Pedrus kan springe

Mandag tror vi det er dags for Pedrus første årsseier. Sjekk våre travtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag :
V65 Rättvik: Tarzan slår tilbake
Lunsjtrav Harstad: Artig for Artig

Oddstips: Nordsjælland innleder med seier

Etter fem heidundrende dager på Jarlsberg, er det tilbake til hverdagen denne mandagen. Men spillemulighetene er mange. Med V4 fra Lindesberg i Sverige, lunsj-V5 fra Harstad, V65 fra Rättvik og dobbel V5 fra Drammen er det rikelig med travløp å vinne penger på.

I Drammen er det en fin meny sportssjef Tron Gravdal har laget og vi spiller to forskjellige bankere, der formkuskene Geir Vegard Gundersen og Vidar Hop får tillit i henholdsvis V5-A og V5-B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Når det gjelder 8 Pedrus så har han ikke vunnet på fem starter i år, men motstanden har vært tøff jevnt over og Pedrus har også galoppert seg bort et par ganger. Sist i et V75-løp i Drammen viste Pedrus fine takter, da han spurtet flott til tredje bak formbomben Tuxi Titan. I kveld er det kun åtte hester til start i V5-1A og distansen er 2500 meter. Det er ikke mange formhester i løpet og normalt skal Pedrus ha en flott vinnermulighet her. Geir Vegard Gundersen er i knallform og har allerede vunnet tolv løp i juli, og tok seks av disse under Jarlsberg-uken. Kusk i form er aldri noe minus og vi bankerspiller den flotte Bokli Eld-sønnen i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 7-2-3 C: 4-1-6-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Også Hop er i form
Vidar Hop har nøyd seg med seks seire i juli, og en av dem var altså med Viking Frecel i finalen av Jarlsberg Grand Prix fredag kveld. I V5-3B setter Vidar seg opp bak meget talentfulle 5 Financier som var helt nede på 16.1/2100m sist. Måtte da gi tapt for meget gode McSteamy, men holdt farten strålende til mål. Gjorde også et pangløp i Drammen nest sist, men galopperte da som trolig vinner i den siste svingen. Det er galopprisiko for fireåringen, men Vidar Hop er en kløpper på voltestart, og vi har god tro på at Vidar Hop sender Financier til føringen i V5-3B. Derfra skal det være en topp vinnersjanse, og vi bankerspiller i B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 9-12-2 C: 1-6-10-11-4-3-7-8

V5-2A - TGN-serien. Ungdomskusker. 1700 meter autostart.
Det er spennende med flinke (men fortsatt taktisk uferdige) Hans Wilhelm Storås opp bak Bjørn Steinseths fine fireåring 11 Juniorprinsen i dette ungdomsløpet. Han er litt variabel i viljen denne fireåringen, men fartsmessig er han blant de beste. I et jevnt felt setter vi Prins Juventus-sønnen først.

2 Valle Vegar dukker opp i regi Per Gottling. Åtteåringen har galoppert bort en drøss med penger tidligere i karrieren, men på fart er han trolig overlegen. Trine Alice T Espedal er ikke en veldig rutinert kusk, men Valle Vegar kan være en klink vinner her dersom galoppen unngås. 6 Gosengutt tar turen fra Bergen, og vallaken er så bra fra start at han muligens kan nå føringen her. Derfra kjemper hesten bra.

10 Bonus har hatt en innbringende sesong allerede, løser det seg fra bakspor er Bonus en av mange vinnerkandidater her. 8 April Spik har tapt sportrekningen, men vant V75-løp tredje sist og Herman Tvedt er blant de beste kuskene her. 4 Lykkefaks kommer fra formstallen til Odd Arne Sagholen og med smygløp er ikke Lykkefaks ueffen.
Rangering V5-2A: A: 11 B: 2-6-10-8 C: 4-1-12-3-5-7-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2100 meter voltestart.
Skulle 3 Drømme Jenta holde seg til trav i V5-3A, så tror vi vinneren er nevnt. Drømme Jenta gjorde et vanvittig løp på Leangen nest sist og var nesten med i seierskampen da den tredje galoppen kom. På fart er hun trolig overlegen her, men galopprisikoen er altså skyhøy.

4 Lykkje Faksa er jevn og noenlunde stabil. Holdt greit til fjerde sist på Momarken, og kan muligens innta føringen her. Ikke utenkelig at Antonsen-hoppa yter bedre derfra, andrevalget. 1 Ulsrud Perla blir trolig favoritt, men dette er ei enkel hoppe. Kun et garderingskryss for oss. Glenn Kramer Stenberg setter seg opp bak 15 Emma Mi. Fra springspor på tillegg obser vi litt for denne, hun blir svært lite spilt. Men det er fartsressurser i denne dama.

13 Tekno Leika er nok blant de bedre her, men galoppen kommer stort sett hver gang. 9 Sogns Stjerna henger for det meste med, men har vist litt fremgang på slutten og nå setter formkusk Gundersen seg opp.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 4-1-15-13 C: 9-12-14-7-6-8-10-11

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1700 meter voltestart.
Gunnar Austevoll valgte å sitte foran med 4 F.P. Asset på Forus sist, og atter en gang viste Kolnes-hesten at han skal ha ryggløp. Da speeder han til gjengjeld fort, og kommer hesten seg avgårde fra fjerdesporet, har vi god tro på F.P. Asset i dette billige løpet.

Spor en, sprint, voltestart og Vidar Hop. Det er nok en bra mulighet for at 1 Gidde Malin da forsvarer sitt innerspor. Hoppa er flink i tet og det er ikke lett å se hvem som skal trykke opp farten her. Det kan bli ledelse fra start til mål. 11 Calle Cheven ble prøvd i tet over 2600 meter nest sist på Bjerke, Ikke overraskende var det et dårlig trekk av Hans Wilhelm Storås, Calle Cheven var slått i god tid før mål. I kveld blir det ryggløp og selv fra spor elleve kan det bli seier.

9 Flo Skywalker spurtet fort til annen i et fryktelig svakt lunsjløp på Bjerke sist. Blir trolig favoritt, men vi nøyer oss med fjerdevalg mot bedre motstand enn sist. 3 Zam Van Camstra vinner ikke ofte, men bedre betingelser enn i kveld er det lenge siden hesten har hatt. 8 Aidensfield kan få et fint løp herfra, og holder fortsatt ålreit form.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 1-11-9-3 C: 8-6-10-7-2-12-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Veldig mange fine lovende kaldblodshopper på farten her og en drøss med vinnerkandidater. Vi gir et sjeldent vinnertips til Bjørn Steinseth, bak den lovende 3-årshoppa 2 Bjørnli Cille. Nest sist prøvde hun å henge seg på gode Tema, og holdt farten fin til tredje da. Sist på Momarken kom kom hun strålende tilbake til andre etter galopp runden fra mål- Får Steinseth henne avgårde i trav, har vi god tro på seier. Blir faktisk ikke mer enn ett femte-sjettevalg.

3 Stee Raua overbeviste i sitt debutløp på Jarlsberg for en liten måned siden. Satt da i tet og vant greit når utfordrerne galopperte seg bort. Møter betydelig tøffere motstand i kveld og blir slik vi ser det, altfor mye spilt. 6 Gomnes Matrona kunne ikke forsvare seg helt inn mot den meget lovende treåringen, Gregorius, på Klosterskogen i sitt debutløp. Men holdt fart og stil helt hjem, og er garantert moden for en solid rekordforbedring. Med turbo-Solberg i sulkyen kan dette bære rett til tet og da kan løpet være kjørt.

1 Bjøreldi står fint i førstespor og kommer til å smyge fint med her. Aktuell. Fra tillegg er det flere vinnerkandidater og her kan det nok lønne seg å gardere bredt.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 3-6-1-12 C: 4-5-9-8-14-13-15-11-10-7

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1700 meter voltestart.
5 Joran forsvarte seg mesterlig mot gode Tallas i et lunsjløp på Bjerke nest sist og tok en fin seier da. Skuffet tilsvarende da hun ga seg lett fra tet på Momarken sist, selv om hun holdt anstendig til tredje. I kveld bærer det trolig rett til tet igjen og i mangel av bedre kandidater setter vi favoritten først.

Kapable 6 Tidemand Pål dukker opp i regi Geir Flåten og da er det grunn til å være på vakt direkte. Flåten melder om positive treningsjobb og uten galopp er Tidemand Pål en klar seierskandidat her. 2 Emse Kongen hadde vi litt skrellfeeling for sist mot storfavoritten Eikdølen, og hesten gjorde et bra løp til tredje. Andrespor volte er imidlertid et klart minus, men spennende er det med Geir Vegard Gundersen opp som kusk.

9 Nume Balder er på vei mot storformen og holder hesten seg unna den nesten obligatoriske galoppen kan han vinne. 12 Vår Faxa har funnet formen nå, og spor tolv på voltestart trenger ikke bli feil.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 5 B: 6-2-9-12 C: 8-10-4-3-7-1-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. Norskfødte. 2100 meter autostart.
Flott oppgave for 3 Rite Sakra i V5B-finalen, og veien til tet ligger åpen. Det er nok ikke stjernen på Frode Hamres sin stall dette, men fra tet mot forholdsvis moderat motstand kan det bli seier. Dog er Rite Sakra en luring oppunder mål og garderinger må til.

4 Kendrick J.R. møtte rett og slett for gode hester i V75-sist, men var ikke på topp selv heller. Slik har hesten vært før, men han slår ofte tilbake umiddelbart. Det er ikke helt utenkelig heller at Gunnar Austevoll klemmer til fra start her og at Frode Hamre kan slippe med 3 Rite Sakra. 7 Bertie Invalley er i kanonform, men kan måtte gjøre jobben fra dødens her. Det er ikke umulig at Bertie er god nok til det.

9 Espresso får stifte bekjentskap med velkjørende Svein Ove Wassberg og selv om 2100 meter ikke er perfekt, kan det gå. 5 Hahnemann varslet form igjen sist og Gundersen vinner med "alt" for tiden. 10 General Ideal og 11 Chippon har i utgangspunktet tapt sportrekningen, men begge er så bra at de kan blande seg inn i seierskampen med klaff underveis.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 3 B: 4-7-9-5 C: 10-11-1-2-6-8

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør