Foto: Hesteguiden.com

Olav har fått sving på krystallen

C.C. Crystal Jet var strålende første gang ut i ny regi og vi tror på ny seier fredag. Sjekk våre V65-tips.

Kommersielt

Biri travbane er vertskap for fredagens V65 og V5-spill og det blir garantert fin fredagsomsetning denne fredagskvelden. Det står ikke bankerkandidater i kø i V65-spillet, vi finner vår banker i V65-4.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Olav Mikkelborg hadde en fin høst etter en traurig første halvdel av sesongen i fjor, og den svært sympatiske totningen har fulgt opp i 2012. etter torsdagens lunsjseier med stallhesten Riverside Royal er Olav allerede oppe i åtte seire dette året og stallhesten leverer jevnt over fine løp. I V65-4 sender Olav ut 2 C.C. Crystal Jet som gjorde et strålende seiersløp første gang ut for Olav i et lunsjløp på Bjerke forrige torsdag. Coktail Jet-sønnen dro riktignok fordel av hardt tempo i front, men avslutningen var likefullt strålende via drøye spor.

C.C. Crystal Jet viste svært fine tendenser som treåring i 2010, men fjorårssesongen ble en skuffelse til tross for nesten 100 000 kroner innkjørt. Det var sjelden det store trøkket i hesten, men slik femåringen opptrådte sist var det i en svært forbedret utgave. Fredag har C.C. Crystal Jet trukket et perfekt andrespor bak bilen, han er normalt kvikk i vei, og tetsjansene skal være gode.

Mot moderat motstand må det da dreie seg om en meget fin vinnersjanse og vi bankerspiller. 9 Baron Chance er en hyggelig hest, men holder ikke absolutt toppform om dagen, og vi har også sansen for 5 Kiwi Quattro. Men slik C.C. Crystal Jet så ut sist, så tror vi ikke han taper dette løpet.
Rangering V65-4: A: 2 B: 9-5-11 C: 7-4-10-8-12-6 D: 3-1

Klikk her for å se våre V5-tips til Biri

Banker direkte i V5-spillet
Før V65-spillet starter skal det også avvikles to løp innenfor V5-veddemålet. De tre siste V5-løpene er de tre første løpene i V65-spillet. I V5-1 kommer den svært begavede fireåringen 1 Alm Kiwi tilbake etter tre måneders pause. Alm Kiwi som undertegnede feilaktig kalte Kiwi-dama i en overskrift i fjor høst (dette er en hingst) avsluttet fjoråret med fire strake seire, og når meget flinke Tormod Rundhaugen sender stallhesten ut i løp igjen er han garantert godt forberedt og vi ser ingen grunn til å spekulere. Motstanden er rett og slett laber og dette taper ikke Alm Kiwi. Soleklar banker i V5-spillet.
Rangering V5-1: A: 1 B: 3-9 C: 11-2-6-8-7-4 D: 10-5

Annonse: Øivind Grøstad dro til med førstevalg på sisterangerte og 41-oddseren Sir Valley CB på Bjerke onsdag og dermed ble det 79 382 kroner tilbake på V5-forslagene

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vidåpen andre avdeling i V5-spillet og her kan det smelle. 5 International Lover er uten tvil best på kapasitet og det er slett ikke utenkelig at Lars Anvar Kolle sitter bak en vinner i de to første V5-løpene. International Lover løser svært godt bak startbilen og feilfritt er det nok vinneren. Men Love You-sønnen galopperte seg bort i over halvparten av løpene i fjor og garderinger må til.

