SKUFFET: Kevin de Bruyne var ikke seg selv i sesongens første kamp.
SKUFFET: Kevin de Bruyne var ikke seg selv i sesongens første kamp. Foto: Fabian Bimmer (Reuters)

Wolfsburg kan få et Köln-sjokk

Selv om de vant åpningskampen, imponerte Wolfsburg ingen. Nå kan de få det tøft mot Köln.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Dagens single: West Ham reiser seg
Dagens dobbel: Swansea spiller som et topplag 
Tippekupongen: Stabæk har fortsatt RBK-los

V4 Klampenborg: Marius i hetluften
V75 Drammen: V75 med dobbel sjuerpott

Serie A tabelltips: Syv lag med i tittelkampen
Skaderapport
: Disse er skadet i Tippeligaen
Tippemagasinet: Her blir Vegard Hansen tatt på fersken

dagens langoddsprogram er det bare å fråtse i godbiter fra hele Europa, Premier League og Tippeligaen inkludert. I tillegg er Serie A og La Liga endelig tilbake!

Husk fantasy!

Bonuspotten vokser stadig og blir stadig mer lekker. Nå er den oppe i 2,4 millioner kroner.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 15.25.
Köln - Wolfsburg, H 3,65.

Det virker å være et helt annet Köln-lag vi har å gjøre med denne sesongen. Trener Peter Stöger tar fatt på sin tredje sesong i klubben, etter å ha ledet dem først til opprykk og så til en akseptabel 12. plass forrige sesong.

Hjemmelaget tapte ikke en kamp på eget gress de siste ti hjemmekampene, men spilte uvanlig mange hjemmekamper forrige sesong. 4-9-4 var en svak hjemmestatistikk og noe de er nødt til å forbedre.

Sesongoppkjøringen pleier vi ikke legge veldig mye vekt på, men den har vært svært god. Men ikke så god som sesongåpningen borte mot Stuttgart, der de overrasket stort og kapret alle poengene med 3-1. Det var 0-0 lenge, men Köln tok overbevisende kommandoen i kampens siste kvarter.

De var imidlertid underlegne frem til scoringen og en god Timo Horn holdt Köln inn i kampen, men de hadde selv gode sjanser. Kampen bikket deres vei da Modeste scoret på straffe. 3-1 er noe flatterende for Köln, men det er likevel en solid prestasjon.

På skadefronten er de relativt upåvirket. Midtstopperne Mergim Mavraj og Dominik Maroh er skadet, men det er de eneste. Dekningen virker å være god.

Bruyne-fokus
I Manchester United ble David de Gea benket mot både Aston Villa og Tottenham fordi manager Louis van Gaal mente han ikke var fokusert nok. Også Kevin de Bruyne, som stadig oftigere blir linket med en megaovergang til Manchester City, virket å ha hodet andre steder i åpningskampen mot Frankfurt.

Da han forsøkte seg med en lumpe av et langskudd mot slutten av kampen, var det utstrakt piping blant hjemmefansen. Han var virkelig ikke god. I selve kampen åpnet Wolfsburg solid og tok ledelsen 2-0 etter et drøyt kvarter, men slapp seg langt nedpå og var til slutt heldige som vant 2-1.

Vi mener ikke å ta noe fra Wolfsburg, som var veldig solide forrige sesong og imponerte mot Bayern München i supercupen. De kommer garantert til å være med i toppen, men det er først og fremst deres fremragende hjemmeprestasjoner.

7-5-5 var Bundesligas tredje beste statistikk på bortebane forrige sesong, men det er likevel ikke mer enn godkjent. Tyske lag er som regel mye bedre hjemme enn borte, ikke rart med tanke på den vanvittige publikumsstøtten, og Wolfsburg er absolutt ikke et unntak.

Diego Benaglio, Oskar Zawada, Andre Schurrle, Felipe Lopes, Sebastian Stolze og Mortiz Sprenger er alle utilgjengelige grunnet skade.

Köln imponerte tidvis mot Stuttgart og vil ha gode muligheter til å vinne på hjemmebane. Oddsen på 3,65 er for god til ikke å testes.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus