H.G. Imar og Erik Killingmo skal i ilden i V65-5 på Biri fredag kveld.
H.G. Imar og Erik Killingmo skal i ilden i V65-5 på Biri fredag kveld.

Reiser kjerringa i kveld

Seiersvante H.G. Imar gikk på en smell i den siste starten, men på Biri i kveld tror vi han er tilbake i vinnersirkelen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Fredagen starter opp med spill til lunsjløpene på Solvalla i Sverige med både V65 og V4-spill hos Norsk Rikstoto.

Les også: Talentfull banker
Les også: Utfordringer på Romme

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Til kvelden er det V64-spill til Romme på den andre siden av kjølen samt V65-spill til Biri travbane ved Mjøsas bredde her hjemme som gjelder, og på Biri satser vi på at en av fjorårets slagere er tilbake i vinnersirkelen. Da snakker vi om 7 H.G. Imar i V65-5, og vi tror den hesten leder sitt løp rundt om.

I tillegg står vi på to spennende pausehester i et varmblodsløp i V65-4, og da sikter vi til duoen 5 Lightning Power og 8 Royal Caribbean. De har vist seg å ha evner litt utenom det vanlige, og treningsrapportene er gode på begge.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Innleveringsfrister Biri
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

Taper ikke denne gangen?
I et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag i V65-5 kommer 7 H.G. Imar til start, og vi tror 6-åringen leder dette løpet rundt om. Ingen nekter ham teten, og vi tror ikke noen av dagens konkurrenter kan tukte ham til slutt. Vi gikk litt i mot favoritten sist, og da fikk han tredje på 27.2 full vei fra spiss.

Vi forventer dog at Killingmo-traveren viser seg frem i en forbedret utgave i kveld med et par løp i kroppen etter litt pause, og han har fått ytterligere et skarpt jobb etter den siste starten. Han nærmer seg da i følge treneren toppformen, og da tror vi favoritten innleder en ny seiersrekke i kveld.

Lome Elden-sønnen vant hele 7 av 11 starter i fjor, og han gikk sterke 25.6 full vei som best. Vi synes det ser ut til at formen på stallkompis 5 Sagi Alvinn er litt på retur (hang med til femte i et V75-løp sist), og 8 Jarli Odin som slo favoritten sist etter en perfekt smygreise, står vanskelig til i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


To hester skiller seg ut
I et varmblodsløp i V65-4 er det ingen tvil om at duoen 5 Lightning Power og 8 Royal Caribbean er best på kapasitet, og det går fine rapporter på begge etter lange pauser. Førstnevnte gikk et godt løp til sølv på 17.2 full vei etter galopp i debuten for Hamre, men han skuffet litt sist.

Det var dog i tøft lag (han gikk tross alt 16.1 full vei), og da skal han kunne hamle opp med hester som Arrogant Yankee og Sugaro i kveld. Kusk Vidar Hop gjør stort sett ingen feil i banen (styrningen med Timian Scott på Bjerke på onsdag var dog skandaløs), og Vidar Hop sitter fort bak en ny vinner her. 

Sporet er ikke det beste for sistnevnte, men denne 4-åringen tåler en tung tur via sporene siste 800. Det beviste han ved flere anledninger i fjor, og vi tror dette kan være snakk om en hest for årgangsløpene senere i år. Han var god ved triumfen på 17.0 full vei tredje sist, og vi er spente på denne i kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Kveldens underspilte
I et sprintløp for varmblodshester i V65-1 er det mange startkjappe hester i første rekke bak bilen, og tøft tempo innledningsvis vil speedige 9 Peel And Stick profitere på til slutt. Formen på ham er fin (sølv på 14.7 over aktuell distanse sist), og han er for lite spilt med 10% av innsatsene på seg i kveld.

I et sprintløp for kaldblodshester i V65-2 ser det vidåpent ut på forhånd, og vi tyr da til bred gardering. Spennende til står 2 Sunnmørsblesa, og hun kan fort lede rundt om. Hun fikk det for tøft i et V75-løp på full vei sist, men sprint passer bedre. Hun har 6% av innsatsene på seg, og det er spennende.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør