Foto: Scanpix

Start har takket av

Start sikret opprykket sist helg og er trolig ikke på topp i Bodø søndag ettermiddag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportsspills meny søndag:
V64 Charlottenlund: Det blir fest i Lunden
Oddstips 1: Start med redusert mannskap i Bodø
Tippetips: Sogndal må vinne

Dobbel V5 Bergen: Hauge slår alle rekorder
Tippeligaen: Skaderapport

Premier League: Skaderapport

Søndagens langoddsprogram består av 95 spilleobjekter og igjen er det spekket med godbiter. Prestisjeoppgjør her hjemme mellom Molde og Rosenborg og i England er det to kanonmatcher å se frem til. Everton mot Liverpool og Chelsea mot Manchester United. Vi må bare beklage vår skivebom på Stevenage lørdag (tapte 0-4), men vår andre dobbel til spreke 4,66 i odds satt klokkerent da vårt superobjekt Peterborough innfridde til 2,60 i odds (vant 3-0) og kombinert med HV71 (som vant sin kamp 4-1), ble det et flott overskudd. Det er masse å velge denne søndagen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Southampton - Tottenham
Det er greit at hjemmelaget lekker som en sil (24 baklengs er suverent flest i Premier League), men det er heller ingen tvil om at det kapasitet i dette laget og hjemme har de allerede vist at de kan matche de beste. Tottenham falt tilbake sist helg etter en flott periode og 2-4 tapet mot Chelsea sendte laget foreløpig ut av tetstriden. Oddssettingen i denne kampen er etter vår oppfatning altfor skjev og skal du angripe denne kampen, er det kun 3,95 for hjemmeseieren som gjelder. Det er så fin odds at det blir et av våre langskudd denne søndagen.

Rosenborg - Sparta Sarpsborg
Norsk eliteserie i ishockey og ting tyder på at hjemmelaget er i bedring. Rotet imidlertid vekk ledelsen flere ganger i hjemmemøtet med Stjernen fler ganger sist tirsdag, men avgjorde i straffeslag. Torsdag gjorde trønderne en flott bortekamp mot Frisk Asker og kom tilbake fra både 0-2 og 1-3 og klarte 3-3 etter ordinær tid. Det ble riktignok tap i spilleforlengningen. Sparta Sarpsborg måtte ha straffer for å slå tabelljumbo Tønsberg Vikings torsdag og er jevnt over best hjemme i Sarpsborg. 2,70 på hjemmeseier her er at av dagens mest interessante langskudd

Dagens avslag
Everton - Liverpool
Er det slik at hjemmelaget har overprestert, mens bortelaget har underprestert hittil? Vi tror det og disse Merseysideoppgjørene lever som vanlig sine egne liv. 2,55 for hjemmeseier og 2,55 for borteseier synes vi er korrekt odds i denne kampen og her kan man argumentere for alle utfall. I klartekst betyr det at dette er helt uinteressant spillemessig sett.

Mjøndalen - Tromsdalen
Det har sprukket for hjemmelaget som står med tre strake tap nå og må konsentrere seg om å sikre seg en av playoffplassene. Tromsdalen var griseuheldig som ikke vant hjemme mot Ullensaker/Kisa sist helg og står med begge beina plantet i nedrykksstriden. 1,45 på hjemmeseier her må være et av dagens aller dårligste tilbud. Styr unna alle dager i uken.

Dagens spill
Vi hadde mange kamper på blokka denne søndagen. Fiorentina hjemme mot Lazio (odds 2,05), Esbjerg hjemme mot Sønderjyske (odds 2,15), Newcastle hjemme mot West Bromwich (odds 1,90), Vitesse hjemme mot AZ Alkmaar (odds 1,95), GIF Sundsvall hjemme mot IFK Norrköping (odds 2,10), Chelsea hjemme mot Manchester United (odds 2,30) og Sogndal hjemme mot Aalesund (odds 2,05) var alle oppe til vurdering.

Bodø/Glimt - Start
Tre serierunder gjenstår og hjemmelaget er på den viktige sjetteplassen som gir playoff. Har 42 poeng, men er det kun ett poeng ned til Ull/Kisa og tre poeng ned til Ham-Kam. Tre av de fire siste er spilt borte og det er hovedgrunnen til svak poengfangst på disse (1-2-1). Hjemme på Aspmyra har laget sterke 8-3-2, det ene av disse hjemmetapene kom mot serietoer Sarpsborg i siste hjemmekamp (2-3). Har tøffe kamper igjen all den tid laget møter Tromsdalen (borte) og Hødd (hjemme) i sine to siste som begge kjemper for å unngå nedrykk.

Start er tilbake i Tippeligaen etter sin 1-0 seier hjemme mot Sandefjord sist helg. Mons Ivar Mjeldes menn har således svært lite å spille for nå på slutten og har reist til Bodø uten Olufemi Oladapo, Birger Madsen, Glenn Andersen, Ernest Asante, Jesper Mathisen og Arild Østbø. Nå er det fortsatt en bra tropp som har reist nordover, men hvordan er det med motivasjonen i ettermiddag?

Hjemmelaget har alt å spille for, er normalt meget sterke hjemme på Aspmyra og må få tillit her til spreke 2,25 i odds

Levante - Granada
Fjorårets store positive overraskelse i La Liga, Levante, er i ferd med å stilne skeptikerne atter en gang. Stod kun med en seier på de fire første seriekampene denne sesongen, men har nå tre strake seire inkludert torsdagens overbevisende 3-0 seier hjemme mot Twente i Europa League. Hjemme har laget spilt fire kamper denne sesongen og fasiten er knallsterkle 3-1-0. I fjorårets pangsesong stod laget med 11-3-5 på eget gress.

Nyopprykkede Granada stod med to strake seire, før det ble en skikkelig nedtur med 1-2 tap hjemme for Real Zaragoza sist helg. Er dermed nede på 16. plass med sine åtte poeng etter totalt 2-2-4 på de åtte første seriekampene. Borte har ikke laget bedre enn 1-0-3, så det er nok hjemme Granada må fikse flesteparten av sine poeng denne sesongen. Iriney Santos ble utvist sist helg og soner følgelig karantene her, det samme gjør Dani Benitez. FRan Rico, Hassan Yebda og Jaime Romero er alle skadet.

Mr. Levante himself, Sergio Ballesteros er suspendert for hjemmelaget, mens polakken Dariusz Dudka er skadet. For øvrig har trener Martinez alle mann tilgjengelig og vi merker oss at Levante står med 8-1-0 og seks strake seire på eget gress nå (inkludert Europa League). Mot bortesvake Granada som også er svekket, skal dette være en topp sjanse for Levante og 1,85 for hjemmeseieren er helt grei betaling. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere.

Vi spiller dermed en dobbel med seire til Bodø/Glimt og Levante i søndagens første oddstips.

Totaloddsen på denne dobbelen er 4,16 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 14.55):
Kamp 23. Bodø/Glimt - Start 2,25 3,25 2,50
Kamp 40. Levante - Granada 1,85 3,00 3,30
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør