HAR SKJØNT DET: Ghayas Zahid har forstått hva som skal til for å bli god, mener Kjetil Rekdal. Det innebærer blant annet bedre kosthold. Nettavisen prøvde å fore Zahid med boller og brus, men det var en annen i sofaen som forsynte seg.
HAR SKJØNT DET: Ghayas Zahid har forstått hva som skal til for å bli god, mener Kjetil Rekdal. Det innebærer blant annet bedre kosthold. Nettavisen prøvde å fore Zahid med boller og brus, men det var en annen i sofaen som forsynte seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Rekdal om første møte med Zahid: - Mistet ballen hele tiden

Men nå har Vålerenga-yndlingen blitt en stjerne.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Ghayas Zahid har hatt en strålende sesongstart, og følger dermed opp de gode tendensene fra forrige sesong.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har imidlertid hatt perioder hvor han ikke har vært like fornøyd med sin 20 år gamle juvel.

Rekdal avslørte
I Nettavisen-programmet Tippemagasinet avslører Rekdal at han ikke var veldig imponert av den gang 18 år gamle Zahid på sin første Vålerenga-trening i 2013.

- Jeg la merke til Ghayas ganske fort, men han driblet seg bort hele tiden. Han skulle gjøre noe ekstra hver gang han fikk ballen, og endte med å miste den, husker Rekdal.

I fjor sommer kom vendepunktet, og Zahid scoret sitt første mål i Tippeligaen.

- Han kom kanskje litt sent i gang, men nå er det utenkelig at han ikke spiller, sier Rekdal.

Kun Rekdal spiste boller
Vålerenga-profilen har nemlig skjerpet seg betraktelig, og Rekdal mener 20-åringen endelig har forstått hva som skal til for å lykkes.

- Ghayas er blitt mer voksen, han har trent enda mer, hatt større fokus på detaljer og sakte men sikkert skjønt enda mer om hva som skal til for å bli bedre. Han har hatt en personlighetsutvikling. Jeg kan fortelle en spiller at han må gjøre sånn og sånn, men han må oppdage det selv og ha kraft til å gjennomføre det, og det har Ghayas nå, sier Rekdal til Nettavisen.

Kosthold er et stikkord, og godsakene på bordet er nå bannlyst. Nettavisen tok med både boller og brus da vi møtte VIF-duoen på Valle, men betryggende nok for VIF-fansen var det bare Rekdal som forsynte seg.

Se hele innslaget med Rekdal og Zahid i videovinduet under.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør