Foto: hesteguiden.com

Sjokkbanker fra Tom Erik Solberg

I en svært vrien lunsjomgang klemmer vi til med et femtevalg banker. Sjekk våre Bjerketips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bjerke travbane inviterer som vanlig til lunsjtrav torsdag og det er også som vanlig mye ymse av hester på farten. Vi hadde bestemt oss for 2 Bungalow Bill som banker i V5-4, men Hamre-traveren er blitt strøket og da prøver vi en sjokkbanker i V5-3.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Vi er rimelig overbeviste om at 9 Shoguns Larabella er best på kapasitet i den tredje avdelingen, og de som følger bra med vet vi at vi har vært etter denne hoppa ved flere anledninger i vinter. Men hun er svært usikker og galopperer seg bort stort sett hver gang. Skulle Tom Erik Solberg lykkes i å holde henne i trav hele veien, må dette være en topp vinnersjanse. Sist satt hun flott til i andre par utvendig inn mot den siste svingen på Klosterskogen, da hun helt umotivert kastet seg over i galopp. Hun har galoppert seg bort i sine fem siste starter, men i denne lunsjomgangen er det så vrient å finne banker, at vi tar en råsjans på at Tom Erik Solberg kjører i trav. Ingen tvil om at dette er årets frekkeste banker fra Sportspill-redaksjonen. Feilfritt tror vi ikke Shoguns Larabella taper dette.

Bak vår banker nevner vi. 4 Sergeant Silk var positiv etter galopp tredje sist, men helt viljeløs nest sist. Klart forbedret igjen sist i et fryktelig lureløp (27 første tusen). Fint startspor og middels motstand, men dette er ingen tøffing. . 12 Mister Pepper vant på bra vis sist, men har trukket et vrient startspor. Lykkes Knut Arne Ødegaard med disponeringene underveis, kan det bli ny seier.
Rangering V5-3: A: 9 B: 4-12 C: 6-8-3-10-11-5-1-2-7

V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det begynner vrient med kaldblodshester i lavt grunnlag. Vi setter fartsfylte, men akk så usikre 6 Stensvik Iver først. Fireåringen var hardt betrodd sist, men gikk i rykk og napp underveis og var også innom sin sedvanlige galopp. Her er motstanden klart billigere og vi setter Järvsöfaks-sønnen fremst.

8 Aaby Elda spurtet frenetisk til andreplass nest sist og kom flott tilbake etter galopp sist. Holm-hoppa er under flott utvikling og har fine fartsressurser. Geir Flåten blir trolig favoritt med 12 Hesby Kvikk, men utaktiske Flåten har en tendens til å kjøre for hardt underveis og da kan Hesby Kvikk får melkesyre for tidlig. Uansett god nok på kapasitet. 1 Lomana ble svart opp av enkle Rapp Tina sist på Biri og måtte derfor trave i dødens det meste av løpet. Holdt farten fint til fjerde og står flott til her.

10 Skjetnemie fikk et smørløp av Gunnar Austevoll sist og takket for det med å holde farten oppe til tredje. Fra bakspor blir det sjanseartet. 4 Veslefrikk har gjort to ålreite løp, men skal ikke gjøre mye selv.
Rangering V5-1: A: 6 B: 8-12-1 C: 10-4-5-7-11-9-3-2

Annonse: Øivind Grøstad byr på et enestående spilleobjekt i V5-1 på Bjerke, som betaler ut femten ganger pengene i totoen

V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Kun åtte hester til start i den andre avdelingen og masse formløst på farten. Vi er ikke blitt særlig imponert av 8 Temptation Tendenza, men her er motstanden så svak at vallaken må ha en flott sjanse. Åttendespor er selvsagt sjanseartet, men rutinerte Vidar Hop løser garantert den floken.

1 Zazu Butcher er heller ingen stjerne, men har i det minste vunnet sportrekningen her. Det kan være nok og vallaken har vist ørsmå tegn til bedring i det siste og favoriseres også av billig motstand. 5 Kiwi Bright Morning galopperte seg bort i debuten for stall Antonsen og det var vanskelig å få et inntrykk av hesten. Outsider her. 2 Himself har en viss kapasitet og er normalt mer enn god nok i slike omgivelser, men formen er usikker.

6 Heizy Reizy Moss var svak sist, ikke så aller verst nest sist. Ikke umulig. Vi kan heller ikke avskrive 7 Pentagon (vist liten vilje), 3 Grace Victory (spinner til tet, full vei et klart minus) eller 4 Pomerol Du Digeon (ser formløs ut) i et meget svakt felt.
Rangering V5-2: A: 8 B: 1-5-2 C: 6-7-3-4

V5-4. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Storfavoritten 2 Bungalow Bill er blitt strøket i V5-4, og da blir dette et åpent løp. 6 Underwood debuterer i regi Tom Horpestad, og blir nå stor favoritt. Utfra det hesten viste i sine siste løp i Sverige, synes vi hesten blir kraftig overspilt her, men i mangel av bedre kandidater setter vi hesten først.

Det er helt ualminnelig elendig klasse på dette feltet, og nesten umulig å rangere hestene bak. Det er stort sett premiejegere som liker seg inne ved listen og som ikke har vist noe ekstraordinært på lenge. 8 Hot In er i det minste en brukandes traver, og får kusk Jens Kristian Brenne klaff på løpsopplegget underveis, skal Hot In duge svært godt. I øyeblikket er formløse 9 Borntotrot andrevalg i løpet, og det sier egentlig det meste.
Rangering V5-4: A: 6 B: 8-9 C: 10-5-4-12-11-1-3-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Dersom Kristian Malmin tråkker gassen i bånn fra start, tror vi det bra mulighet for at 6 Noahtheboatman kan innta føringen i V5-finalen. Chipmate-sønnen er kraftig på vei opp i form, og skulle han nå teten tror vi på flott vinnersjanse. Sjuåringen vant tre løp i fjor og har fin klasse de dagene han fungerer.

5 Pols Plåster var ikke uventet kraftig forbedret i regi Erik Killingmo på Biri sist. Vi er derimot litt usikre på startegenskapene, og da kan det bli litt sjanseartet. Skulle hesten mot formodning få tet, blir han ikke lett å slå etter det han viste sist. Vi obset kraftig for hesten da, nå blir han stor favoritt. 9 Sir Valley C.B. takket for smørløp i ryggen på storfavoritten Southern Gentleman med å spurte inn til enkel seier sist. Var lite spilt da, men vant veldig lett. Nå er Anders Lundstrøm Wolden tilbake som kusk, det er et minus. 10 Sleepwiththefishes har fått to løp i kroppen etter lang pause og er normalt svært spurtsterk. Passes. 7 Markus Hastrup er veldig flink fra start, men skal helst ha rygg. Gunnar Austevoll opp nå, det kan være seiersgivende.
Rangering V5-5: A: A: 6 B: 5-9 C: 10-7-3-2-1-11-8-4-12

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør