BEEF: Arsene Wenger (venstre) og Jose Mourinho har aldri vært bestevenner.
BEEF: Arsene Wenger (venstre) og Jose Mourinho har aldri vært bestevenner. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Wenger jakter saftig revansje

José Mourinho har gjort det til tradisjon å overvinne og ydmyke Arsenal. Det vil Wenger ha en slutt på.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Strømsgodset hater denne banen
Oddstips 2: Aalesund utnytter et svekket Start
 Tippekupongen: Rosenborg fosser videre

Fantasy: Vinn VIP-tur til England med Nettavisens fantasy
Pelé-drakt: Vinn signert trøye av legenden!
Nabolaget-quiz: Vinn 4000 kroner i reisegavekort her

Frem mot sesongstart i Premier League, vil Nettavisen komme med sine spådommer for tabellen. Sjekk ut vårt tabelltips her!

På søndagens langoddsprogram er det kamper fra hele Europa, inkludert Tippeligaen. Full runde fra norsk toppfotball og Community Shield med Arsenal mot Chelsea gjør dette til en perfekt oddsdag!

Undertegnede tar selvkritikk for skivebommen da vi støttet Vålerenga. Heldigvis gikk gårsdagens dobbel til 2,48 i odds inn.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 15.55.
Arsenal - Chelsea, H 2,70.

Det er spennende å følge Arsenal inn i den kommende sesongen. For med Petr Cech på plass i mål, vil «the Gunners» endelig føle at de kan utfordre om tittelen.

Og de får en sjanse til å vise seg frem alt i dag, i den lite prestisjefylte Community Shield - som de vant 3-0 over Manchester City forrige sesong.

Treningskampene til Arsenal har gitt stor grunn til optimisme, selv om motstanden de har møtt, ikke er all verden. De vant FAs Asia-turnering over Stoke og Everton, og har slått Lyon 6-0 og Wolfsburg 1-0 i Emirates cup.

I tillegg er nesten hele troppen skadefri, og Arsenal virker å ha knekket en kode på skadefronten. Innsatsen til den fysiske treneren Shad Forsythe kan ha noe med det å gjøre. Alexis Sanchez er imidlertid innvilget ferie etter Copa America-triumfen.

Problemet til Arsenal de siste sesongene, har vært Chelsea. De siste fem kampene har de faktisk ikke scoret på Mourinhos menn, samtidig som de har tapt tre og har 10-0 i målforskjell i disse kampene. Og i de 14 møtene mellom Wenger og Mourinho, har Wenger vunnet ... null.

Men det virker å være et nytt Arsenal vi ser. Hvilken mulighet til å vise frem det, enn her i dag?

Elendig oppkjøring
Mens hos Chelsea virker mye å skrangle for tiden. De har riktignok kun tapt en kamp i oppkjøringen - 4-2 for New York Red Bulls -, men spillet har vært svakt og de fremstår noe slitne.

Det skal selvfølgelig ikke legges for mye vekt i treningskamper, men de gir likevel en god indikator på hvor et lag befinner seg i løypa.

Overgangssommeren har vært noe traust, og de har solgt unna Petr Cech og Felipe Luis, noe som gir dem en tynnere stall enn i fjor.

Oscar har fått seg en velfortjent ferie etter Copa America.

Selv om Chelsea har en veldig god statistikk mot nettopp Arsenal, tror vi det er veldig viktig for Wenger å ta seieren i dag. Og et Arsenal i form vil kunne utspille selv Chelsea.

Oddsen på Arsenal-seier er definitivt mest tiltalende og vi støtter Wengers gutter til 2,70 i odds!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør