Thomas Rognes klubb har hatt en forferdelig sesong i Championship.
Thomas Rognes klubb har hatt en forferdelig sesong i Championship. Foto: Nigel French (Pa Photos / NTB scanpix)

Wigan på kanten av stupet

Wigan var i Premier League for to sesonger siden. Til høsten blir det trolig spill i League One.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: 
Vi går for store premier
Oddstips: Pardew lurer Newcastle
V76 Bjerke: To bankere direkte
V5 Bjerke: Hop med ny V5-banker
V4 Romme: 
Kontio byr på luring

Onsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, Championship, Serie A, Copa del Rey, fransk cup, SHL og Hockeyallsvenskan.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens dobbel

Nottingham Forest - Wigan H
Athletic Bilbao - Espanyol H


Nottingham Forest – Wigan H 1,90

Dougie Freedman fikk en flott start som Forest-manager med 3-2 borte mot Brighton lørdag. Det var tre meget kjærkomne poeng etter den elendige 0-1-forestillingen mot Millwall runden før.

Ligger fortsatt på 12. plass med 37 poeng. Dersom det skulle bli tre poeng i kveld, vil nok klubbens mest optimistiske fans igjen begynne å drømme om playoffspill til våren.

Kantspilleren Chris Burke og forsvareren Danny Collins har trøblet litt med skader i det siste, men meldes klare til kveldens kamp.

Wigan er i meget svak form og hadde lite å stille opp med i 1-3-hjemmetapet mot serieleder Bournemouth lørdag. Står med 1-2-7 på de siste ti kampene og ligger nest sist på tabellen. Det skiller åtte poeng opp til sikker plass.

Midtbanespilleren Emyr Huws er ute med en ankelskade, mens anvendelige Chris Herd (innleid fra Aston Villa) og forsvareren James Perch betegnes som usikre. Harry Maguire er hentet på lån fra Hull og kan debutere i kveld.

Forest har hatt et par merkelige sesonger nå, der de periodevis har vært ekstremt gode, men også helt ute av slag i andre deler av sesongen. I vinter har det stort sett gått svært dårlig, men det tegn som tyder på at formen er i anmarsj.

Laget slo erkerivalen Derby på bortebane i midten av januar, og det ble fullklaff i første kamp for Freedman lørdag. Manager-byttet i Wigan har ikke hatt noen positiv effekt, og Malky Mackay står med elendige 1-3-9 på sine 13 kamper ved roret. Vi setter pengene på hjemmeseier.

Athletic Bilbao – Espanyol H 1,75
Det ser ikke spesielt bra ut med 2-5 på hjemmebane i resultatlisten. Men søndagens hjemmetap for Barcelona er det ikke noe poeng å bruke mye tid på. Barcelona er rett og slett i fryktinngytende form om dagen og kunne slått nesten hvem som helst i ligaen med samme sifre.

Før det stod Bilbao med 2-2-0 i serie og cup, og laget ligger på 13. plass med 23 poeng.Spilte to jevne matcher mot Malaga i kvartfinalen, men sikret avansement med 1-0-seier på hjemmebane.

Klubben fra Baskerland har vunnet 23 cuptitler, et antall som bare overgås av Barcelona.

Midtbanespilleren Ander Iturraspe sliter med en skade og er ikke med i kveldens tropp. Det er heller ikke angriperen Guillermo Fernandez.

Espanyol har tapt de to siste seriekampene (mot sterke Sevilla og Valencia) og ligger tre poeng og fire plasser over dagens motstander. Tapte 0-1 for Sevilla i returkampen i cupen 29. januar, men det var et utmerket resultat ettersom det ble 3-1 i hjemmekampen.

Det endte 3-1 til Bilbao da lagene møttes på dagens bane i serien i november.

Bortelaget er svekket på midtbanen i kveld ettersom Alvaro (karantene) og A braham og José Canas (begge skadet) er uaktuelle.

Det endte 3-1 til Bilbao da lagene møttes på dagens bane i serien i november.

Athletic har ikke hatt noen god sesong, men har vist normal standard i Copa del Rey. Innsatsen i Champions League var også totalt sett bedre enn spillet i ligaen i høst, selv om laget må nøye seg med Europa League-spill. Espanyol har tapt fire av de siste seks seriekampene og er på vei nedover på tabellen.

Ettersom det også spilles returkamper i Copa del Rey, er det ekstremt viktig for Bilbao å få et godt resultat på hjemmebane. Vi tror det historisk sett gode hjemmelaget tar seieren i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 3,33.