Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

Zlatan kan ikke berge oss i dag

Zlatan Ibrahimovic reddet på egenhånd vårt oddstips onsdag. Torsdag må vi stole på svenske ishockeyspillere.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
V65 Gävle: En verdensstjerne vender tilbake
Dobbel V5 Bergen: Flotte spilleløp i vest
V4 Jägersro: Ludde gir gass
Lunsjtrav Bjerke: Lyset er på

Torsdagens langoddsprogram består av 25 spilleobjekter og 18 av disse er hentet fra norsk, svensk og finsk ishockey. I tilegg er det en kamp fra den engelske FA-cupen, samt tre kamper fra argentinsk liga og en kamp fra NFL.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Färjestad - Växjo Lakers
Hjemmelaget står med fem strake seire (en av dem etter forlengning) og er naturligvis berettigede favoritter i kveldens oppgjør hjemme i Karlstad. Vi hadde tro på Växjö Lakers i hjemmemøtet mot Modo tirsdag, men tross at laget vant skuddstatisikken klart og hadde stolpetreff i sluttminuttene av ordinær tid, endte det med overtidstap. Uansett har Växjö Lakers sett vesentlig forbedret ut etter trenerbyttet og stod med to strake seire før tirsdagens kamp, deriblant en råsterk borteseier mot det vi mener er eliteseriens beste lag, HV71 (riktignok etter forlengning). 1, 40 på hjemmeseier i kveld er selvsagt helt meningsløst i en såpass jevn serie. Vi kaster garn og jager storfisken i kveld og må prøve 4,45 på Växjö-seier som dagens langskudd.

Tønsberg Vikings - Lillehammer
Get-ligaen her hjemme. Det tok litt tid før Rune Gulliksens elever i Tønsberg fikk akklimatisert seg på høyeste nivå. Grufulle 1-9 hjemme mot Tønsberg i åpningskampen 13. september kunne indikere at Tønsberg ville bli en kasteball i årets serie. Men de seks siste seriekampene bærer bud om bedre tider i Vestfold. Bortsett fra 2-10 i Stavanger tredje sist, har det vært radikal forbedring. 3-2 hjemme mot Rosenborg femte sist, 3-4 tap hjemme mot Vålerenga fjerde sist og overbevisende 8-4 hjemme mot Stjernen nest sist. Tirsdag holdt laget Storhamar til 4-4 etter ordinær tid, men tapte etter straffer. Lillehammer har sin klare styrke hjemme og har svake 2-0-6 på fremmed is. Tønsberg må ha vesentlig bedre vinnersjanser enn oddsen indikerer i denne kampen og 4,00 på Tønsberg-seier er et soleklart langskudd for oss.

Dagens avslag
Vålerenga - Stavanger
Toppkamp i Getligaen. Det har kladdet litt for serieleder Vålerenga i det siste, mens regjerende mester Stavanger har fått opp dampen. Dette er like åpent som oddssettingen indikerer og her er det bare å lukke igjen lommeboka og lag lagene spille i fred.

Dagens spill
Vi var fristet til å prøve et spill på Tønsberg i dag, men dessverre kan ikke kampen spilles som singel og da er det ikke risikoen verd å måtte lage en dobbel på et ganske vrient program. Vi "feiger" derfor ut og lanserer et singelspill i den svenske eliteserien.

Luleå - Linköping
Det er ingen hemmelighet at Luleå er bunnsolide hjemme. Det har de vært i årevis og årets sesong er innledet strålende på egen is. Sju av åtte hjemmekamper er vunnet etter ordinær tid, det er oppsiktsvekkende bra i den jevne eliteserien. Det eneste hjemmetapet kom 2. oktober da laget tapte 0-1 mot Brynäs. De tre påfølgende hjemmekampene er alle vunnet. Luleå har faktisk spilt fem av sine seks siste kamper borte (tre er vunnet og to er tapt). Svenske eksperter mente at tirsdagens bortematch mot Skellefteå var den beste kampen som er spilt i årets serie, der Skellefteå tilslutt vant 4-3.

Variable Linköping var hardt betrodd i hjemmemøtet med Brynäs tirsdag, men ble regelrett knust 1-4 av et meget bra Brynäs-lag. Er på sjetteplass på tabellen med 34 poeng (fem poeng bak Luleå på tredjeplass). Står med tre seire på de fire siste bortekampene, men tre av disse har vært mot lag på nedre halvdel. Tapte to av tre bortekamper mot Luleå i grunnserien i fjor.

Hjemmeseier betales med 1,70 i kveld, det er et knepp eller to lavere enn det vi hadde håpet på og helt i grenseland for å forsvare et singelspill. Men på en svært utfordrende spilledag nøyer vi oss med dette singelspillet og setter 100 kroner på denne.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 108. Luleå HF - Linköpings HC 1,70 3,80 3,05
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør