SUPERSTJERNA HAR SVIKTET: Sidney Crosby (til venstre) har ikke levert en kjempesesong så langt, men vet han har mer inne.
SUPERSTJERNA HAR SVIKTET: Sidney Crosby (til venstre) har ikke levert en kjempesesong så langt, men vet han har mer inne. Foto: Perry Nelson (Reuters)

Sidney Crosby utnytter superkeeperens skade

Superstjerna Sidney Crosby har ikke fått det helt til denne sesongen, men møter et Canadiens uten supermålvakten Carey Price.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

På dagens langoddsprogram er det noe snevert utvalg, men det spilles fotball i England og hockey i NHL.

Sportspills øvrige onsdagsprogram:
Oddstips 1
: Engelsk cupdobbel til tre ganger pengene

TV-kampene: Slik ser du Norges skjebnekamper

V4 Øvrevoll: Ny gevinstjakt på Øvrevoll
V76 Bjerke: Jackpot med svensk storfavoritt

Du kan også følge Nettavisens oddsekspert på Twitter - kom gjerne med dine (krasse) tilbakemeldinger!

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 23.00.
Pittsburg Penguins - Montreal Canadiens, H 2,05.

Endelig er det retur til hjemmebane for Pittsburg Penguins. De har hatt fire kamper på reisefot og tre kamper de siste fire dagene, og virket ifølge rapportene slitne da de tapte 2-5 for Calgary på den siste bortekampen denne perioden. De tre andre bortekampene vant de, dog.

Sidney Crosby er den mest kjente spilleren på dette hjemmelaget, men har ikke startet en NHL-sesong verre enn denne: Bare to mål på 14 kamper er ikke til å kjenne igjen. Mye av det offensive ansvaret ligger nå på Jevgeni Malkin, som har tolv målpoeng så langt. Crosby har imidlertid en svært solid statistikk mot dagens motstander - med ti mål og ni målgivende de siste 15 møtene mot laget.

Hjemmelaget er generelt i svært bra form og har gjort enorme klyv oppover i Metropolitan-divisjonen. Åtte seire og to tap de siste ti er meget respektabelt, etter tre tap på rad i sesonginnledningen. Hjemme har de tre seire i ordinær tid, en på overtid og to tap i ordinær tid.

Michael Bournival er skadet for hjemmelaget.

Montreal er menneskelige
Vi trekker frem Carey Prices skade i tittelen, men erstatteren Mike Condon har virkelig ikke gjort skam på burvokterplassen etter han fikk ansvaret. Han har en redningsprosent på forbløffende .954 - Condon har rett og slett storspilt i førstekeeperens fravær. Price er imidlertid regnet som en av verdens aller beste målvakter og vil bli savnet.

Formen til gjestene er ikke spesielt svak den heller, med syv seire, to tap og én uavgjort (endte med tap) etter ordinær tid de siste ti. Men de siste syv kampene har de faktisk tapt tre totalt, og de har sett langt mer menneskelige ut i forhold til den glitrende sesongstarten.

Borte har de seks seire og to tap, alt i ordinær tid.

I tillegg til Price, er vingen Bryan rust skadet for gjestene.

Det har vært mulig å spotte store svakhetstegn hos gjestene i det siste, mens Pittsburg har levert bedre og bedre. De er endelig tilbake på hjemmeis og vi tror den fordelen vil bli avgjørende mot storlaget fra Canada.

Vi spiller H til 2,05 i odds.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør