Seriepremierer lever som kjent sitt eget liv, men det ser bra for Sønderjyske foran denne sesongen og jevnt over lever laget solid på hjemmebane. 2,30 i odds for hjemmeseier spilles.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør