Foto: Glyn Kirk (AFP)

Queens Park Rangers må prøves

Vi jaktet QPR hjemme mot Newcastle i forrige hjemmekamp og søndag er vi på jakt igjen. Sjekk våre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Rosenborg vinner på Ullevaal
Tippetips: Start griper sjansen
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Søndagens langoddsprogram er innholdsrikt og det finnes flere svært spennende objekter. Det er storoppgjør mellom Vålerenga og Rosenborg i Tippeligaen og i Sogndal møtes Sogndal og Brann til første vestlandsderby på sju år. For øvrig er det toppfotball over hele Europa og vi synes det flott odds på flere kamper.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
GAIS - Helsingborg
Hjemmesterke GAIS gikk på et meget sjeldent nederlag mot IFK Norrköping nest sist, men slo umiddelbart tilbake med 1-0 seier borte over Trelleborg onsdag og tredje sist så smalt laget til med sterke 3-1 borte over Elfsborg. Elfsborgs formhavari (nytt tap lørdag mot Mjällby) gjør at GAIS kan være fire poeng fra sølvplassen med seier søndag mot serieleder Helsingborg. Det blir selvsagt ikke lett, men GAIS har matchvinnere i sine rekker og 2,70 på at laget tar sin ellevte hjemmeseier for sesongen (10-0-3) er uansett fristende, da Helsingborg har gullet i lomma uansett nå.

Dagens avslag
Catania - Juventus
Hjemmelaget har som alltid sin styrke hjemme på Sicilia og vant også sin foreløpig eneste hjemmekamp. Juventus vant 4-1 over Parma i sesongpremieren, men imponerte ikke. Sleit seg så til 1-0 seier borte over Siena nest sist og onsdag gjorde laget en fryktelig svak kamp hjemme mot Bologna (1-1). 1,75 er oddsen på at Juventus tar sesongens tredje seier. I våre øyne er det håpløst lavt på et Juventus-lag som halter i øyeblikket og her er det bare å styre unna.

Haugesund - Aalesund
Hjemmelaget gjorde slett ingen dårlig figur i Bergen forrige fredag, men skapte sørgelig lite fremover og slik sett var det kanskje ikke noe å si på at Brann tok alle poengene i en svak fotballkamp. Nå er jo Haugesund et helt annet lag på hjemmebane da. Bunnsolide 7-3-1 hjemme i Haugesund før søndagens kamp, men meget viktige Nikola Djurdjic må sone karantene her. Aalesund karret seg til cupfinalen etter å ha slått Start 1-0 i en trøstesløs forestilling torsdag og avanserte vel mer på grunn av Starts svakhet enn av egen styrke. Borte står laget med 2-4-8. Med Nikola Djurdjic ute er vi slett ikke sikre på at Haugesund vinner denne kampen, det lukter litt skrell her. Og 1,55 på Haugesund-seier er uansett helt natta.

Dagens spill
Queens Park Rangers - Aston Villa
Vi foreslo spill på Queens Park Rangers hjemme mot Newcastle for snaut to uker siden, men til tross for et voldsomt press fra hjemmelaget (spesielt i 1. omgang) ville det seg ikke for Neil Warnocks gutter. Således var det kanskje ikke veldig overraskende at seieren kom sist lørdag borte mot Wolverhampton da QPR vant meget overbevisende. en revitalisert Shaun Wright-Phillips har blitt en umiddelbar hit etter mye benkesliting i Manchester City og Joey Barton har gitt laget et løft mentalt. Solide forsterkeninger altså og QPR kommer til å få en fin sesong.

Aston Villa imponerte ingen hjemme mot Newcastle sist lørdag og kan si seg mest fornøyd med ett poeng. Foreløpig går det aldeles ikke på skinner for Aston Villa, selv om laget foreløpig ikke har tapt (0-4-0), men motstanden har ikke vært blant den ypperste og tre av disse kampene er spilt hjemme. Det ble heller ingen opptur i ligacupen hjemme mot Bolton onsdag (tap 0-2). Søndag må laget unnvære Darren Bent og det er også svært tvilsomt om Emilie Heskey blir klar.

Et spillesugent og svært oppadgående hjemmelag jager sin første hjemmeseier i Premier League siden 1996. Vi har svært god tro på at den kommer søndag og 2,15 på hjemmeseier kjøpes "utan tvekan". Kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi tar med oss en kamp fra Allsvenskan i Sverige

Malmö - AIK
Fjorårets seriemester har ikke klart å følge opp denne sesongen. Fjorårets trener Roland Nilsson forsvant til FC København og trenerspørsmålet skapte mye fokus i starten av sesongen. Champions League-deltagelsen har helt sikkert også bidratt negativt. Men det er fortsatt ikke kjørt i forhold til topplassering all den tid Elfsborg har mistet formen. Det er tretten poeng opp til Elfsborg før søndagens kamp, men Malmö har tre kamper til gode. AIK på tredjeplass ligger ett poeng bak Elfsborg og etter fire strake seire, ble det tap i Stockholms-derbyet mot Djurgården mandag (0-1). Salget av Teteh Bangura og Mohammed bangura må etterhvert merkes for Stockholmslaget.

Det har som nevnt vært variable takter for hjemmelaget denne sesongen, men mon tro om ikke onsdagens nedsabling av Halmstad (5-1 seier) var et vendepunkt. Nyinnkjøpte Mathias Ranegie scoret to av målene der og er endelig igang med målproduksjonen etter overgangen fra Häcken. Mannskapsmessig ser det helt perfekt ut for Rikard Norlings mannskap.

Det står 4-1-0 i favør Malmö i de fem siste tilsvarende og til tross for at AIK har brukbare 6-2-5 på bortebane, så har laget tapt mot lagene på øvre halvdel. 1,90 på Malmö-seier må testes og spilles i en dobbel med Queens Park Rangers. Dobbelen gir 4,09 og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 39 Malmö FF - AIK 1,90 3,00 3,15
Kamp 43 Queens Park Rangers - Aston Villa 2,15 2,95 2,90
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør