Foto: ANDREAS SOLARO (Afp)

Roma får det tøft på Sicilia

Hjemmesterke Catania blir en utfordring for John Arne Riise. Her er dagens første oddstips.

Kommersielt

Langoddsen domineres av fotball. De fleste av de store ligaene er representert, med høydepunkter i Premier League, Ligue 1 og Primera Division.

Dessuten spilles det finaler i ishockey-VM og fotball i Adeccoligaen og Fair Play-ligaen. Vi finner en del som frister, spesielt i Spania, der Norsk Tipping er ute med god odds. Men det kommer vi tilbake til i neste tips, først skal vi ha med oss to objekter med tidlig kampstart.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Catania - Roma
Catania har vært sterke hjemme på Sicilia hele sesongen, der de står med 10-4-4 totalt. På bortebane er de helt i bunnklasse med sine 1-6-11. Men plassen er berget nå når to runder gjenstår og man har ikke noe press på seg til å ta flere poeng. Uansett viser Catania god form med 2-1 borteseier mot Brescia og 2-0 hjemmeseier i de to siste spilte. Det er nok mange bookmakere og andre som tror at lufta går ut av ballongen nå som plassen er trygg, for selv på hjemmebane er Catania store outsidere til å slå Roma. 5,90 for H, 3,75 for U og bare 1,35 for B gir Norsk Tipping. Vi kan si med en gang at vi ikke deler denne oppfatningen.

Det ser tålelig greit ut med laget denne gangen da Alvarez og Ledesma er tilbake fra suspensjoner. Det er dog usikkert om Ricchiuti og Spolli blir klare etter skader, men de er med i troppen.

Målvakter:Andujar, Campagnolo.
Forsvar:Alvarez, Capuano, Marchese, Potenza, Silvestre, Spolli, Terlizzi.
Midtbane:Biagianti, Carboni, Gomez, Izco, Ledesma, Lodi, Martinho, Ricchiuti, Schelotto.
Angrep:Bergessio, Maxi Lopez, Morimoto.

Roma har spilt 1-1 borte mot Inter i cupen og det holdt ikke siden de tapte den første kampen 0-1. Ellers har de 0-0 mot Milan og seire over Bari og Chievo. Formen ser ut til å være tilstede, men ikke blendende god. Roma har 7-4-7 på bortebane i Serie-A og har muligheten til å krype fra 5. plass og opp til 4. plass med god uttelling i de to siste, hvis Udinese to poeng foran samtidig feiler. Da kan Roma og John Arne Riise få spille kvalifisering til Champions League.

Det ser ut som De Rossi, Perrotta, Brighi, Mexes og muligens også Pizarro mister denne kampen. Pizarro er med i troppen, som ser slik ut:

Lobont, Castellini, Juan, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, Riise, Borriello, Greco, G. E. Burdisso, Bertagnoli, N. A. Burdisso, Henrique, Marangon, Viviani, Caprari, Florenzi, Antei, Cassetti, Rosi, Menez.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

27.09.2009 Catania - Roma 1 - 1
21.12.2008 Catania - Roma 3 - 2
18.05.2008 Catania - Roma 1 - 1
08.05.2008 Catania - Roma 1 - 1
07.04.2007 Catania - Roma 0 - 2

12 innbyrdes oppgjør siden 2006 har gitt 8 hjemmeseire, 3 uavgjorte og kun én borteseier. Dette er ikke overraskende med to så sterke hjemmelag i aksjon, spesielt Catania har alltid vært et typisk hjemmelag. Vi husker sesongens omvendte oppgjør, der vi tipset en klar seier til Roma. Det så stygt ut i over 90 minutter, da Catania ledet både 1-0 og 2-1 etter slapt defensivt arbeid av Roma. Men offensivt var Roma gode og heldige, og Totti satte 4-2 langt ut i overtiden.

Nå er det tydeligvis forventet at Catania skal tenke på sommerferien og gi bort seieren i årets siste hjemmekamp til et Roma som kjemper for Champions League-kvalik. Det kan vi ikke se for oss at skjer, vi mener denne bortekampen fortsatt er blant sesongens vanskeligste for Roma. Så vi trosser motivasjonsargumentet for B og takker og bukker for hele 2,50 på at dette oppgjøret ender med H eller U for femte gang på rad.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Mandalskameratene - Førde
Fair Play-ligaen avdeling 3. MK var for svake for 2. divisjon for to sesonger siden og alt for gode for 3. divisjon i fjor. Nå er de tilbake på det nivået de trolig hører hjemme, og de har åpnet med en 3-2 hjemmeseier over Austevoll og ellers tap mot Ålgård og 2-2 mot Nest-Sotra på bortebane. De slo ut samme Ålgård på bortebane i cupens første runde og gjorde en hederlig innsats i 0-2 tapet mot Odd Grenland i runde 2. Alt i alt er ikke dette fantastiske resultater, men MK har slått greit fra seg og stilt gode lag i både cup og serie. På hjemmebane skal de kunne ta poeng mot alle de antatt svakeste lagene i denne avdelingen, og i dag kommer et lag som sjelden hevder seg på bortebane.

Vi har ikke tropp eller skadeinfo fra MK, men de stilte et godt lag mot Odd på onsdag og mange av de samme får nok sjansen igjen.

Førde har slitt med skader og har ikke fått til stort så langt. På hjemmebane er de tidvis på høyde med motstander, og de har spilt 1-1 mot gode Fløy og 0-0 mot Vidar. Bortekampene har man tapt 1-3 mot Pors og 0-4 mot Vard og strengt tatt ikke vært i nærheten av poeng. Det ble tap 1-2 borte mot Fyllingen i cupen. Vi må se åtte bortekamper tilbake i resultatlistene for å finne forrige bortepoeng til Førde, det kom med 1-1 mot Åsane i august 2010.

To tidligere MK-spillere, Ole Marius Gundersen og Kim Tangedal, spiller nå for Førde, forteller Lindesnes avis. – Vi har spilt dårlig på bortekamper, med dårlige løp og liten vilje. Hjemme har vi imidlertid spilt bra, og hadde en opptur mot Fløy, selv om det bare ble ett poeng. Det blir tøft, men jeg tror vi kan vinne, sier Gundersen om dagens kamp til Lindesnes avis. Vi har ingen lagnyheter utover at Øyvind Bolstad Blikra er hentet opp fra 2. laget og fikk en fin debut mot Fløy.

Vi tror det kan lønne seg å sette penger mot Førde på bortebane frem til de begynner å vise bedre takter. Hittil har de vært et stykke unna, og vi tror det blir et nytt tap i Idrettsparken i Mandal. Førde stoppet på 1-3-9 på bortebane forrige sesong, men var sterke på hjemmebane. De ser ut til å kunne gjenta dette i år, og 1,50 for at Førde taper enda en bortekamp kjøpes. Vi får en dobbel til 3,75 og 100 kroner på denne tror vi gir en fin start på søndagen. Spillefristen er allerede klokken 13.55.

Spilleforslag 1 søndag:
7. Mandalskameratene - Førde 1,50 4,00 3,40
16. Catania - Roma (1-0) 2,50 3,30 2,10

Total odds 3,75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus