Foto: hesteguiden.com

Pondus utfordres av Faksen

Vi tror på en spennende duell mellom Pondus og Alsaker Faks på Leangen mandag. Sjekk våre travtips

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Med over 50 000 innspilt forrige uke er det en optimistisk Sportspill-redaksjon som retter blikket og fokuset mot en ny travuke. Søndag ble det full pott i V5B-spillet på Bergen travpark, der vi kunne kvittere ut 18 643 kroner i B-spillet. Vi håper fremgangene fortsetter denne uken og travuken starter med en svært interessant dobbel V5 på Leangen.

I A-spillet spiller vi såkalt dobbeltbanker i V5-1A, mens vi setter kronene på Lesja-hesten Rapp Odin i V5-5B i B-spillet. Vi har vært i kontakt med både Atle Solhus og Edvard Kristiansen nå i morgentimene og fått siste nytt fra to av Leangens mest sentrale kusker.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Faksen kan utfordre
I V5A-spillet tror vi altså to hester gjør opp i V5-1A. 6 Pondus er den berettigede favoritten, ikke minst etter sitt strålende seiersløp i Østersund i sin siste start. Femåringen til Arne Nilsen er under flott utvikling og vinnersjansen er bra også mandag. Men en feilfri 5 Alsaker Faks står neppe tilbake på kapasitet. Galopperte både fra start sist og i den siste svingen (hadde da koblet grepet på ledende Gikling Balder) og viste fart. Men fungerte altså ikke som best den dagen. På speed er han nok kjappere enn Pondus, og dermed sikrer vi med to hester i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 6-5 B: 3-9 C: 7-8-10-2-1-4

Kusk, hest og trener på langtur
Når eier og trener Erik Engen fra Lesja får med seg Kai Johansen som kusk nordover for å kuske 2 Rapp Odin i V5-5B, må vi anta at de to herrene har seiersambisjoner. Nevnte Rapp Odin var strålende tetvinner på Biri tredje sist (overrasket da) og var også solid V75-vinner på Leangen i sin siste start. Fireåringen konkurrerer mest mot seg selv i kveld, holder han seg på beina må dette være en topp vinnersjanse. I et V5B-spill som ellers er kjemisk fritt for bankerkandidater setter vi våre penger på at Rapp Odin innfrir i V5-5B.
Rangering V5-5B: A: 2 B: 1-10-8 C: 11-9-4-5-3-6-7

Annonse: Øivind Grøstad hadde 13.9 siste 500 på denne forleden. Ta imot et kanonobjekt i V5-2A

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
4 Peak Tornado er en hest i flott utvikling. Strålende tilbake etter galopp tredje nest sist og fulgte opp med en sterk andreplass fra dødens sist. I kveld er det debut bak startbilen, det er et uromoment. Takler femåringen det, er det bra vinnersjanse mot moderat motstand.

9 Stolen Moment vant i Østersund tredje sist, men har galoppert seg bort i de to siste startene. Svenskegjestene duger normalt godt på Leangen og vallaken blir vårt andrevalg. 5 Åskbollens Liss visste Atle Solhus lite om, men Solhus påpekte at han har vunnet med flere svenskegjester det siste året og trodde på vinnersjanse.

11 Rico Lundager kommer fra Magne Olsens formsterke stall. Fireåringen kommer nå tilbake etter pause, men skuffet før pausen. 12 Joe's Banker står vrient til, men har tilkjennegitt kapasitet. Det har også 10 Hambler's Waschera og flere andre i dette svært åpne løpet.
Rangering V5-2A: 4 B: 9-5-11-12 C: 10-6-1-8-7-2-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V5-3A - Kaldblodshester. 2160 meter voltestart. Monteløp.
9 Arnblessen debuterer i monte, men på fart tror vi Melhus-traveren er klart best i dette løpet. Lyktes ikke under sitt opphold hos Kjetil Helgestad, men ble testet i tet flere ganger der, og undertegnede har vært helt tydelig på at der trives ikke hesten. Med flinke Ragnhild Bjørnbeth som rytter, er hesten i gode hender i kveld.

3 Kolnes Germa er førsteutfordreren fra sin fine utgangsposisjon på strek. Har muligens ikke vist toppform i travløp på slutten, men her skal hoppa duge godt. 7 Pegg Prinsen tar turen fra Nord-Sverige og har levert flere flotte innsatser i monte der borte. Klar outsider. Vi synes disse tre skiller seg forholdsvis klart ut.
Rangering V5-3A: A: 9 B: 3-7 C: 6-4-8-1-5-2-10

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Toppformen er muligens et lite stykke unna, men det er vanskelig å ikke sette 6 Crusow først i dette løpet. Holdt fint fra dødens på kapasitetstraveren Gangster Advice i sin siste start og har jo ellers levert en rekke toppløp på Leangen det siste året. Men har også galoppert en del og garderinger må til.

Vi starter med 11 Nano Pershing som er fryktelig kapabel. Galopperte ut av den siste svingen i V75 sist, men hadde vært på trippelen ellers. Meget solid vinner nest sist og tøff etter hardt opplegg tredje sist, 7 Friendly Fire hadde trolig slått Crusow sist, men galopperte som godtgående ut mot oppløpet. Skulle det klaffe for kusk og hest, er formen på topp. 1 Rock You varslet vi for sist på Leangen og da var vallaken god vinner. Helt under båten i Østersund sist, da ga hesten seg mye fra lederrygg. Outsider.

8 Noah Cæsar har levert mange fine løp i Bergen og selv fra et dårlig spor er hesten aktuell i ny regi. 2 Lobella B.B. og 3 Tanita's Broadway må begge ha det litt servert og kan være skummel på smyg. Sistnevnte har imidlertid vist dårlig stridsmoral på slutten.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 6 B: 11-7-1 C: 8-2-3-10-9-5-12-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Kveldens i særklasse beste spilleløp, der det vrimler av fine hester under fin utvikling. Vi setter Ragnhild Bjørnbeth først for andre gang denne mandagen, nå med 13 Eld Stjernen. Strålende avslutning til sølv nest sist på Leangen, ble fulgt opp med et råsterkt seiersløp i Østersund sist. Bakspor på tillegg er ikke perfekt, men denne Elding-sønnen tåler å bli brukt underveis.

10 Vikan Balder vant løpet der vår favoritt ble toer på Leangen og Walsøe-traveren er også under rivende utvikling. Fint startspor og klart motbud. Atle Solhus mener hans beste vinnersjanse for kvelden er 7 Vik Jerva, som kjempet bedre enn noensinne sist. I følge Solhus trener hoppa strålende. Vårt tredjevalg. Edvard Kristiansen kunne fortelle oss at 2 Spang Draupner ikke fungerte som best i et hurtigarbeid i forrige uke og var ikke særlig optimist. Hesten er stor og krevende og Edvard mente hesten trenger løp før han er seiersaktuell. Fra strek betaler vi uansett for fireåringen.

Annonse: Øivind Grøstad synes denne blir kraftig undervurdert i V5-5A/V5-2B og byr på et nytt superobjekt

På bongen skal også 1 Solheims Wågar som ikke har startet på seks måneder. Var så positiv i seiersløpet på Lleangen 15. oktober at han skal regnes fra en flott utgangsposisjon. 3 Stjernesvarten er god nok, men går og bremser og sliter med halsen. Fungerer hesten kan han vinne. 12 Bottem Viktor og 9 Yr Sokken er også hester som kan blande seg inn i seierskampen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 13 B: 10-7-2-1 C: 3-12-9-6-11-8 D: 15-14-5-4

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Mye formløst på farten i dette ungdomsløpet og til tross for at kun ti hester stiller på startstreken, er det alt annet enn lettløst. 4 Donas Super Max får et svært knepent vinnertips, all den tid vallaken varslet form sist. Ble da sittende fast med litt krefter på lager og er normalt travsikker. Kusk Tone Elisabeth Krokdal har ikke vunnet løp siden 2010, men også kjørt få løp.

2 Pepino News har et veldig fint løp på papiret og i følge Edvard Kristiansen skal ikke andrespor volte by på problemer, men hesten sliter på svingene. Feilfritt duger hesten godt. 8 Mr. Virus har vist kapasitet, men det vil seg sjelden. Uansett en av hestene som tåler å bli brukt underveis her. 6 Skylight Step holdt overraskende flott fra lederryggen tredje sist, men har vært helt under båten i de to påfølgende løpene. Krysses på prestasjonen tredje sist.

1 Urquell B.M.W har trukket førstesporet, det kan være seiersgivende for svenskegjesten. 10 Rebella Donna har fart, men opptrer svært ujevnt. 5 Matheus Mælgård er bedre enn raden og dette løpet er billig. 7 Nobby henger med i Sverige, og da duger normalt hesten her.
Rangering V5-3B: A: 4 B: 2-6-1-10 C: 5-7-9-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Redaktør i Lillehammer-avisa Gudbrandsdøl/Tidningen, Kristian Skullerud, har vist en fremragende evne til å hente nyttige hester i Sverige og mandag norgesdebuterer 1,7 millioner-traveren 9 Beijing Man på norsk jord. Han er blitt ti år gammel etterhvert og har ikke vunnet løp siden 2010. Mot en gjeng middelmådige norske travere, må vinnersjansen være bra. Men først må vi se at hesten vil vinne travløp igjen, før hele budsjettet settes på ham.

2 Glory Southwind skuffet voldsomt fra tet sist som storfavoritt. Det gjør oss usikre, normalt skal Blekkan-traveren være med i kampen om seieren mandag. Atle Solhus varsler ryggløp (det må denne ha) med 5 Expensive Royal. Ble testet i tet nest sist, da var det ikke overraskende over ut mot oppløpet. Var dog så fin i monte sist (som vinner) at vi setter den tidlig på, selv om vi mistenker at løpslysten i trav er middels om dagen.

11 Livet er en Strid har vunnet to løp i år, begge er kommet på Leangen. 4 Flying Canon holder fortsatt koken, mens 8 Haveaheart var klart forbedret sist etter et tøft løp.
Rangering V5-4B: A: 9 B: 2-5-11 C: 4-8-7-3-10-12-1-6

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør