Slik ender Liverpool - United

Blir det hjemmeseier, borteseier eller uavgjort? Her er fasiten.

Kommersielt

Lørdag klokken 13.45 møtes Liverpool og Manchester United i FA-cupen på Anfield.

Bortelaget spilte sin første kamp i FA-cupen mot Manchester City (seier 3-2), mens hjemmelaget slo Oldham 5-1 på Anfield. Kampen som nå spilles er i 4. runde, hvor 32 lag skal bli til 16.

Manchester United har vunnet FA-cupen 11 ganger, og tapt finalen 7 ganger. Sist gang laget vant var i 2004. Liverpool på sin side har 7 seire og 6 tap i finalen. Deres siste seier kom i 2006. Den gangen slo for øvrig Liverpool ut Manchester United i femte runde med 1-0 på hjemmebane.

Liverpool spilte sin første FA-cup-finale i 1914 (tap mot Burnley) og vant sin første i 1965 (seier mot Leeds). United spilte sin første i 1909 (vant mot Bristol City).

Innbyrdes i FA-cupen har lagene møttes 16 ganger. Hele 9 ganger har United vunnet mens 4 kamper har endt med uavgjort. Totalt har lagene 53-44-60 seg i mellom.

Derfor blir det hjemmeseier

Liverpool har svært godt tak på Manchester United hjemme. De siste kampene har endt 1-1, 3-1, 2-0, 2-1,0-1, og 1-0. Altså 4 seire, 1 uavgjort og 1 tap. I en periode hvor Manchester United har vært det dominerende laget i England.

I år har Liverpol 4-7-0 på hjemmebane. I fjor tapte Liverpool 3 kamper på hjemmebane i serien, like mange som man tapte året før. Det betyr at på 49 hjemmekamper i serien har laget hatt 6 tap. Fortress Anfield har igjen fått en mening. De to FA-cup-kampene lagene har hatt mellom seg siden 2000, har begge endt med Liverpool-seier.

Ser man også på hjemmeresultatene mot de store lagene denne sesongen, er det klart at Liverpool leverer sakene:

Liverpool - Manchester United 1-1
Liverpool - Manchester City 1-1
Liverpool - Newcastle 3-1
Liverpool - Manchester City 2-2

Riktignok er det tre uavgjort, men ekspertene har i etterkant ment at Liverpool har vært det førende laget i mange av kampene.

For Manchester Uniteds sin del har laget 8-2-1 på bortebane i år. I fjor hadde laget 5-10-4 borte.

I tillegg har Liverpool fått god moral etter å ha slått ut Manchester City fra ligacupen denne uka.

Derfor blir det uavgjort

Argumentene rett over er egentlig de beste argumentene for at det blir uavgjort. Liverpool har spilt 4 av 5 kamper uavgjort mot topplagene hjemme, og det er også vært svært jevne kamper mellom disse to lagene, resultatmessig, de siste kampene. United har riktignok ikke spilt like mye uavgjort i år som de gjorde i fjor borte, men Liverpool er riktignok ubeseiret hjemme i år kun takket være hele 7 uavgjorte kamper.

Derfor blir det borteseier

Det første argumentet er det enkleste. Manchester United er et bedre lag enn Liverpool. Muligens kan enkelte fans av Liverpool mene at det ikke stemmer, men da får man bare ta en kikk på tabellen i Premier League.

Liverpool kommer også rett fra en svært tøff kamp mot Manchester City, mens United på sin side ikke har spilt siden forrige helg. United imponerte også borte mot Arsenal i sin siste bortekamp med seier 2-1.

Riktignok har Manchester United ikke vunnet på Anfield siden 2007. Da vant man også to ganger samme år (1-0 begge to). Fra 2001/2-sesongen fram til 2008 var tallene på Anfield slik: 3-1-6.

Formmessig er også Manhcester United i bedre form med S-S-T-T-S-S på sine siste kamper. Liverpool har U-U-S-T-U-T - altså kun én seier på de seks siste seriekampene.

Norsk Tippings oddssettere anser kampen som helt åpen, og oddsen er 2,55 - 3,05 - 2,55.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus