Foto: Dylan Martinez (Reuters/Scanpix)

Redknapp bryr seg ikke om Europa

Harry Redknapp sparer hele førsteelleveren i Hellas torsdag kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag
Oddstips 2: Ingen engelsk suksess i Kiev
V5 Bergen: Wassberg-show i Bergen
V5 Klosterskogen: Vi tror på en fireåring

Torsdagens langoddsprogram er ukens klart beste til nå, og består av 76 objekter. En rekke interessante oppgjør i Europa League finnes på dagens liste. Det er seriestart i svensk ishockey og det er full runde i den norske Eliteserien i ishockey. Det er også seriestart i finsk hockey. Vi finner også en utsatt tippeligakamp mellom Sarpsborg og Strømsgodset på dagens liste.

Det har ikke vært lett å være oddsspiller de siste dagene og storfavorittene har feilet over en lav sko i Champions League. Vi håper å få skuten på rett kjøl igjen i kveld og kommer med to oddstips på dagens svært innholdsrike liste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sarpsborg 08 - Strømsgodset

Det er ikke ofte undertegnede lanserer mulig spill på et lag som har sju strake tap. Men etter å ha sett Sarpsborg i mange kamper i det siste, tror vi Roar Johansens gutter har en fair sjanse til å gripe den siste sjansen i kveld. Sarpsborg gjorde en bra førsteomgang mot Vålerenga tredje sist, de gjorde en bra bortekamp mot Start nest sist og var mer enn fullt på høyde med Rosenborg den første halvtimen mandag, da et tvilsom straffespark til Rosenborg avgjorde den kampen. Strømsgodset er sørgelig svake på bortebane, har heller ikke vist knallform i det siste. 3,10 på at Sarpsborg 08 kan få "trua" igjen synes vi er verd noen småkroner.

Austria Wien - Metalist Kharkov
Middelmådige Austria Wien opp mot Ukrainas tredje beste lag. Østerrikerne har ikke imponert i kvalifiseringen og ikke innledet mer enn brukbart i den hjemlige serien. Vi foreslo spill på Metalist hjemme mot Sochaux i playoffen, og til tross for et voldsomt press endte den kampen 0-0. Ukrainerne slo voldsomt tilbake og vant bortekampen 4-0. Er som Shaktar Donetsk et lag som elsker å ligge lavt og kontre, bortebane passer således perfekt. Har ni sør-amerikanere i sin stall og har enda ikke tapt i den hjemlige serien etter ni serierunder. Østerrikerne er satt til favoritt av Norsk Tipping og bookmakerne. Vi synes 2,65 på borteseier lokker og Metalist kan testes etter vår mening.

Shamrock Rovers - Rubin Kazan (1-0)
Et irsk lag i gruppespillet i Europa league er ikke veldig vanlig og det forteller jo noe om tilstanden i norsk fotball at semiprofesjonelle irer kommer seg hit. Shamrock tok seg hit etter å ha slått ut et så bra lag som Partizan Beograd i playoff. Ingen tvil om at Rubin Kazan er det beste laget, men vær sikker på at irene kommer til å løpe til krampen tar dem i kveld. Vi er skeptiske til russiske (og italienske) lag i Europa. De foretar seg mye rart, og det er slett ikke utenkelig at Shamrock kan få med seg poeng i kveld. 2,40 på at de ikke taper er verd noen småkroner.

Dagens avslag
1. Norsk ishockey
Etter å ha sett resultatene i de to første rundene av den norsk eliteserien, er det absolutt ingen grunn til å bli "hissig på grøten". Det har florert med overraskende resultater og inntil vi ser en trend, er det bare å holde tilbake innsatsene.

2. Svensk ishockey
Sesongpremiere i Sverige også i kveld, og her blir det tett og jevnt. Også her er det bare å vente med innsatser inntil serien får satt seg litt.

3. Europa League
Lavoddsere som PSV Eindhoven (har ikke imponert), Besiktas (ikke til å stole på), Club Brugge (ikke noe storlag dette) og Udinese (uvisst om de prioriterer Europa League) kan få spille i fred i kveld. Det finnes bedre objekter til langt bedre odds.

Dagens spill
PAOK Thessaloniki - Tottenham
Oddsen er allerede satt ned på denne kampen, men vi synes fremdeles kampen er klart spillbar, da Harry Redknapp har varslet at han sender et B-lag til Hellas i kveld. Kyle Walker er den eneste spilleren som startet helgens seriekamp som er reist med laget til Hellas. I tillegg er skadede spillere som Rafael van der Vaart, Michael Dawson og Sandro uaktuelle fra før av. Troppen til Tottenham ser slik ut: Gomes, Cudicini, Archer, Bassong, Corluka, Walker, Waller-Lassen, Livermore, Townsend, Fredericks, Carroll, Nicholson, Parrett, Pavlyuchenko, Dos Santos, Falque, Kane, Lancaster, Pritchard.

Hjemmesterke PAOK Thessaloniki var også med i gruppespillet i fjor, og ble nummer to i sin gruppe. 2-1-0 på hjemmebane i gruppespillet da, men røk ut for russiske CSKA Moskva i sluttspillet. Har enkelt eliminert Vålerenga og ukrainske Karpaty Liiv på veien til gruppespillet. En seier og ett tap i hjemlig serie hittil. Har kun tap en av sine ni siste hjemmekamper i Europa, tapet kom mot CSKA Moskva i sluttspillet i fjor (0-1). Et par spillere er ute med skade, men ellers ser det bra ut for laget som trenes av rumeneren Laszlö Bölöni.

Harry Redknapp gir altså et klart signal om at Europa League ikke blir prioritert denne sesongen, og at helgens ligakamp mot Liverpool er mye viktigere. Man skal selvsagt ikke undervurdere Tottenhams "second strings", men det er så mye som tyder på hjemmeseier her at grekerne må ha en topp sjanse.

Oddsen er som sagt senket fra 2,75 til 2,40, men når hele Norge skal spille Manchester City til 1,30 hjemme mot Napoli, så skal vi ikke legge så mye vekt på oddssenkingen i denne kampen, 2,40 er klart spillbart med disse forutsetningene, og hjemmelaget er svært erfarne i Europa. Kampen kan spilles som singel og vår innsats er 100 kroner

Oddstips 1 torsdag
PAOK Thessaloniki - Tottenham 2,40 2,80 2,50
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus