Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Start lukter på Tippeligaen

Med seier mot Tromsdalen tar Start et stort skritt mot øverste nivå. Vi markerer H i sør på søndagskupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
V75 Bjerke: V75 på en søndag
V5 Bjerke: Tekno Odin overlegen
Tippetips: Start mot Tippeligaen
Oddstips: HamKam tilbake på sporet

søndagskupongen finner vi oppgjør fra Adeccoligaen, Oddsen-Ligaen og 3. divisjon avdeling 12. Legg merke til spillefristen som er tidligere enn vanlig, klokken 14.55.

1. Ranheim - Sandefjord
Adeccoligaen. Ranheim er en kandidat til å klare en play-off-plass, de står med 9-7-4 totalt når 20 av 30 runder er spilt. Opp til direkte opprykk begynner det å bli en del poeng, og topplagene Start og Sarpsborg viser få svakheter. For Ranheims del blir spørsmålet om de eventuelt vil ha økonomisk ryggrad til å spille i Tippeligaen, men i dag er det kun tre poeng hjemme mot Sandefjord som teller. Formen er brukbar, 2-2-1 på de fem siste, men bare 0-0 mot Bryne i forrige hjemmekamp.

Aasmund Bjørkan har stort sett hatt lite skader i laget denne sesongen, og det er få fravær i dag også. Michael Karlsen fra Hødd og Fredrik Midtsjø fra RBK er kommet inn i laget, mens målmaskinen Robert Stene har reist til Fredrikstad. Forrige runde satt treneren Jonas Krogstad, Kristoffer Løkberg, Robert Stene og Emeh Izuchukwu ut av startellever til fordel for Fredrik Midtsjø, Kim Riksvold, Michael Stilson og Mads Reginiussen.

Sandefjord er inne i en meget god periode, men skuffet mange tippere da de bare klarte 3-3 hjemme mot Notodden, etter å ha ligget under 2-3 da 90 minutter ble passert. Nykommer Saaliti ble redningsmann på overtid. Forrige bortekamp endte 1-1 mot Ull/Kisa. Sandefjord er blant de aller beste bortelagene med sine 6-2-2 borte. Formen er god, men det har blitt en del uavgjort i det siste.

Jo Sondre Aas møter gamle lagkamerater i dag, forteller klubben på sin hjemmeside, og fortsetter: "Dawda Leigh har slitt med sykdom hele uka og er høyst tvilsom til søndagens kamp. Det samme er Kristian Brix, som forlot treningsfeltet onsdag med lyskeproblemer. Alexander Gabrielsen har deltatt på treningene denne uka, men må mest sannsynlig gjennom ei treningsuke til før han er aktuell for kamp."

Denne kampen blir viktig med tanke på opprykk og play-off. I våre øyne er dette helt åpent, og når folkerekka viser at Ranheim er ganske store favoritter i øyeblikket, mener vi det er riktig å gå for UB i kamp 1.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

2. Bærum - Bryne
Adeccoligaen. Det er 30 poeng igjen å spille om for Bærum, som trolig må ta minst 25 av dem for å ha sjanse på ny kontrakt. Med 1-2-7 på hjemmebane er Bærum i realiteten klar for Oddsen-Ligaen igjen, men det er ingen grunn til å avskrive dem fullstendig, de vil gå for seier i alle de gjenstående uansett hvordan tabellen ser ut. 0-0 hjemme mot Strømmen er eneste, lille lyspunkt på de syv siste spilte. Tap 1-2 for Hødd i forrige hjemmekamp, 0-4 borte for Start sist helg.

Ingen rapporter om dagens kamp hverken fra klubben selv eller lokalavisen Budstikka når dette skrives, men vi ser at Bærum har startet med samme mannskap i de to siste rundene. Trolig få eller ingen endringer her.

Bryne vant hjemmekampen mot Kongsvinger på søndag med 2-1 etter å ha vært det svakeste laget spillemessig, og tok tre meget viktige poeng i bunnstriden. Fire lag rykker ned, og det begynner å se ut som Bryne, Hødd, Tromsdalen og Strømmen skal kjempe om å unngå den fjerde nedrykksplassen. Forrige bortekamp spilte Bryne 0-0 mot Ranheim, og 2-3-4 borte totalt er ikke så hakkende galt. Formen er brukbar og dette er en kamp jærbuene tar mål av seg til å vinne.

Klubben forteller på sin nettside "Til søndagens oppgjør er følgende spillere uaktuelle: Esben Ertzeid, Kai Ove Stokkeland, Mobi Okoli, Tommy Eide Møster, Aleksander Midtsian, Håkon Stenersen, Kim Robert Nyborg og Anders Dahle Thorsen."

Dette tror vi blir jevnt. Det er godt mulig at Bærum vil ligge et hakk over Bryne i det spillemessige, men går det som det pleier, taper Bærum kampen likevel. Bryne stiller litt redusert her, men vi tror de har kynismen og taktikken som skal til for å sikre 3 nødvendige poeng. Å stole på Bryne gir imidlertid en dårlig magefølelse, og vi lander på UB i kamp 2.

3. Strømmen - HamKam
Adeccoligaen. Strømmen trenger poeng for å holde nedrykksstreken på avstand. De er inne i en tung periode og har bare 0-2-3 på sine fem siste. Tap 0-3 i Tromsdalen sist søndag, med 10 mann på banen, var akkurat det Strømmen ikke trengte. Sistek ble liggende rimelig ensom på topp og man fikk ikke satt noe særlig press på motstander. Men hjemme er Strømmen et bedre lag, de har 4-3-3 her så langt.

Lagkaptein Strømnsnes (f) er suspendert etter rødt kort sist (to gule). Duwayne Kerr (k) er på landslagsoppdrag for Jamaica, så Martin Jørgensen vokter buret denne gangen. Robin Daly er ute. Espen Næss Lund (f) er kommet på lån fra Sogndal og er klar for A-laget etter en kamp for rekruttlaget, forteller Strømmen IF.

HamKam spiller sjeldent jevnt resultatmessig, de har 9-3-8 totalt. Play-off er mulig dersom man vinner minst halvparten av de gjenstående kampene. Resultatene har variert fra tap 0-5 for Kongsvinger og 1-4 for Sarpsborg, til seire 3-0 mot Notodden og 2-1 mot Ranheim, og tilbake til tap 1-3 for Glimt og 3-5 for Sarpsborg i de to siste. Tidvis horribelt forsvarsspill mot Sarpsborg, men HamKam har goalgetterne Gundersen og Lehne Olsen. Sistnevnte har forøvrig signert for Godset, men fullfører sesongen i HamKam. HamKam tapte det omvendte oppgjøret 2-3.

HamKam har fokusert mye på det defensive og press på motspiller på treningene den siste uka, forteller klubben på sin nettside. Trener Skogheim forventer mye guts og høyt tempo i dag, spesielt at forsvarsrekka er oppe i motstander tidlig. Tore Andreas Gundersen (a) og Anders Nedrebø (a) har stått over noen treningsøkter grunnet småskader, men blir klare. Unge Fredrik Sjølstad og Gary Hogan (k) sliter med ankelskader, men er med på treninger og er disponible. Atle Tronsmo er som tidligere ute for resten av sesongen

Strømmen er ute av form, og her tror vi HamKam slår tilbake etter det sure 3-5-tapet for Sarpsborg. Vi forventer å se Gundersen og Lehne Olsen på scoringslisten, som vanlig. Målrikt og B i kamp 3.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

4. Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa
Adeccoligaen. Glimts fine rekke på 2-4-0 stoppet på Mjøndalen forrige helg. Glimt gjorde ikke noen dårlig kamp, men tapte 1-2 for et bedre lag. Dermed falt Glimt ut av play-off-sjiktet, det er skuffende for en klubb som før sesongen tok mål av seg til å kjempe om direkte opprykk. Men med seier i dag passerer de dagens motstander, som ligger på den viktige 6. plassen. Glimt er tredje beste hjemmelag med 6-3-1.

Det har vært lit utskiftninger i troppen, der Robertsen leies ut til Bryne, Stensland (m) gikk til Levanger, mens Dantas er kommet fra Molde, 17-åringen Martin Pedersen er hentet opp i A-stallen, og Sylling Olsen (a) er hentet inn. Kort fortalt så ser Glimt enda sterke ut enn på vårparten, trener Cato Hansen er meget fornøyd med signeringene og det er lite skader i laget.

Ull/Kisa startet sesongen over all forventning, men så kom nedturen. Nå er imidlertid rekken på syv kamper uten seier historie, det ser ut som formen er tilbake og Ull/Kisa har seier mot Notodden, uavgjort mot Sandefjord og seier mot Alta i sine tre siste. Ingen spiller uavgjort sjeldnere enn Ull/Kisa, som har 5-0-5 på bortebane.

Fra klubbens nettside: "Skadesituasjonen hos Ull/Kisa er slett ikke ille. Det er kun Daniel Moen Hansen og Tom Kristoffersen som er ute med skader. Moen Hansen sliter med et muskelfeste i låret, mens Kristoffersen er ute med strekk i hamstringen. I tillegg er Pål Steffen Andresen uaktuell i oppgjøret mot Glimt på grunn av for mange gule kort. Ut over dette er alle klar for dyst."

Denne vinner Glimt på sin hjemmestyrke og sitt nysterke mannskap. H i kamp 4.

5. Kongsvinger - Alta
Adeccoligaen. Kongsvinger tapte 1-2 for Bryne for annen gang denne sesongen sist helg, og det hjelper lite at de dominerte kampen når de brant nesten alle målsjansene sine. Nå er det fire poeng ned til streken og tre poeng ned til Bryne, i stedet for 7 og 6 poengs avstand. Kongsvinger står med 5-0-4 på Gjemselund, og her kommer kampen de er nødt til å vinne. Tre strake tap og svak uttelling gir imidlertid ikke selvtillit. Økonomisk trøbbel og kutt i spillernes lønninger kompliserer situasjonen ytterligere.

Klubben forteller på sin nettside at minst fire spillere ser ut til å måtte står over: Gøran Wigum soner karantene for tre gule kort, Mark Léster Blanco Pineda er på landslagsoppdrag, Samir Fazlagic sliter fortsatt med hælen og Andreas Storsveen Moen er også skadet. Dette åpner en plass i troppen til Edvin Hamzic, for første gang i år. Den bosniske midtstopperen har hatt stor utvikling og spilt flere solide kamper i tredjedivisjon. Troppen:

Elias Valderhaug, Kim Deinoff, Arnar Førsund, Morten Hæstad, Marius Pierau, Kai Olav Ryen, Henry Shindika, Aleksander Melgalvis, Christian Aas, Petter Tiller Larsen, Magnus Myklebust, Magnus Solum, Hassane Dosso, Olav Tuelo, Enver Sjøli, Patrick Hansen, Edvin Hamzic, Mats Skårdal.

Alta begynner å se fortapt ut. 2-7-11 totalt og 15 poeng gjør at de trolig må vinne minst 6 av de 10 gjenstående kampene for å overleve. På bortebane har de tilgode å vinne, og de har bare maktet 6 scoringer på ti forsøk. Trener Rune Berger har ikke fornyet kontrakten med klubben, han gir seg etter denne sesongen, uten at det ligger noe dramatikk i denne avgjørelsen, melder klubben. Dermed er Alta på trenerjakt. Dette trenger ikke være negativt for det sportslige, men det kan være det.

"Alta-trener Rune Berger må klare seg uten midtbanespiller Ville Taulo, som fortsatt ikke er kvitt skaden han pådro seg mot Sandefjord for snart to uker siden", forteller Altaposten.no. I tillegg er Svein Ove Thomassen og Samuel Dirscher tvilsomme. De har vært syke denne uka, men vi har et håp om at de blir klare før avreise, sier Berger til Altaposten.

Kongsvinger sliter med økonomi og dårlig uttelling, men blir likevel klare favoritter mot et Alta-lag som ikke får til stort på reise og som ser for svakt ut for Adeccoligaen per dags dato. H i kamp 5.

6. Notodden - Mjøndalen
Adeccoligaen. Notodden hadde fire strake tap da de overrasket med storspill i Sandefjord og reiste hjem med et 3-3-resultat forrige helg. De var ikke langt unna alle poengene heller. Kenneth Dokken er ny trener i klubben, Aram Khalili er ny spiss, på lån fra Glimt, og han fikk tillit fra første stund og scoret forrige helg. Det må han fortsette med, for Notodden er i store problemer tabellmessig. 4-3-13 totalt gir bare 15 poeng og det er allerede 8 poeng unna trygg plass med den svake målforskjellen NFK har. De blå er klart best på eget gress, der de har tatt poeng i halvparten av kampene.

NFK kan internett og har som vanlig laget en forhåndsomtale med lagnyheter: "Skadesituasjonen: Tarjei Dale, Andreas Granerud og Kristian Jahr. Andrae Campbell er opptatt med landslagsspill for Jamaica." Dette er troppen:

Anders Larsen, Nuno Marques, Jan Tore Amundsen, Klas Tømmer Ufs, Erlend Helgerud, Lars Lien, Steffen Jenssen, Tor Omar Sande, Borgar Velta, Paal Christian Alsaker, Øystein Aksnes, Marius Hagen, Just Andreas Salvesen, Håvard Kleven, Martin Holmen, Alexander Nynes, Erik Sergio Skogen, Aram Khalili, Jørgen Lia Kasin.

Mjøndalen viser meget stor form og sterke resultater har tatt dem opp på 4. plass. Skulle de klare å holde det gående i samme stil de ti siste rundene, er det ikke utenkelig at vi får se bruntrøyer i Tippeligaen neste sesong. Men dit er veien ganske lang, og selv om Mjøndalen er ubeseiret i ti kamper på rad, har de ikke vunnet mer enn 3 av 10 bortekamper. Flott borteseier på Gjemselund på forrige reise, og de kan fort vinne på Notodden også.

Tomålsscorer mot Glimt sist, Idris (m) er suspendert etter like mange gule kort som antall scoringer. Trener Vegard Hansen vil ikke røpe hvem som tar Idris sin plass.

For Notodden er dette faktisk årets "lokalderby", til tross for at det er flere mil fra Notodden til Mjøndalen. Om det var derby-faktoren som gjorde at Notodden klarte 2-2 i det omvendte møtet, skal vi ikke si for sikkert, men dette er verdt å ha i bakhodet. Når det gjelder utfallet i dag, er det vanskelig å konkludere. Mjøndalen er best og vil antagelig ha mye ball, men det føles galt å utelukke Notodden akkurat i dag, i dette nabo-oppgjøret der de gjerne hever seg. HUB i kamp 6.

7. Start - Tromsdalen
Adeccoligaen. Start begynner å ligne en sikker opprykker, de topper tabellen med 44 poeng, åtte poeng ned til play-off. 8-1-1 hjemme i sør og formen er god, selv om det ble tap 3-4 i toppkampen mot Sarpsborg 08 for noen uker siden.

Lite skader i Mjeldes mannskap. Det er Arild Østbø som står i mål nå etter at Alexander Lund Hansen dro tilbake til Rosenborg. Rutinerte Steinar Pedersen (f) er kommet tilbake fra LSK, og hans rolle ser i første omgang ut til å være et solid alternativ til eventuelle forsvarsspillere som skader seg. Han startet på benken sist og gjør det trolig nå også.

Tromsdalen har satt en stopper for den lange tapsrekken med hjemmeseire over Kongsvinger og Strømmen i de to siste. Høyreback Eirik Yndestad står gang på gang frem som en viktig brikke hos Tromsdalen. Slik ligaen har utviklet seg, har TUIL nå et reelt håp om å berge plassen. De har to poengs klaring til Hødd på nedrykk, som trolig er det eneste laget som har gode muligheter til å ta dem igjen. Tromsdalen tar neppe mål av seg til å vinne denne meget tøffe bortekampen mot Start, men neste runde har de hjemmekamp mot Bærum. De har også igjen nøkkelkamper mot Hødd, Bryne, Notodden og Alta, og en hjemmekamp mot Ull/Kisa de godt kan vinne. Dette skal gå, TUIL, uansett hvordan det går i Kristiansand.

Klubben skriver i sin flotte forhåndsomtale: "Våre gutter har hatt en fin uke, selv om det har vært litt småplager. Samtlige spillere har vært i full trening enkelte dager, men noen har mistet økter pga. sykdom og litt småskader. Til søndagens kamp mangler Jonas Johansen (karantene) og Bjørn Strøm får fri pga. eksamen på mandag." Troppen:

Eirik Sørensen, Lars Konrad Johnsen, Tobias Arnøy, Eirik Bertheussen, Ole Talberg, Eirik Yndestad, Ludvig Rinde, Håvard Lysvoll, Lars-Gunnar Johnsen, Tor Martin Mienna, Bjørn Lidin Hansen, Håkon Kjæve, Mohammed Ahamed, Reidar Waage, Vegard Lysvoll.

Det er et godt lag Tromsdalen reiser med. Men spørsmålet blir om det holder i Kristiansand, for det er veldig vanskelig å vinne her. Slik tabellen og de gjenstående rundene ser ut, og med Starts store styrke på hjemmebane, mener vi dette er en hjemmeseier. H i kamp 7.

8. Lillehammer - Ørn Horten
Oddsen-Ligaen, avdeling 1. Lillehammer klarte ti kamper på rad uten å tape, før det ble 3-4 for Godset 2 og 1-3 for VIF 2 i de to siste. Det er utilgivelig å tape nettopp disse to kampene, for både Godset og Vålerenga sine rekruttlag ligger bak Lillehammer, på nedrykk, og går det som det pleier vil begge disse rekruttlagene toppe mannskapet nok inn mot sesongslutt til at de akkurat berger plassen. Da rykker trolig Lillehammer ned i stedet, de har bare 21 poeng og ett poeng ned til nedrykk. Dermed blir dagens hjemmekamp mot Ørn en must-win, for Ørn har også 21 poeng. Lillehammer har 3-3-3 på eget gress, formen var god, men nå setter vi et lite spørsmålstegn.

Som vanlig er det vanskelig å finne lagnyheter fra Lillehammer, men laget har vel ikke vært skadefritt til en eneste kamp denne sesongen og er det neppe nå heller.

Ørn Horten er i ferd med å gjøre en av sine dårligste sesonger på en god stund. Formen er svak og nedrykk er en akkutt fare, selv om det er mer enn nok tid igjen å gjøre det på. To hjemmekamper på rad er tapt, mot Grorud og Birkebeineren. Svakt, men i forrige bortekamp klarte man 1-1 på Elverum. 3-1-5 borte totalt.

Trener Ståle Bransrud ga tidlig denne uken beskjed om at han gir seg som Ørn-trener etter sesongen, ett år før kontrakten hans utløper. Klubben forteller dette om dagens tropp: "Alexander Vordahl har karantene etter at han pådro seg sitt tredje gule kort mot Birkebeineren. Dessuten er Patrick Søderstrøm heller ikke med, noe som betyr et helt nytt backpar. Håkon Kjernli og Ole Gabriel Holtung er nok de mest aktuelle her. Alen Patros er tilbake etter skade etter å ha stått over kampen mot Birkebeineren. Spissen Mergim Hereqi er med i troppen for første gang denne sesongen etter skadefraværet. Han starter ganske sikkert på benken, men kan nok være et alternativ for et innhopp." Troppen:

Sondre Midtrgarden, Lars Herlofsen, Marius Thorkildsen, Kjell A Thu, Thomas Knutsen, Håkon Kjernli, Ole Gabriel Holtung, Jørgen Jalland, Kristoffer Silberg, Eskil Karlsen Egge, Evan Patros, Alen Patros, Rune Larsen, Jarle Belaska, Aksel Henningsen, Elvis Dzinic, Julian Kristoffersen og Mergim Hereqi.

Ingen av lagene har bruk for bare det ene poenget, og da er det vel nettopp slik det går. Vi er fristet til å sette en ren U, men etter eller annet sier oss at hjemmeseier må med. Lillehammer har ikke nødvendigvis mistet formen bare fordi de taper mot to toppede rekruttlag. Bransruds oppsigelse kan dessuten virke negativt på spillergruppen hos Ørn. HU i kamp 8.

9. Moss - FK Mjølner
Oddsen-Ligaen, avdeling 4. Moss har ikke imponert denne sesongen, og må passe seg for å ikke rykke ned. Knepne tap for Lørenskog og Follo i de to siste. 3-3-3 på hjemmebane og formen er ikke spesielt god, selv om de var få minutter unna å klare 0-0 hjemme mot Follo sist.

Marius Gjestrumbakken (f) er suspendert etter rødt kort sist. John Muiruri er høyst usikker etter strekkskade i samme kamp. Fabian Stensrud Ness (a) måtte ut med skade sist, men er klar igjen nå. Leon Dokland Ludvigsen (m) debuterte fra start sist. Kristoffer Henæs debuterte på A-laget som erstatter for Muiruri og begge gjorde det bra. Henning Johannessen (m) returnerer fra suspensjon. I tillegg er nok Agim Shabani også spilleklar i dag, leser vi i Moss avis.

Mjølner ligger poenget bak Moss, og er inne i en tung periode som har ført dem ned mot nedrykk. Tap 1-2 hjemme for Tromsø 2, som stilte et rent rekruttlag, var deres sjette på rad uten seier. Det er jevnt i bunnen av denne avdelingen og det blir et bikkjeslagsmål mellom Moss, Mjølner, Finnsnes, TIL 2 og Stabæk 2 for å unngå nedrykk. Mjølner står med 3-0-6 på bortebane. De var baktunge sist og fullstendig nedslått etter nok et tap da kampen var over. Det lukter litt nedrykk og dårlig stemning, dette, så her må trener Normark ta fatt i laget og få trua på plass igjen.

Teknikkeren Chappy (m) er kommet fra Valdres og debuterte mot TIL 2.

Denne er skummel, for begge lag har et lavt bunnivå. Troen på Moss er størst, etter at de spilte jevnt med avdelingsleder, mens Mjølner tapte for et av bunnlagene. HU i kamp 9.

10. Lørenskog - Finnsnes
Oddsen-Ligaen, avdeling 4. Lørenskog står med sterke 7-0-2 på eget gress. De er formlag nummer 1 i avdelingen, og er tilbake der de pleier å være tabellmessig, et lite hakk bak de aller beste. Det er 9 poeng opp til Follo på opprykk, etter at Follo vant toppkampen mot Asker i går. Etter syv strake seire for Lørenskog ble det 2-2 i Asker forrige runde.

Lørenskog fikk seks gule kort forrige runde, Lamin Darboe (m) fikk to av dem og er suspendert her. Vi forventer et par endringer i startoppstillingen.

Finnsnes spilte hjemmekamp mot Stabæk 2 sist tirsdag, og vant 2-0 etter mål av Bromseth og Johansen. De vant også bortekampen på Senja runden før, og er ubeseiret på sine tre siste etter en litt svak periode i juli/august. Dermed er de ett poeng over nedrykk og har meldt seg på i kampen for overlevelse. Lett blir det ikke, og det er fryktelig jevnt i bunnen, så det vil antagelig skille meget lite mellom de fire-fem siste ved sesongslutt. Målforskjell kan bli avgjørende. 3-1-6 på bortebane så langt for Finnsnes.

Kim Fredrik Johansen er tilbake etter sykdom.

Lørenskog vant det omvendte oppgjøret 4-2. Nå har begge lag stor interesse av poeng, i hver sin ende av tabellen. Formen er best hos hjemmelaget, men grei hos bortelaget også, så dette tror vi blir jevnt. Likevel skal det ende med H i kamp 10.

11. Hammerfest - Lyngen/Karnes
3. divisjon, avdeling 12. Hammerfest ligger komfortabelt til midt på tabellen og har en sterk hjemmestatistikk: 5-1-2 totalt. Bare Kirkenes og topplaget Bossekop har vunnet her. Borte er ikke Hammerfest like gode, så opprykk blir det ikke. Muligens har motivasjonen dalt i takt med at opprykk ble vanskeligere, da terminlisten viser 0-0 hjemme mot svake Ishavsbyen, tap 1-2 borte for bunnlaget Salangen og tap 1-7 borte for mediokre Skarp i de tre siste.

Sportspill har vært i kontakt med Hammerfest og det vi hører er at kun Mads Bjørkly og Per Øyvind Røbekk er ute, men de har vært ute hele høstsesongen, så det er ikke noen nye skader. Rutinerte Tor Kristian Nilsen og Kim Stian Strømme er tilbake fra skader til dagens kamp, i tillegg til kaptein Vegard Eriksen som var suspendert sist. Etter tapet 1-7 for Skarp har det vært et lite krisemøte og vi hører om gode treninger i etterkant. Hammerfest skal finne tilbake til det gode spillet man viste på vårparten på hjemmebane.

Lyngen/Karnes er ett av tre lag som kjemper om opprykk. De har 8-1-0 hjemme og 6-0-2 borte. Kun seier er godt nok i Hammerfest, skal de ha håp om å ta opprykket fra Bossekop eller Fløya. Nordreisa, Porsanger og Tverrelvdalen er knust i de tre siste spilte. Ingen lagnyheter fra bortelaget, dessverre, men formen ser ut til å være på topp.

Lyngen/Karnes vant det omvendte oppgjøret 3-0. Dette mener vi er et typisk nord-norsk 3. divisjonstilfelle av enten-eller. Enten er det full skjerpings fra hjemmelaget og hjemmeseier, eller så får vi den forventede borteseieren fra laget som ser sterkest ut på papiret og er i storform. HB i kamp 11.

12. Kirkenes - Skarp
3. divisjon, avdeling 12. Kirkenes er en middelshavsfarer, mye grunnet 2-2-4 på hjemmebane. De scorer rundt dobbelt så mange mål og tar dobbelt så mange poeng borte, ganske utypisk norsk 3. divisjon. Forrige runde ble det 4-0 borte mot Ishavsbyen, mens bunnlaget Salangen ble slått 3-0 i forrige hjemmekamp. Før dette gikk Kirkenes på to 1-2-tap for topplagene Fløya og Bossekop, så det er tydelig at Kirkenes ikke er så langt unna å ta poeng fra de beste. Slik tabellen ser ut nå, har de kun 4. plassen og æren å spille for.

Ingen suspensjoner hos hjemmelaget. Kamprapporten fra 3-0-kampen mot Salangen sist tyder på få eller ingen nye skader.

Skarp har ikke gjort noen stor sesong, etter at de var oppe i 2. divisjon i 2011. Men de berger trolig plassen takket være habile 4-2-3 på eget kunstgress. Sterk 7-1-hjemmeseier mot Hammerfest forrige runde, og Skarp er ubeseiret i de tre siste. Dog bare 1-1-6 på bortebane, til tross for 17 scoringer på 8 bortekamper. Skarp har Fløya og Bossekop i de to neste rundene, så sesongavslutningen kan i verste fall bli ubehaglig spennende dersom et par av bunnlagene vinner noen kamper.

Kirkenes virker å være i god form. Skarp får det sjelden til på bortebane. Dette skal være en hjemmeseier. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 09.09.2012 14:55
1. Ranheim - Sandefjord U B
2. Bærum - Bryne U B
3. Strømmen - HamKam B
4. Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa H
5. Kongsvinger - Alta H
6. Notodden - Mjøndalen H U B
7. Start - Tromsdalen H
8. Lillehammer - Ørn Horten H U
9. Moss - FK Mjølner H U
10. Lørenskog - Finnsnes H
11. Hammerfest - Lyngen/Karnes H B
12. Kirkenes - Skarp H

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 09.09.2012 14:55
1. Ranheim - Sandefjord H U B
2. Bærum - Bryne U B
3. Strømmen - HamKam B
4. Bodø/Glimt - Ullensaker/Kisa H
5. Kongsvinger - Alta H U
6. Notodden - Mjøndalen H U B
7. Start - Tromsdalen H
8. Lillehammer - Ørn Horten H U B
9. Moss - FK Mjølner H U
10. Lørenskog - Finnsnes H
11. Hammerfest - Lyngen/Karnes H B
12. Kirkenes - Skarp H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør