Foto: Marit Hommeldal/ Scanpix

Sogndal får trøbbel i Bergen

Vi tror Fyllingen kan ryste Sogndal. Sjekk torsdagens oddstips

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Langoddsprogrammet torsdag består av totalt 41 objekter og det er mye forskjellig på dagens program. Seks av kampene er hentet fra cupens 2. runde. De to siste kvartfinalene i hockey-Vm spilles, der Norge møter Finland. Det er kamper fra spansk Segunda divison og det er kamper fra finsk eliteserie i fotball.

Det er for øvrig fin flyt på oddstipsene om dagen, og for tredje dagen på rad ble fint pluss på forslagene våre.

Gårsdagens cuprunde sendte altså Vålerenga hodestups ut av cupen, og Brann var i kjempetrøbbel borte mot Fana men berget seg på to overtidsscoringer. I kveld skal de to siste Tippeligalagene i aksjon. Viking møter et meget formsterkt 3. divisjonslag i form av Staal Jørpeland, mens Sogndal skal til Bergen for å møte den fordums storheten Fyllingen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser på nett

Undertegnede var til stede på Fosshaugane Campus mandag for å se nettopp Sogndal og Viking i aksjon i en Tippeligakamp. Det var en trøstesløs affære, og det er ingen tilfeldighet at disse lagene ligger der de ligger. To lag med dårlig rytme, ingen spenst i det offensive spillet og det er ikke overraskende om begge lagene kommer til å slite i bunnen utover sesongen.

I kveld skal altså Sogndal til Bergen for å møte et lovende Fyllingen-lag. Sogndal må fortsatt unnvære Eirik Bakke, og heller ikke Barry Kader (venstre midtbane og bra kamp mot Viking mandag) er med til Bergen. Stoppertalentet Even Hovland er imidlertid med igjen etter å ha sonet karantene mandag.

Sogndal har scoret fattige to mål så langt i årets Tippeliga, og saftbygden "tørster" nok etter et eventuelt comeback av Tore Andre Flo. Defensivt holder Sogndal et ålreit nivå, men det er svært mye å rette på fremover på banen og konstellasjonen med Cato Hansen, Ulrik Flo og Ole Jørgen Halvorsen som spilte fremst i formasjonen 3-4-3 på mandag var ikke veldig farlige. Harald Aabrekk sender muligens Ørjan Hopen utpå fra start i kveld som erstatning for Ulrik Flo (som hadde en meget svak kamp mandag).

Fyllingen er en av opprykksfavorittene i 3. divisjon avdeling (sammen med nettopp Staal Jørpeland) og har fått en ålreit start med ni poeng etter fire spilte kamper, men 1-4 tap borte for Kopervik var urovekkende i den andre serierunden. Har imidlertid slått kraftig tilbake med 7-0 seier hjemme mot Askøy og 3-0 seier borte mot Sotra. Men skal de henge på i opprykskampen med Staal Jørpeland tåler de ikke mange slike feilskjær som mot Kopervik. Slo 2. divisjonslaget Førde 2-1 i første runde.

I kveld har Norsk Tipping "gitt" Fyllingen 2-0 ledelse fra start mot Sogndal, og vi minner om at Fyllingen slo ut Brann i den tilsvarende runden i fjor og at fem-seks av spillerne som starter for Fyllingen i kveld også startet i den kampen og således vet hva som venter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser på nett

2,20 er oddsen på at Fyllingen ikke taper med mer enn et mål. Og det synes vi er verd et forsøk all den tid Sogndal har fått total scoringsvegring og kommer til Varden Amfi helt blottet for selvtillit. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må derfor kombinere.

Hjemmesterkt spansk lag
Den kampen henter vi fra spansk Segunda der opprykksjagende Granada tar imot ferdigspilte Huesca. Hjemmelaget har en strålende hjemmestatistikk med 13-3-2. Nytt fra denne sesongen i spansk Segunda er at lagene som havner på plassene 3-6 spiller kval om opprykk. Og siden Barcelona B ikke kan rykke opp er det Valladolid på 7. plass som er siste lag i kvalet akkurat nå, og for Granada (som ligger på femteplass) er det i øyeblikket seks poeng ned til Xerez som er på åttendeplass og er nærmeste utfordrer.

Huesca må i kveld unnvære sin toppscorer Tariq og den faste midtbanespilleren Helguera som begge er suspendert. Har ni poeng opp til siste kvalplass med fem serierunder igjen, og er nok mest tilfreds med at plassen er berget i den rekordjevne spanske Segunda.

Oddsen på Granada-seier er labre 1,45, men tretten seire på atten hjemmekamper er solide papirer og når Granada i tillegg møter svekket bortelag bør det borge for tre nye poeng her.

Spilleforslag torsdag (totalodds 3,19 og vår innsats er 100 kroner):
Kamp 87 Fyllingen - Sogndal (2-0) 2,20 4,50 1,95
Kamp 100 Granada - Huesca 1,45 2,95 4,50
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger torsdag:
- Staal Jørpeland står altså med 20-1-0 på sine 21 siste kamper hjemme og møter et Viking-lag i fritt fall. 2,10 er oddsen på at hjemmelaget ikke taper med mer enn ett mål. Kan prøves.
- Brommapojkarna har tre strake seire mot Allsvenskan-laget Gefle. 2,45 på hjemmeseieren kan være spennende i den svenske cupen. Senest tirsdag smadret Superettan-laget Åtvidaberg Allsvenskan-laget AIK med 3-0
- GAIS sparer sin store stjerne Wanderson til bortemøtet mot GIF Sundsvall i cupen. Kampen er for øvrig flyttet fra Sundsvall til Østersund. Uansett synes vi noen småkroner på hjemmelaget kan prøves divisjonsforskjellen til tross.
- 1,25 på finsk seier mot Norge i kvartfinalen i ishockey-VM er det naturligvis bare å glemme
- Nottingham Forest og Swansea har begge et tilnærmet skadefritt mannskap til første playoff-kamp i kveld. Vidåpen affære og uavgjort til 2,85 er vårt beste forslag
- Oddsen på Las Palmas-seier hjemme mot Cartagena ble senket fra 2,20 til 1,90 i går ettermiddag, uvisst av hvilken grunn. I følge vår kontakt i Las Palmas, sliter hjemmelaget med skader på sentrale spillere og har en viktig spiller suspendert i kveld
- Canada mot Russland føles veldig åpen og selv om Canada har imponert mest, har Russland fått viktige spillere på plass nå


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør