Foto: hesteguiden.com

Skreddersydde oppgaver

På Leangen i kveld syntes vi begge våre bankere dagen har helt optimale forutsetninger. Sjekk våre V5-tips her.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi har som vanlig to rebuser å bryne oss på i Trøndelag i kveld, og vi får håpe på at vi har like god kontroll på løpene ved denne anledningen, slik vi hadde forrige mandag . Da ble det nemlig over 10.000 kroner innspilt på våre spilleforslag, og vi får satse på at våre to bankere for dagen kan hjelpe oss på veien til utbetalingslukene på ny.

Best i monteløpet?
Ja, når det er tvilsom form på 3 Fantom Rols med en urutinert rytter etter lang pause, og når 10 Hydrargyrum står litt kinkig til lar vi 6 Dante Topspin stå ugardert i monteløpet i den tredje avdelingen i A-spillet. Sistnevnte er blant landets beste med sal på ryggen, og i 11-åringens to siste sprintløp i denne grenen har det blitt seier og tredje på hhv råflotte 12.4 og 13.7

Slike tider er ikke dagens konkurrenter i nærheten av å kunne matche, og når Armbro Kissed-sønnen har vist veldig fin form foran sulky den siste tiden, tror vi sterkt på seier i kveld. Utstyrt med den klart beste rytteren i løpet i form av Johanne U. Øversaasen, og vi syntes dette ligner favorittseier lang vei.

Vår rangering: A: 6 B: 3-10 C: 2-7-8-9 D: 4-1

Lar seg ikke stoppe?
Nei, etter at 11 Joker Elden løste en langt verre oppgave i comebacket til seier på fine 26.3 over en sprint under ikke alt for fine forhold i den siste starten har vi vondt for å se at noen kan tukte 8-åringen i V5B-4 i kveld. Langt bedre forutsetninger med full distanse ved denne anledningen, og løp i kroppen etter lang pause bør ha gjort veldig godt.

Storfavoritten så veldig fin ut sist, og vi forventer at vi kan kunne se 25-tallet over dagens distanse denne gangen. Da er han i så fall alene på målfotoet til slutt, og vi var aldri inne på tanken om å gardere. Stort sett alltid hatt fine perioder på vårparten i hele sin karriere, noe som gjør oss trygge på at vi vil få se en fin prestasjon også i kveld.

Vår rangering: A: 11 B: 9-6-4-7-3 C: 8-10-2 D: 1-5

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

Utgangsverdi på over 250?
Ja, det er slett ikke utenkelig at vi får et tilsvarende scenario som sist mandag, når storfavoritten Frakast gikk på en smell, og vi syntes det ser litt vilt ut når 2 Pershina Simoni er krysset av på hele 89 % av de innleverte kupongene i V5A-1. Står riktignok nydelig til på favorittdistansen sprint, men nå må vi huske på at 4-årshoppa har vunnet de to siste løpene i veldig billige omgivelser.

Klart tøffere i mot ved denne anledningen, og etter litt pause forut for seiersløpene trengte S.J.`s Photo-datteren noen løp i kroppen etter litt hvile før toppformen innfant seg (fire uker siden siste starten, og da kan det være slik at megafavoritten trenger en ”lungeåpner” for vinnerformen igjen er på plass). Det kan også hende at det kan koste litt å få teten fra 1 Aprilla, og da syntes det vi det er spennende med noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Veldig positiv til sølv etter lang pause i den siste starten var 4 Mombasa Vu, og vi tror dette er snakk om en 4-årshoppe i rivende utvikling. Sprintegenskapene er vi litt usikre på, men vi syntes uansett at 9-prosenteren er tidlig spillbar etter innsatsen sist. Nydelig til med tanke på et optimalt smygløp ved denne anledningen står 9 Carmela`s Wallet, og der er ned en liten klasse for 5-årshoppa denne gangen (og formen er nok litt bedre enn raden).

Vår rangering: A: 2 B: 4-9 C: 1-6 D: 10-12-7-11-5-3

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi støter på et løp for relativt urutinerte kaldblodshester i den andre avdelingen, og bred gardering er å anbefale. Et meget sterkt prøveløp på flotte 32.4 full vei leverte 4 Donn Lyn under ikke alt for lette forhold 14.mars, og det kan være så enkelt som at 5-åringen er snakk om en klink vinner, direkte etter meget lang pause.

Dog ikke startet på over 1 år, og hvis ikke undertegnede husker helt feil var dette snakk om en litt vrang type som unghest. Vi tyr således til garderinger, og veldig tidlig aktuell skal 1 Rigel Pia være. Det ble en enkel seier på 34.1 full vei i den siste starten før litt pause, og dette ligner en hoppe som kan pile av gårde bak startbilens vinger.

Fin kapasitet er det på 2 Huddølingen (og vi mistenker at autostart kan være en stor fordel for denne), mens 6 Halling Riga (dummet seg vekk på galopper de to siste gangene før litt pause, men var god til to strake triumfer forut for det) og 9 Odins Lill (positiv i ny regi i den nest siste starten, mens det ble galopp direkte sist) også skal være tidlig aktuelle, i feilfri utgaver, mot ikke alt for skarp motstand.

Vår rangering: A: 4 B: 1-2-6-9 C: 8-11-12 D: 5-7-3

V5A-4/V5B-1, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i dette løpet, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Piler til tet gjør 2 Mr. Wild Street, og på sitt beste leder fort svenskegjesten rundt om. Lett fra tet ved triumfen i den tredje siste starten, mens 8-åringen aldri fikk sjansen fra tredje innvendig i den siste starten på Solvalla.

Dog vist seg variabel i prestasjonene, og en hest som 6 Most Expensive har vi veldig sansen for. Hoppet seg vekk to ganger på rad i Harstad, men i Edvard Kristiansens hender i kveld, tror vi på et feilfritt løp. Skyhøy kapasitet på denne 5-åringen, og vi syntes Varenne-sønnen er vel lite spilt med sine 14 %!

Innfridde som vår banker i den siste starten gjorde 10 Fill Joy Dream på enkleste vis, og selv om en kjapp sprint og en litt sjanseartet utgangsposisjon trekker litt ned, tilmåler vi den formsterke Garberg-traveren solide vinnersjanser. Uforandret fin form holder også 11 Living Shadow, mens 3 K.L.M. The Black får stå som en liten outsider på en uvant kort distanse (vi får inn Blekkan-traveren på våre to minste spilleforslag som reserve for en strøket 7 Kramer Lavec).

Vår rangering: A: 2 B: 6-10-11 C: 3-12-8-9 D: 4-5-1

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Vi finner ikke de helt store stjernene i dette sprintløpet for varmblodshester (og vi kan fort få en smell), men kapasitet som går utenpå de aller fleste i dette løpet innehar 6 Against The Moon. Positiv til sølv på 18.7 full vei i den nest siste starten, mens kusken kjørte oppi foranliggende konkurrent i den siste starten (noe som resulterte i galopp, og da var den dagen ødelagt). Stryker til tet i en feilfri utgave, og 4-åringen skal da tilmåles solide vinnersjanser.

Favoritten 3 Speed Cavalino er ikke snakk om noen stor løve, men formen er i hvert fall hyggelig om dagen (og selskapet er ikke verre enn at årets første triumf kan komme i kveld). Det er ikke så verst kapasitet på 4 Mr. Seaman, men formen etter litt pause er uviss. Fart som rekker langt besitter 11 Mr. Brunell, men stabiliteten har vært fraværende der i gården over en lengre periode. Relativt travsikker er 10 Money For Nothing, og det kan 6-åringen score på i et løp som dette.

Vår rangering: A: 6 B: 3- 4-11-10 C: 8-5 D: 2-7-9-12

V5B-3, 2140 meter autostart
Vi finner ikke mange vinnerkandidatene i dette kaldblodsløpet, og en naturlig favoritt etter to strake triumfer må 5 Gjerv Prinsen bli. Innfridde som vår herlige banker i den nest siste starten, mens mot klart skjerpet motstand i den siste starten ble vi litt overrasket over at 5-åringen aviste langt mer garvede konkurrenter til slutt. Tydeligvis i rivende utvikling, og selskapet er ikke verre enn sist.

To solide løp til sølv i to V75-løp på de tre siste startene har 7 Teigen Vinn å vise til, og i en feilfri utgave kan fort den svært kapable Bokli Eld-sønnen få smake seierens sødme denne gangen. Positive rapporter går det på 4 Lygne Pål, og det er lite å utsette på kapasiteten der i gården. Vant hele fire løp i fjor, og ved en av de triumfene gikk 8-åringen solide 29.7 full vei.

Vår rangering: A: 5 B: 7-4 C: 8-9 D: 1-2-3-6

V5B-5, 1640 meter autostart
Et nytt sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og vi syntes løpet ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi kun to hester). Stryker til tet på ny gjør 4 Vision, og når det er tilbake på favorittdistansen ved denne anledningen kan 7-åringen holde unna helt hjem denne gangen, mot ikke alt for tøffe konkurrenter.

Løftet seg flere hakk nå på slutten har 9 White Chimney gjort, og fra et optimalt smygspor i en rask rygg i fra start bør det ligge an til en pen reise underveis i kveld (vunnet lett de to siste gangene). Positiv i debuten på Leangen til sølv var 11 Reve De Va Bene (og løp i kroppen etter litt pause har trolig gjort godt), og selv om 6-åringen aldri har vært noen kløpper fra de bakre regioner hevder han seg trolig langt fremme i et løp som dette.

Vi har så langt ikke latt oss imponere ar 3 Thai Photo, men den fartsfyllte 4-åringen har en passende oppgave foran seg i kveld. Skadeforfulgte 10 Glad X. Speed T. starter ikke alt for ofte, men kapasiteten er veldig fin på denne 9-åringen.

Vår rangering: A: 4 B: 9-11-3-10 C: 6-8-12-7-1 D: 2-5

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 125, 375 og 1160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 75, 375 og 1048 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør