Foto: AFP/Scanpix

Portugal kan sjokkere

Vi er slett ikke sikre på at Spania vinner kveldens semifinale og tror på en lang kveld i Ukraina. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Noen banker RBK

V65 Bjerke: Vi trenger flaks

Onsdagens langoddsprogram har naturligvis semifinalen mellom Spania og Portugal som det naturlige høydepunktet, men det spilles også en høyinteressant cupkamp mellom Molde og Rosenborg. I tillegg er det cup for damene da 3. runde skal avvikles der. Utover dette er det litt norsk 3. divisjonsfotball og noen kamper fra Amerika natt til torsdag. De ivrige kan også bryne seg på fire japanske kamper som har innleveringsfrist kl 11.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Molde - Rosenborg (0-1) H
Utførlig omtale av denne kampen nedenunder og vi har altså svært god tro på Molde i kveld. Med sitt faste midtstopperpar Jim Larsen og Stefan Strandberg uaktuelle kan et allerede rufsete Rosenborg-forsvar få nok å bestille i kveld. Og all den tid det er cup og vi tror Molde tar kommandoen i denne kampen, vil muligheten for flere mål øke. En tidlig Molde-ledelse vil på et eller annet tidspunkt tvinge trønderne fremover og 3,55 i odds på at Molde vinner denne med mer enn et mål er et svært spennende langskudd onsdag.

Dagens avslag
Vålerenga - Sandviken
Cup. 3. runde. Møte mellom to tabellnaboer. Lagene ha allerede avviklet det tilsvarende seriemøtet, da vant Sandviken. Men Sandviken har mistet formen og møter et Vålerenga som varierer. 2,10 for hjemmeseier og 2,20 for borteseier ser veldig riktig ut og her er det bare å styre unna.

Dagens spill
Spania - Portugal
Så er det altså klart for første semifinale i Europamesterskapet i fotball. Kampen spilles i Donetsk, Ukraina. Lagene møttes også i åttendedelsfinalen i VM i Sør-Afrika for to år siden, da ble langtidsskadde David Villa matchvinner med kampens eneste scoring. I en kamp der Portugal rystet Spania ved flere anledninger i den første omgangen, men når David Villa sendte Spania foran midtveis i den andre omgangen, var det kjørt.

Spania har levert varene i dette EM, kanskje bortsett fra den siste gruppespillkampen mot Kroatia der laget presterte under pari til tross for seier. Var best i det meste, egentlig alt, i kvartfinalen mot et svært skuffende Frankrike. Fikk imidlertid solid kamp av Italia i åpningskampen, og kveldens semifinalemotstander er neppe noe svakere enn Italia.

Portugal er faktisk i sin tredje semifinale på de siste fire forsøkene, og tapte som kjent finalen på hjemmebane i 2004 mot Hellas. Gjorde en solid åpningskamp mot Tyskland og hadde definitivt fortjent poeng i den kampen (0-1). Gjorde en grei, men variabel kamp mot Danmark (ledet 2-0 og slapp danskene inn igjen i kampen til 2-2, men berget seieren i sluttminuttene). Gjorde en meget bra kamp mot Nederland (2-1) og fulgte opp med en overbevisende kvartfinaleseier mot Tsjekkia (1-0 - men burde vært større og var overlegne i den kampen). Cristiano Ronaldo åpnet med to kamper på det jevne, men har vært lysende i de to siste. Og i midtforsvaret regjerer en strålende Pepe (EMs beste midtstopper hittil).

Det er fortsatt uvisst om Spania-trener fortsetter med sitt snodige 4-6-0 system, eller om han gjør plass til Fernando Torres (hvor er Fernando Llorente?) og spiller 4-5-1. I tilfelle Torres starter, er det nok Fabregas som må vike. Utover dette har ikke Spania noen problemer med sitt mannskap.

Spissen Helder Postiga mister kveldens semifinale og han erstattes av Hugo Almeida. Ellers er det ingen endringer i Portugals velkjente 4-3-3 formasjon.

Spania kommer som vanlig og som de alltid gjør til å styre denne kampen, og Portugal vil garantert satse på kontringer. Vi synes oddsen på Spania er for lav, all den tid det er langtfra usannsynlig at Portugal holder stand. Vi blir overrasket om dette blir målrikt, og vi ser heller ikke helt bort fra at Portugal kan ta denne hjem.

Men vi tror aller mest på at det står like langt etter 90 minutter, og 3,15 på uavgjort etter ordinær har vært vårt valg i denne kampen siden semifinalene ble klare. Så kan vi håpe på både festlige ekstraomganger og straffespark etterpå det.

Vår innsats på at vi får en lang og morsom kveld i Donetsk i kveld er 100 kroner.

Spilleforslag 2 onsdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 47. Spania - Portugal 1,85 3,15 3,95
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus