STJERNA: Mats Zuccarello er poengkongen i formlaget New York Rangers.
STJERNA: Mats Zuccarello er poengkongen i formlaget New York Rangers. Foto: Vincent Carchietta (Reuters)

Zuccarello jakter historisk rekord

Med seier i dag vil New York Rangers sette ny rekord i antall seire på rad.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1:
Stjernen kan tukte Frisk
Oddstips 3:
Fred og co taper igjen
Oddstips 4: Lakers er hete
Rapport:
Disse PL-stjernene ble skadet i landslagspausen

V5A Bjerke: Bjerkelunsj med Gunnar
V65 Bergen: Buer med fete sjanser
V64 Bergsåker:
V64 med skrell fra Norge

Det er mer å velge i på torsdagens langoddsprogram. NHL stiller med tilnærmet full runde, norske GET-ligaen er i gang og det er rett og slett stor aktivitet i idrettsverden.

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 01.25.
Tampa Bay Lightning - New York Rangers, B 2,30.

Selv om hjemmelaget nesten alltid er med i diskusjon om Stanley Cup-trofeet - de slo ut nettopp New York Rangers fra dette sluttspillet forrige sesong - har det ikke gått veien for Tampa Bay denne sesongen.

Spesielt i det siste har alt gått feil for hjemmelaget, som har fem tap de siste syv matchene og fire tap de siste fem. Det har ført dem til 20. plass på den totale NHL-tabellen og langt fra der de ønsker å være. Vi betviler ikke deres kapasitet, men de har svært mye å gå på.

Hjemme har de en statistikk på 3-5. På skadelisten finner vi Tyler Johnson - fjerdemann på poenglista med ti poeng - sammen med Ondrej Palat, Jonathan Drouin og Cedric Paquette.  Av disse fire er de to førstnevnte spesielt viktige.

Rangers mot rekord
New York Rangers er det absolutte formlag i NHL og har nå massive ni seire på rad. Det er spesielt hjemme i Madison Square Guarden de gjør suksess med 9-2 og på bortebane har de kun spilt syv kamper. Her har de 5-2, eller 4-1 etter ordinær tid. Solid statistikk, det også.

Midt i det hele står vår egen Mats Zuccarello, som er bortelagets poengkonge med 18 poeng. Det hjelper også å ha den burvokteren med best redningsprosent i NHL av keeperne som står til vanlig. .947 % er rett og slett bunnsolid og Henrik Lunqvist fortjener mye av æren for Rangers' form.

New York Rangers kommer til Tampa Bay uten en eneste skade.

Med den formen Zuccarello og New York Rangers er i for tiden, er det svært fristende å backe deres tiende rake seier. Hjemmelaget er ikke seg selv denne sesongen og borteseieren til 2,30 er dagens valg fra NHL.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør