Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Så lett er det å spille lotto på mobilen

Vi prøvde å spille lotto på mobilen for første gang - Her ser du hvor lett det er!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

For noen som aldri har spilt lotto på mobilen, eller på andre kanaler, virket det som et tiltak å sette i gang. Vi fikk linken til Norsk Tipping sine spillsider tilsendt og opprettet en bruker, og det hele viste seg å være mye enklere enn forventet. 

Klikk her for å opprette en bruker!

For å lage en bruker må du være over 18 år, og ha en telefon og BankID. Slik ser det ut på telefonen: 


Etter du har trykket på "Start registrering" må du oppgi fødselsnummer, fullt navn og e-post adresse før du logger inn med din BankID. Så lett er det.

Før du kan begynne å spille er det kun to ting som må gjøres. 

1) Overføre penger til spillerkontoen din. Dette kunne ikke vært enklere. Inne på siden valgte vi beløpet vi ønsket å spille for. Siden man allerede er logget inn med BankID trenger man bare å taste inn CVC-kode for å fullføre transaksjonen.

Å overføre gevinst tilbake til bankkonto er like lett, det gjør du bare ved å klikke på knappen ved siden av "Til spillerkonto" som heter "Fra spillerkonto".

2) Sette spillegrenser. Denne funksjonen lar deg bruke spillevettet i lotto og på samme tid ha en oversikt over hvor mye du har vunnet i forhold til det du har brukt. 

Nå er vi klare for å spille. På hjem-siden er det fritt fram til å velge det spillet du vil prøve deg på. 

For å se hva det hele dreide seg om valgte vi å prøve spill fra to kategorier; Flax og Lotteri

Eurojackpot

Uten å ha noen aning om hvordan spille lotto bestemte vi oss for å begi oss ut på lotto-eventyret først. Her valgte vi Eurojackpot. Når det er sagt finnes det mange andre alternativer, men 90 millioner i gevinst høres ikke så verst ut. 

Etter å ha trykket "Spill" kom denne siden opp:

Her inne kan man enten bestemme tallene sine selv eller la nettsiden velge en tilfeldig rekke for deg. Som noen som aldri hadde gjort det før valgte vi det enkleste; to ferdigutfylte rekker med tall. 

Vi måtte også spørre noen hva "antall uker" betyr, svaret vi fikk var at ved å øke antall uker kan du automatisk være med i trekningen så mange uker du ønsker uten å løfte en finger til. 

Etter å ha levert spillet valgte vi også å krysse av i boksen nederst på siden for å få SMS om at man har vunnet. Å vinne i lotto er ikke akkurat en nyhet man vil la vente på seg. 

Trykk her for å spille Eurojackpot med telefonen!

Spill levert, tid for flaks i Flax

MillionFlax

Tilbake på hjem-siden valgte vi Flax, her inne fins 22 valgmuligheter. Vi gikk for "MillionFlax".  

Flaxloddet her likner et man får i kiosken, og konseptet er selvfølgelig det samme, med unntak av myntskrapingen. Vi fraråder å skrape mynter mot telefonskjermen. For underholdningens skyld kan du sveipe fingeren over hver og en skraperute (det gjorde vi), men du kan også trykke "Skrap alt" for å se gevinsten din med en gang. Og gevinst ble det!

Vi tok rett og slett to på rappen og ble 150 kr rikere. #Snakkomflax

Registrer deg her på Norsk Tipping sin mobilnettside, og du vil alltid ha en lottokupong i lommen tilgjengelig.

Mest lest