Vi likte 12 Golden Carvalho svært godt på Jarlsberg sist. Til tross for en tung siste 700 meter holdt hesten stilen flott til mål. Klaffer det fra tolvtesporet er B. Gent L.-sønnen aktuell her. 9 Zidane Tranns R. har levert to fine løp på rappen og står til for et fint smygløp her. 10 Running Lindy var klart forbedret sist og ikke glem at denne hoppa var favoritt i et V65-løp på Bjerke i fjor sommer. 11 Desiree Chip har vist at hun er en bra traver og på gode dager har også 1 Equus Mojito vist fine tendenser. Det er International Lover eller mange som er løsningen i V5-2.
Rangering V5-2: A: 5 B: 12-9-10 C: 11-1-3-2-4-7-8-6

V65-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
På forhånd kan V65-innledningen se noe åpen ut, men vi føler tre hester skiller seg litt ut. 11 Eik Lina skuffet mye sist, etter å ha vært strålende i sitt seiersløp nest sist. Løp i kroppen har trolig gjort godt og Eik Lina trives spesielt godt på Biri. Fredag har Eik Lina trukket springspor på tillegg, men vi er litt usikre på om hoppa kan utnytte det. Uansett har Eik Lina sin styrke tilslutt og Steinseth-hoppa blir forholdsvis klar favoritt for oss.

10 Holterjerven er neppe mye bak på kapasitet, ja endog kanskje bedre. Er nå flyttet fra Jan Roar Mjølnerød til Kjell Dolvik og hesten viste talent som treåring i fjor, men også mye galopp. 13 Venger Ane har vi vært etter flere ganger de siste månedene, dessverre fikk vi ikke utnyttet hoppa når hun vant på Bjerke sist (løp på Bjerke utenfor V65-spillet). Bakspor trekker ned, Eirik Høitomt trekker opp som kusk og Venger Ane kan vinne igjen.

Fra strek er det en viss kapasitet i 4 Lomana (bra fra dødens sist, men motstanden var ekstremt svak den dagen), 1 Rapp Odin (gikk i rykk og napp i fjor - kan være forbedret nå), og 2 Tronga Gutten (enkel type, men litt forbedret sist). 6 Lind Frigg utstyres med Lars Anvar Kolle og kan muligens være verd litt oppmerksomhet. 12 Borge Oda har vi nesten gitt opp og 9 Solberg Eldri var urdårlig sist (men felles for begge disse to er at har vist fart).
Rangering V65-1/V5-3: A: 11 B: 10-13 C: 4-1-2-6-12-9-5-3 D: 8-7

Annonse: Øivind Grøstad byr på en elektrisk 15-oddser i V65-2 på Biri fredag

V65-2/V5-4- Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
En spillenøtt av de sjeldne venter i den andre avdelingen av V65-spillet og her kan faktisk alle vinne. Formløse hester i mengder på farten og de fleste vil ikke til mål, selv på en sprint.

3 Mørtvedt Jerkaran er en av få hester som viser form og er også rimelig kjapp i vei. Da setter vi tiåringen først, han var svært positiv toer bak gode Rokketroll sist og kan få en sjelden seier sammen med alltid like velkjørende Dag Sveinung Dalen. 10 Turbo Monar skulle svært gjerne hatt framspor, men har en veldig fin speed og dersom det stemmer med ryggene underveis kan Killingmo-traveren vinne.

6 Hjelset Lissi leverte flere fine løp som tre- og fireåring, mens det var helt natta i fjorårssesongen. Nå dukker trønderen opp i regi meget flinke Erik Killingmo, og fartsmessig matcher Hjelset Lissi de fleste her. 4 Gikling Balder var en slager på Leangen utover høsten i fjor, men ser ut til å ha mistet løpslysten fullstendig og har levert tre svake løp på rad. Gikling Balder kommer til å bli mye spilt her også, men viser ikke form om dagen. Sprint passer fint uansett.

7 Komnes Ess flyr den ene dagen og vil lite den neste dagen. Sjuendespor hjelper neppe på, men har han en av sine gode dager kan han vinne. 1 Starelv Storm er i ferd med å finne formen, men førstespor og sprint er nesten iskaldt (blir kraftig overflydd). 12 Moe Linder avsluttet fint sist, men fra tolvtespor må alt klaffe og vel så det for at medsmygeren skal vinne. Kryss i vei er vårt råd.
Rangering V65-2/V5-4: A: 3 B: 10-6-4 C: 7-1-12-5-11-9-8-2

V65-3/V5-5- Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Pausehesten 1 Lois Lane blir vårt førstevalg i et nytt skummelt løp. Kai Johansen som kusker fredag, melder om et bra treningsjobb i forrige uke, og fra et perfekt førstespor setter vi den fine Coktail Jet-hoppa først. Fire seire på 20 forsøk i fjor, og vi tror hoppa kan vinne direkte i årsdebuten.

7 Mimi's Red Rose er nok den beste hesten på kapasitet, men er ustabil og heller ikke stø på beina. Nå byttes Erland Holm ut med formkusk Olav Mikkelborg, det er neppe noe minus. Hoppa er trolig god nok til å vinne fra dødens. 2 Nordea Lavec var svært positiv til seier nest sist, men hoppet direkte sist. Også denne fredagen har Nordea Lavec trukket et uggent andrespor i volta, det kan være game over direkte.

6 Olsen Halbak ble spilt til stor favoritt sist, men var middels for dagen. Gundersen vil helt sikkert prøve seg fra start her og teten kan være innen rekkevidde her. Kan vinne derfra (er strøket).
Rangering V65-3/V5-5: A: 1 B: 7-2 C: 5-9-10-4-8-3 D: 11-12

V65-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for bakspor setter vi 9 Strong Forte først her. Holm-traveren vant svært enkelt og overbevisende i V65 på Bjerke i sitt første løp etter sju ukers pause for en uke siden. Da satt hesten tidlig i tet, men vi likte prestasjonen. Motstanden er klart billigere her og Strong Forte skal ha en bra sjanse til å legge på til to strake.

1 Sense Of Beauty skulle gjerne sett at det var sprint, men førstespor og kuskeforsterkning til Kai Johansen kompenserer mye. Hoppa var god toer i et monteløp over full vei fjerde sist, og kan lede hele veien her. 6 Athena Rod har vært ute i V65/V75 i sine fem siste løp og her går motstanden ned et par hakk. Havner hoppa noenlunde på det fra sitt sjettespor, er hun normalt tung til slutt.

7 Zeppelin Boko er litt prisgitt at det løser seg fra et krevende startspor, men tåler å gå en bit og skal krysses. 4 Pols Pålster dukker opp i regi Erik Killingmo og kan være en fidus direkte. 11 W.N.F.L og 12 Mastery As har begge tapt sportrekningen, men kommer til start med dokumentert form i bagasjen.
Rangering V65-5: A: 9 B: 1-6-7 C: 4-11-12-8-5-2 D: 10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
En feilfri 6 Bork Faksen blir ikke lett å hanskes med i V65-finalen. Bork Faksen har stabilisert seg mye den siste tiden og galopperer sjeldnere nå. Var flink som tok ned gode Gurifax sist og må ha en topp sjanse her sammen med Kristian Malmin som er i utmerket kuskeform for tiden.

9 Engas Kvikk radet opp seire i fjor høst (fem seire), men falt helt gjennom i sin siste start som var et V75-løp på Bjerke tre dager før jul. Nå har Engas Kvikk fått ladet batteriene og kommer tilbake etter en måneds pause og er trolig seiersaktuell direkte. 10 Turboson vant sist han gjestet Biri i sin femte siste start. På Jarlsberg sist kom Turboson strålende tilbake etter galopp og viste at storformen sitter i.

5 Teigen Vinn er slett ikke verst de dagene han traver feilfritt og er ikke helt borte her. 4 Vinnie Elden viste fart mellom galoppene sist og er som vanlig en fidus om han holder seg på beina. 2 Røste Lill hadde kanonform tidligere i høst, nå er formen mer uviss på hoppa.
Rangering V65-6: A: 6 B: 9-10 C: 5-4-2-3-8-7-12 D: 11-1

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus