Foto: hesteguiden.com

Seiersmaskiner spilles i V75

Våre to V75-bankere vant totalt 22 løp i 2011. Lørdag stoler vi på dem i jakten på sju rette. Sjekk våre V75-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V65/V5-5 Biri fredag: Klokkene lyver aldri
Oddstips: Vi tror Strømsgodset kan ta poeng i Molde (kommer)

Det er Bjerke travbane som inviterer til V75-fest lørdag. Kongepokalen for fireåringer og Jacob Meyers pokalløp er hovedbegivenhetene for kaldblodshestene, der vinneren i disse to løpene kan kvittere ut voksne 200 000 kroner. I tillegg skal det kjøres finaler i bronsedivisjonen for både kaldblods og varmblods. Førstepremien er på flotte 150 000 kroner i begge disse finalene. 38 millioner kroner venter en eventuell alenevinner og vi tyr til to av lørdagens største favoritter i jakten på sju rette.

Klikk her for å se våre V75-tips til Bjerke

Ny seiersrekke på gang?
Etter at 3 Dag Odinson er blitt strøket i V75-4, øker naturligvis vinnersjansene for seiersmaskinen 12 Tekno Odin og i en bankerfattig V75-omgang blir Øystein Tjomslands fireårstalent vår hovedbanker. Moe Odin-sønnen gjorde tolv starter i fjor og det endte med ti seire og to andreplasser. Han imponerte i en rekke løp og selv om kanskje storformen ikke er helt på plass enda, gjelder nok det også for de antatt tøffeste utfordrerne. Spor tolv er selvsagt ikke helt optimalt, men Tekno Odin har en så rå speed at han ikke trenger lang tid på runde dette feltet. Vi stoler på at 12 Tekno Odin starter en ny seiersrekke denne lørdagen og setter kun ett kryss i V75-4.
Rangering V75-4: A: 12 B: 5-9-8 C: 10-6-7-2-1-4-11

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Tilbake som en vinner
I den første avdelingen som er finale bronsedivisjonen med gedigne førstepremien på 200 000 kroner, setter vi fenomenet 9 Alm Taragon alene. Etter tolv strake seire, har hesten tapt sine to siste løp, men han har ikke på noe vis gjort dårlige løp. Lørdag skal hesten ut med optimal balanse og Tom Erik Solberg liker seg når det er mye penger å kjøre om. Vi tror Alm Taragon er maksimalt forberedt til lørdagens oppgave av sin svært dyktige trener Lars O.Romtveit og Alm Taragon blir vår andre banker denne lørdagen, selv om han møter et par fine konkurrenter.

Hesten å fange fra tet er ganske sikkert 2 Jærvsø Ole som slo nettopp Alm Taragon i sin nest siste start, men som skuffet sist. Får Høitomt dirigere litt i front, og hesten er forbedret igjen kan hesten vinne. Et mektig seiersløp sist gjorde 5 Remelden og med det løpet i kroppen er nok hesten også forbedret. Remelden tåler hardkjør underveis og kan snyte bankeren på førstepremien. Vi spiller likefullt 9 Alm Taragon og Tom Erik Solberg lørdag.
Rangering V75-1: A: 9 B: 2-5 C: 12-10-13-7-1-11-6-14-4 D: 15-3-8

V75-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Et praktfullt spilleløp venter oss i den andre avdelingen, der 2 Mr. X.F. Royal blir stor favoritt etter sitt råsterke løp på Momarken sist lørdag, der hesten var helt nede på 12-tallet til tross for dødens underveis. Nå er det startraske hester både på innsiden og på utsiden og da øker galopprisikoen. Vi nøyer oss med førstevalget.

Kanonform er det også på 1 Yumbo Yob og selv om Antonsen-traveren blir overflydd, blir det garantert et flott løp fra innersporet. I et løp det er nødt til å bli tempo av, synes vi Yumbo Yob skal tidlig på. Det kan løse seg perfekt underveis. Veldig spennende er det når Eirik Høitomt setter seg opp bak 4 Vacation Kosmos. Med all respekt for den vanlige sjåføren Magne Olsen, dette er en gedigen kuskeforsterkning. Om hoppa likevel er god nok gjenstår å se, men det er bra kapasitet i henne.

5 Burmas Yankee kan muligens få overta av 3 Cantabharmony (dersom Tom Erik Solberg velger å slippe). Da blir Burmas Yankee farlig, men det er risiko for dødens også. Med tempo i front øker også muligheten for 10 Trinitro som er på vei mot gamle høyder. Helt sjanseløs er heller ikke 9 Dressedforsuccess dersom hoppa skulle få optimalt smygløp innvendig. 12 Gigant Nico er i kanonform, men spor tolv ser fryktelig tøft ut mot så tøff motstand.
Rangering V75-2: A: 2 B: 1-4-5 C: 10-12-9-3-8-6-7 D: 11

Klikk her for å se våre V75-tips til Bjerke

V75-3 - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
150 000 kroner venter vinneren av denne hoppedivisjonsfinalen og 2 Hjelset Lissi blir atter favoritt etter en serie sterke løp i regi Erik Killingmo. Måtte riktignok gi tapt fra tet sist på Sørlandet, men da var både hingster og vallaker med. Nå er det bare damer og Hjelset Lissi må sees med flott sjanse. Men hun har fått flere tøffe løp nå på slutten og hun møter gode konkurrenter lørdag.

Lars Anvar Kolle velger å kjøre meget formsterke 6 Ylvruna foran 5 Gylden Tina og det er ikke så vanskelig å forstå. Ylvruna har utviklet seg flott i vinter og vi setter henne inn som andrevalg. 1 Pave Loma vant i Sverige sist, og denne gangen kommer Tom Erik Solberg til å kjøre i rygg. Derfra er hun seiersfarlig.

14 Ulsrud Tea har en knalltøff oppgave med å hente 40 meter på disse tre, men hun er så bra at det kan gå. 6 Gylden Tina skuffet sist, nå blir det garantert smygløp. Ikke glem denne. 11 M.G. Siri og 10 Voje Spika er heller ikke ufarlige i et strålende hoppeløp.
Rangering V75-3: A: 2 B: 6-1-14 C: 5-11-10-12-7-4-3-15-8-9-13

V75-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi er nødt til å teste 4 C.C. Neo som førstevalg i dette løpet. Steinar Holms flotte fireåring har hatt spor ti, elleve og tolv bak bilen i sine tre siste autoløp og har endelig trukket et perfekt spor bak bilen lørdag. Vi er usikre på hvor bra hesten kan løse ut bak bilen (har nesten aldri prøvd første rekke), men formen er knallbra nå. Spurtet strålende til sølv i Widding-løpet nest sist og fulgte opp med en ny flott prestasjon sist lørdag.

7 Mister Pepper blåste til tet sist og vant helt uberørt. Det var Ødegaard-hestens fjerde seier på fem forsøk i karrieren og hesten utvikler seg stadig. Skulle Mister Pepper komme seg til tet igjen, blir han vanskelig å slå. Men han er ikke avhengig av den posisjonen.

Annonse: Øivind Grøstad går mot Mister Pepper i V75-5 på Bjerke lørdag og byr på et fantastisk objekt

11 International Lover har skuffet en smule i sine siste løp, men var litt forbedret igjen på Sørlandet sist. Fra ellevtespor er det alltid sjanseartet i V75. Stallkompis 2 Priceforme G.T. har galoppert seg bort i sine to siste løp, men har kapasitet. Det har også 9 Perfect Line som dog holder usikker form etter pause. Vinneren skal være nevnt på disse, men vi velger å stå på kun to hester i dette løpet.
Rangering V75-5: A: 4 B: 7-11-2 C: 9-6-5-12-10-1-8 D: 3

V75-6 - Kaldblodshester. Jacob Meyers pokalløp. 2100 meter voltestart.
200 000 kroner venter vinneren av anerike Meyer'n, der tidligere vinnere ikke får delta. Vi setter formsterke 2 Joker Elden først som holdt farten strålende til tredje bak Hallsta Lotus og Åsajerven på Momarken sist lørdag. Dessverre har han trukket et litt vrient startspor her, men uansett er han formhesten i løpet. Nest sist spurtet Joker Elden inn til sikker seier.

Lars Anvar Kolle velger å kjøre 7 Zevs og har klare ambisjoner om å innta føringen. Zevs hadde en kanonsesong i fjor, men hadde også dager der han ikke ville kjempe allverden. Formen er usikker etter pause, men treneren vet hva han driver med og Zevs kan selvsagt vinne. Det kan også 5 Horgen Tore som er en mil bedre enn raden. Feilfritt er vi rimelig sikre på at Mjølnerød-traveren er med i seierskampen.

12 Trollgutt holder hysterisk form og så lenge det er voltestart, trenger det ikke bli feil med spor tolv. 11 Amor Even (toppform, men vanskelig spor), 6 Gomnes Tornado (kastes til ulvene nå, men er bra) og 3 Lumjor (debuterer i Kolnes-regi) er heller ikke helt borte på en topp dag.
Rangering V75-6: A: 2 B: 7-5-12 C: 11-6-3-4-8 D: 9-10-1

Klikk her for å se våre DD-tips til Bjerke

V75-7 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Også i det siste V75-løpet er førstepremien velvoksen. 150 000 kroner venter vinneren av bronsedivisjonsfinalen og vi tror den seierssjekken kan gå til Martin Svennes i Ulvik i Hardanger. Han er eier av 4 Super Fest Boy som leverte en glitrende avslutning sist. Vallaken er ikke av de beste fra start, men til gjengjeld går han til mål så det suser. Vår favoritt i et strålende spilleløp.

Hadde vi vært sikre på at 1 Gann Golden ville forsvare sitt innerspor, så hadde vi satt Forus-hesten først. Men med startkjappe 5 Shaman Star M. i feltet, blir Stensland-traveren trolig overflydd. Da må det løse seg, formen er knallbra. Vi er litt mer usikre på formen til 5 Shaman Star M. som lovlig enkelt slapp ryggen til vinneren Safir på Sørlandet for fjorten dager siden. Nå varsler Olav Mikkelborg optimal balanse. Vi setter hesten inn som tredjevalg.

Hvor god er 2 Becky da? Hun har vært gedigen i hoppeløpene, men er hun god nok til vinne blant gutta også? Vi tror det er mulig. 8 Global Karanar har fått løp i kroppen og var godkjent første gang ut. Men åttendespor er tøft mot denne gjengen. 10 Safir vant uforskammet enkelt fra tet sist. Byr ikke like godt til bakra, men formen er helt på topp.
Rangering V75-7: 4 B: 1-5-2 C: 8-10-6-9-11-3-7 D: 12

V5-1 - Kaldblodshester 1609 meter autostart.
Meget hurtige 10 Jarli Mai har fått igjen løpslysten og da kommer resultatene igjen. Etter en flott spurt bak gode Gylden Balder i Drammen nest sist, var Jarli Mai overlegen vinner på Momarken i sin siste start. Bakspor er alltid litt sjanseartet, men fartsressursene er overlegne på denne dama, som må bli klar favoritt i V5-1.

11 Norheim Odin klarte ikke å kvalifisere seg til finalefeltet i Derby i fjor høst, men den nyss blivne femåringen har vunnet åtte av fjorten løp. Kommer nå tilbake etter fem måneders pause og er en seierskandidat direkte. Vi tror disse to gjør opp i V5-1, selv om det er fin form på 4 Sima Hans (hva med vinnerviljen?) og 1 Vinnibrunen (svært sjanseartet spor). Kai Johansen er spennende gjstekusk på kapable 8 Gann Min.
Rangering V5-1: A: 10 B: 11-4 C: 1-8-12-5-9-6-3-7-2

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-2 - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
4 Delmerica var fryktelig god til seier i sin montedebut og helt nede på 13.8 som overlegen vinner. Sammen med Siv Emilie Løvvold må dette dreie seg om en topp vinnersjanse påny. Den sterke Glittum-hoppa har stoff i seg til å bli en monteslager dette året.

Tilbake i monte kommer hurtige 8 Kick Off Laser som har fått to løp i kroppen nå etter mer enn tre måneders pause. Gjorde det svært bra i monte i fjor sommer. 7 Our Fame var helt sjanseløs mot Delmerica sist og ble slått med over 20 meter fra tet. Må altså være forbedret for å slå kloa i favoritten. 6 King Of Mye Heart går mest på det jevne nå og er kun en liten outsider. 2 Sno Long Boys debuterer i monte, sprint passer utmerket. Og kanskje kan monte gi nytenning.
Rangering V5-2: A: 4 B: 8-7 C: 6-2-3-5-9-10-1

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør