Foto: STEFAN WERMUTH (Reuters)

SønderjyskE med mannefall på topp

SønderjyskE har fått en dårlig start på sesongen og reiser til Aarhus med svekket tropp. Les dagens oddstips

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V4 Solvalla: En overlegen banker
V65 Jarlsberg: Herlig fredagsjackpot
Jakten på 8 mill. er i gang

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Bundesliga, Primera Division, Ligue 1, Superliga, Eredivisie, norsk 3.divisjon og engelsk League One.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Erzgebirge Aue - Energie Cottbus H 2.75

Erzgebirge Aue startet sesongen med seier over Ingolstad og Sandhausen, men tapte de to påfølgende kampene mot Aalen og Kaiserslautern. Viste seg seige mot sistnevnte i forrige runde, og tross tapet spilte de til seg flere gode sjanser på kontringer. Slet på nedre halvdel forrige sesong og slapp så vidt å spille nedrykks playoff med bedre målforskjell enn Dynamo Dresden. Hadde ikke bedre enn 5-7-5 på Sparkassen-Erzgebirgsstadion, men kjørte over dagens motstander med 3-0. Kaptein Rene Klingbeil (f) er usikker til dagens kamp, mens Thomas Paulus (f) er skadet.

Sesongpremieren endte med tap for Energie Cottbus borte mot Fortuna Düsseldorf, men de tre neste bød alle på poeng med hjemmeseiere over Paderborn og Aalen, mens bortemøtet mot Sandhausen endte 1-1. Ser ut til å fortsette trenden fra i fjor hvor de plukket godt med poeng hjemme på Stadion der Freundschaft (9-5-3), men kranglet til seg kun tre seiere på bortebane med 3-7-7, hvor scoret kun 13 mål, som var nest færrest av alle.

Bortebanekomplekset til Cottbus fra de to siste sesongene har bitt seg fast innledningsvis denne sesongen også. Erzebirge Aue har også varierende tall å vise til, men skal likefult ha kvalitet nok til å ta poeng fra samtlige lag i ligaen. Vi tror dagens kamp har en viss uavgjortfare over seg, men Cottbus maktet kun ett poeng mot svake Sandhausen i forrige bortekamp, og vi tror de før det enda tøffere i dag. 2.75 på at et svakt bortelag taper nok en gang blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Borussia Dortmund - Werder Bremen H 1.18
Dortmund står med full pott etter to kamper, men Eintracht Braunschweig og Augsburg må kunne kalles overkommelig motstand. Werder Bremen har også møtt på de to samme lagene innledningsvis og uten baklengs har de fått med seg alle poengene. Hjemmelaget hadde et godt tak på Werder Bremen forrige sesong, hvor de vant 2-1 hjemme og 5-0 borte. Holder meg likevel unna 1.18 som gir svært dårlig avkastning.

Norsk Tipping

Dagens spill
AGF - SønderjyskE
Dansk Superliga. AGF fikk med seg ett poeng borte mot FC København sist, men fjorårets seriemester sliter som kjent kraftig og gjestene kunne med litt bedre uttelling tatt alle tre. Gikk på en smell i bortemøtet mot Esbjerg i runden før, hvor de dro hjem med halen mellom bena og 1-5 i bagasjen. Står med 2-1-2 etter fem runder, seierne over Nordsjælland (10.) og Vestsjælland (8.) er de eneste så langt. Lagets toppscorer, Casper Sloth (m), har startet sesongen med tre mål på fem kamper og har blitt tatt inn i landslagsvarmen av Morten Olsen. Havnet på syvendeplass i fjor, og med 5-7-5 på hjemmebane kan NRGi Park knapt kalles noe fort.

SønderjyskE leverte en særs dårlig kamp forrige helg og tapte 0-3 mot Viborg på hjemmebane. Trener Lars Søndergaard var misfornøyd med det meste og krever naturligvis forbedring. Står dermed med 1-2-2, hvor seieren over tabelljumbo Brøndby i andre serierunde er lagets eneste hittil. Sødergaard ser også ut til å ha betydelige problemer på topp; spissene Kenneth Fabricius og Johan Absalonsen er ute med skade, fjorårets toppscorer Lars Vibe er nå å finne i IFK Göteborg, og selv om Tommy Bechmann er klar for spill igjen er det en betydelig redusert angrepsrekke som reiser til AGF. Skadet er også Ayoub Sørensen (m) og Bo Storm (m). Havnet a poeng med dagens motstander forrige sesong, men på plassen bak med dårligere målforskjell.

AGF kunne ikke skilte med betryggende tall på hjemmebane forrige sesong, men vant begge kampene over SønderjyskE. Gjestene har fått en laber start på sesongen og til dagens kamp må de klare seg uten sentrale spillere. 2.00 i odds på at AGF slår et redusert SønderjyskE som har vist svært lite denne sesongen virker greit betalt og blir dagens spill.

AGF - SønderjyskE 2.00 3.15 3.15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør