(AFP/Scanpix)

Start påsken med 12 rette!

Sjekk hvordan vi skal få fullklaff på midtukekupongen med Barcelona - Real Madrid.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Dagens øvrige spillmeny:
Odds: Aalborg endelig over nedrykksstreken
Odds: Lesernes oddstips onsdag
V65: Hamre i fokus på Bjerke

Midtukekupongen består av en fin blanding av kamper fra engelsk, spansk, italiensk, fransk, svensk og dansk fotball. De fem første kampene spilles onsdag, mens de siste sju går torsdag.

Vi har som vanlig analysert samtlige kamper og satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

Har du forresten husket Viking Lotto i kveld og Påskelotto med 20 millioner kroner i førstepremiepotten?

1. Tottenham – Arsenal
Et hatderby som er svært viktig for begge lag. Tottenham trenger tre poeng for å komme à jour med Manchester City i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir muligheter for Champions League-spill.

Arsenal, som var involvert i en svært dramatisk 1-1-kamp mot Liverpool søndag, er nødt til å vinne for å holde liv i gulldrømmen. Etter Manchester Uniteds 0-0 mot Newcastle tirsdag, vil seier i dag føre Arsene Wengers mannskap bare fire poeng bak serielederen.

Hos hjemmelaget er det håp om at skadeplagede Steven Pienaar er frisk nok til å starte på benken. Det er også usikkerhet rundt Niko Kranjcar. Men fortsatt er Ledley King, Jonathan Woodgate, Alan hutton og Wilson Palacios uaktuelle.

Arsenal ser ut til å ha Manuel Almunia, Bacary Sagna, Tomas Rosicky og Denilson klare til dyst. Thomas Vermaelen, Lukasz Fabianski, Kyle Bartley og Vito Mannone er fortsatt uaktuelle.

Tottenhams tropp: Gomes, Cudicini, Pletikosa, Corluka, Assou-Ekotto, Bassong, Gallas, Dawson, Kaboul, Lennon, Kranjcar, Pienaar, Huddlestone, Sandro, Modric, Jenas, Rose, Bale, Van der Vaart, Defoe, Pavlyuchenko, Crouch.

Arsenals tropp: Szczesny, Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy, Diaby, Wilshere, Walcott, Fabregas, Nasri, van Persie, Almunia, Song, Squillaci, Arshavin, Gibbs, Chamakh, Bendtner, Eboue, Rosicky, Denilson..

Tottenham har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (8-6-1), mens Arsenal er seriens beste bortelag (8-5-2).

Tottenham har hatt et godt tak på Arsenal i de siste kampene. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-1, og i høst vant Spurs 3-2 borte og spilte 1-1 hjemme mot erkerivalen.

Et helt åpent oppgjør der vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

2. Chelsea – Birmingham
Chelsea har fått et godt grep om tredjeplassen og ligger bare to poeng bak Arsenal på andre. Har gjenvunnet et ørlite gullhåp etter Uniteds poengtap tirsdag.

Birmingham har gjort sine saker bra i det siste (sju av ni poeng på de tre siste) og har fått et pusterom i bunnstriden. Det skiller fem poeng ned til formsvake Blackpool på øverste nedrykksplass, og man har også denne kampen til gode.

Birmingham har ikke vunnet mer enn to bortekamper denne sesongen, men har spilt mye uavgjort (2-7-6).

Alex og Ramires er ute for hjemmelaget, og det er ventet at Didier Drogba får fornyet tillit på topp på bekostning av Fernando Torres. Branislav Ivanovic er usikker.

Hos Birmingham er igjen David Bentley og Nikola Zigic usikre, men Jean Beausejour ser ut til å bli klar. Martin Jiranek, Obafemi Martins, James McFadden, Scott Dann og Enric Valles er helt sikkert ute.

Chelseas tropp: Cech, Bosingwa, Ferreira, Terry, Luiz, Ivanovic, Zhirkov, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Benayoun, Kalou, Malouda, Anelka, Torres, Drogba, Turnbull.

Birminghams tropp: Foster, Carr, Johnson, Ridgewell, Parnaby, Larsson, Gardner, Ferguson, Bowyer, Jerome, Phillips, Doyle, Hleb, Fahey, Derbyshire, Mutch, Davies, Bentley, Beausejour.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 3-0 til Chelsea, men Birmingham vant 1-0 da lagene møttes på St Andrews i fjor høst.

God Birmingham form til tross, vi tror på full pott til et Chelsea-lag som vil være seks poeng bak serielederen med seier i kveld. H.

3. Barcelona – Real Madrid
Det andre av i alt fire møter mellom disse storhetene på to og en halv uke. Denne gangen dreier det seg om den spanske cupfinalen, og oppgjøret spilles på Mestalla i Valencia.

Barcelona er den mestvinnende klubben i Copa del Reys historie, og det siste trofeet ble vunnet i 2009. Real Madrid ligger på tredjeplass på listen over de beste cuplagene i Spania, men har ikke vunnet en eneste finale siden 1993.

Ifølge den spanske storavisen Marca kommer Barcelona trolig til å stille slik: Pinto - Alves, Puyol, Pique, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa.

Barcelonas tropp til kampen: Valdés, Pinto, Alves, Mascherano, Piqué, Puyol, Xavi, Villa, Iniesta, Messi, Jeffren, Keita, Sergio, Pedro, Milito, Maxwell, Afellay, Adriano, Fontàs and Thiago

Abidal og Bojan er de eneste spillerne på skadelisten, og Abidal hadde nok spilt fra start dersom han var frisk (Adriano erstatter).

Reals startellever, ifølge Marca: Casillas - Marcelo, Carvalho, Ramos, Arbeloa - Pepe, Khedira, Xabi Alonso - Di María, Cristiano, Özil.

Lassana Diarra og Fernando Gago skadet for Madrid-laget. Esteban Granero returnerer etter karantene, mens Albiol soner karantene.

Troppen til kveldens finale: Casillas, Adan, Dudek, Garay, Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo, Arbeloa, Xabi Alonso, Ozil, Di Maria, Khedira, Granero, Kaka, Cristiano Ronaldo, Adebayor, Higuain, Benzema.

Real stod med fem strake tap for Barca før den spennende og dramatiske 1-1-kampen i serien i Madrid lørdag. Dermed ser Reals oppgave med å ta igjen åtte poeng nærmest umulig ut.

Vi ser for oss en tett og jevn finale, men vi tror ikke Barcelona ligger under etter 90 minutter. HU.

4. Milan – Palermo
Første av to oppgjør i semifinalen i den italienske cupen. Til å være et stabilt storlag har ikke Milan noen stor samling av cuppokaler i klubbhuset fra de siste tiårene.

Kun ett av klubbens fem trofeer er kommet etter 1977 (i 2003). Milan har heller ikke vært i finalen siden 2003. Palermo på side har ikke en eneste cuppokal i skapet, og klubben har bare vært i to finaler.

Milan har et godt grep om seriegullet nå, og det skiller hele seks poeng og en sterk målforskjell ned til Napoli. Palermo endte på en fin femteplass forrige sesong, men kommer nok ikke høyere enn åttende denne sesongen.

Det er vanskelig å vite hva Milan legger i cupen i år, men med en såpass komfortabel serieledelse og sorti i Champions League, er det vel få grunner til ikek å gi jernet for finaleplass. At Palermo er motiverte for å nå finalen for første gang siden 1979, sier seg selv.

Palermo har hatt et godt tak på Milan den senere tid, og på de siste ti kampene viser statistikken 6-1-3 i favør sicilianerne. Denne sesongen har lagene vunnet hver sin hjemmekamp.

Milan-trener Massimiliano Allegri har tatt ut følgende 21-manns tropp til kveldens semifinale: Amelia, Roma, Piscitelli, Abate, Antonini, Legrottaglie, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Boateng, Emanuelson, Flamini, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser, Beretta, Cassano, Ibrahimovic, Robinho.

Gianluca Zambrotta, Mario Yepes og Mark Van Bommel startet alle lørdagens seriekamp mot Sampdoria, men blir spart i kveld og er ikke med i troppen. Alexandre Pato startet også lørdag, men ble skadet i den kampen og er uaktuell de nærmeste ukene. Abbiati, Ambrosini, Bonera, Inzaghi, Jankulovski og Nesta er alle på skadelisten.

Palermo stiller med fulltallig lag i kveld og er på jakt etter en ny storskalp etter å ha slått Roma 3-2 på Stadio Olimpico lørdag kveld.

Det spilles altså returkamp i Coppa Italia, og Palermo vil nok mest av alt spille etter et bra utgangspunkt foran returmøtet på hjemmebane. Selv om Milan mangler en del spillere, vil de stille en bra førsteellever i kveld. HU.

5. Angers – Paris Saint Germain
Semifinale i Coupe de France, den gjeveste av de franske cupene. Vinneren møter Lille i finalen, og avansementet avgjøres i kveld.

Angers ligger på sjuendeplass i Ligue 2 og har fortsatt et lite håp om å klare opprykk. Var heldig med trekningen til kvartfinalen, og slo lille Chambéry 3-0 borte. Har opplevd en strålende vinter, der det siste tapet kom så langt tilbake som 15. januar (8-6-0 i serie og cup i denne perioden).

PSG ligger på fjerdeplass i Ligue 1 og har gode muligheter for bronse. Opp til Lille og Marseille er det derimot blitt veldig langt. Lyon ble slått i helgen, og uken før ble det borteseier mot Caen.

PSG er tittelforsvarer og tar alltid cupen dønn seriøst. De siste åtte sesongene har hovedstadslaget vært i finalen hele fem ganger. Derfor setter vi ren B.

6. Lyngby - FC København
Resten av kampene på kupongen spilles torsdag.

Da er vi over i dansk Superliga, der den suverene serielederen FC København har tatt turen til Lyngby, et lag som ligger på åttendeplass, bare fire poeng fra nedrykksstreken.

Selv om det er blitt fire poeng på de siste to kampene, har ikke vårsesongen vært all verden for Lyngby (1-3-3 etter vinterpausen). I helgen ble det 1-1 borte mot tabellnabo Randers i det som etter hvert utviklet seg til et underholdende oppgjør.

København startet vårsesongen med tap for Midtjylland, men har 4-2-0 i serie og cup etter det. Spilte godt i 3-1-seieren over Nordsjælland i helgen og leder ligaen med 24 poeng på OB. Har bare tapt én kamp i serien så langt (20-4-1).

København har vunnet lagenes to siste møter, men tilsvarende oppgjør i 2008 endte 0-0.

Det er en viss fare for at et Lyngby i poengnød kan overraske, men vi sparer kryssene til senere og setter B.

7. Brøndby – Esbjerg
Brøndby ligger på tredjeplass med 36 poeng på 25 kamper, mens Esbjerg ligger nest sist (nedrykk) med 25 poeng på like mange kamper.

Det er derimot Esbjerg som er i best form av disse motstanderne (2-2-0 mot 0-2-2). Esbjerg spilte en elendig første omgang mot Silkeborg i helgen, men det endte 1-1 etter en skennepreken av trener Jess Thorup i pausen.

Brøndby spilte søndag en av sesongen svakeste kamper; 1-2 hjemme mot bunnlaget Aalborg var fullt fortjent, og det ekstra lange evalueringsmøtet etter tapet var visst ingen lystig affære.

Lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen. Tilsvarende kamp i august endte 1-1, mens Brøndby vant 2-1 på bortebane i slutten av oktober.

En vrien kamp, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

8. AIK – IFK Göteborg
AIK havnet på 11. plass i Allsvenskan forrige sesong, mens IFK på 7. ende tok fem poeng mer. IFK avsluttet svakt med kun ett poeng på de siste tre kampene forrige sesong, mens AIK kapret ti av 12 mulige på de siste fire.

Den trenden har fortsatt denne sesongen; AIK er ubeseiret og har tatt fem poeng etter tre kamper, mens IFK har tapt sesongens tre første oppgjør og ligger nest sist på tabellen.

AIK har åpnet bedre enn ekspertene hadde ventet og spilte med to blad Bangura (Mohamed og Teteh) på topp mot Elfsborg sist. Ifølge rapportene fungerte duoen fra Sierra Leone bra sammen, og det er ventet at de får sjansen sammen igjen mot IFK.

IFK har vært en del plaget med skader og sykdom i starten av sesongen, men før mandagens hjemmekamp mot Helsingborg var de fleste tilbake i full trening. Likevel ble 1-2-tap, etter et sent seiersmål til Helsingborg. Marginene var ikke helt med IFK i den kampen, men spørsmålet er om det snur allerede mot AIK.

Forrige sesong vant IFK begge de innbyrdes møtene, mens AIK tok full pott sesongen før det. Vi setter en noe sjanseartet H.

9. Häcken – Örebro
Örebro vant sesongens to første kamper, men tapte noe overraskende 2-3 hjemme for Gefle mandag. Örebro ledet både 1-0 og 2-1, men kampen ble avgjort av to sene Gefle-mål.

Häckens to første kamper har endt med hjemmeseier og bortetap.

Forrige sesong ble det bronse for Örebro, mens Häcken endte på åttendeplass.

Robin Staaf, Per Johansson og Patrik Anttonen er skadet for Örebro, men dette er ikke blant lagets viktigste spillere. Alejandro Bedoya har startet sesongen meget bra og har vært en av Allsvenskans beste midtbanespillere så langt.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong, og vi satser på at det blir en ny hjemmeseier for Häcken. H.

10. Gefle – Trelleborg
Forrige sesong måtte Gefle spille kvalik for å holde plassen i Allsvenskan, og ekspertene har tippet laget i bunnen også i år. Så langt er det blitt sju poeng på tre kamper, og opphentingen av sterke Öreros 2-1-ledelse (Gefle vant 3-2 borte) mandag var meget imponerende.

Trelleborg endte på 5. plass forrige sesong, men har fått en meget tung start på tabellen. Laget ligger sist med null poeng og 3-10 i målforskjell etter tre kamper. Det skal legges til laget har slitt med skader og at hjemmekampen mot Malmö i premieren ble spilt på nøytral bane.

Gefle har Daniel Leino, Hjalmar Öhagen og spissene Erik Törnros og Mikael Dahlberg ute med skader.

Forrige sesong vant Trelleborg begge oppgjørene. HU.

11. Freiburg – Hannover 96
Freiburg ligger på åttendeplass med fire kamper igjen å spille i Bundesligaen, mens overraskelseslaget Hannover på fjerde bare er ett poeng bak bronse.

Hjemmelaget er i dårligst form av disse, med svake 1-1-5 på de siste 7. Hannover har 4-1-2 i tilsvarende periode.

Freiburg må klare seg uten backen Felix Bastians, den danske spissen Tommy Bechmann og andrekeeper Simon Pouplin.

Mohammed Abdellaoue måtte ut med en kneskade rett før slutt i 0-0-kampen mot Hamburg i helgen, men er trolig klar til dette oppgjøret. Bortsett fra Leon Andreasen og Christopher Avevor, som ikke er blant de viktigste Hannover-spillerne, er troppen dermed så godt som skadefri.

Hannover har gått seirende ut av de siste tre møtene, senest i høst med 3-0 hjemme.

Dette er to lag som sjeldent spiller uavgjort, Freiburg har 12-5-13, mens Hannover står med 17-3-10. Vi tror derfor HB holder.

12. Ipswich - Norwich
Meget viktig kamp for Norwich, som bare er ett poeng bak Cardiff på direkte opprykk. Ipswich på sin side ligger på 12, og selv om det skulle bli full pott på de siste fire seriekampene, er det nokså små sjanser for å klare play off-plass.

Ipswich har ikke bedre enn 9-5-9 på Portman Road (8-5-8 borte), mens Norwich har sterke 8-9-4 på fremmed gress.

Hos hjemmelaget er vingen Lee Martin ute med karantene. Midtbanespilleren Grant Leadbitter er usikker.

I fredagens 2-1-seier over Nottingham Forest spilte Norwich-kaptein Grant Holt (22 mål denne sesongen) og nesten like viktige Wes Hoolahan (midtbane) halvskadde. Det er usikkert om duoen orker å pine seg gjennom nok en viktig kamp.

Det motsatte møtet i fjor høst endte 4-1 til Norwich, og forrige sesong ble det én hjemmeseier til hver.

Selv om det er Norwich som har mest å kjempe for i denne kampen, er det ingen tvil om at Ipswich ønsker å slå erkerivalen. Så det er helt sikkert et topp skjerpet hjemmelag som stiller til avspark. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 20.04.2011 20:40
1. Tottenham - Arsenal U
2. Chelsea - Birmingham H
3. Barcelona - Real Madrid H U
4. Milan - Palermo H U
5. Angers SCO - Paris Saint-Ger B
6. Lyngby - FC København B
7. Brøndby - Esbjerg H U B
8. AIK - IFK Göteborg H
9. Häcken - Örebro H
10. Gefle - Trelleborg H U
11. Freiburg - Hannover 96 H B
12. Ipswich - Norwich U B


Klikk her for å levere vår 432-rekker

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 20.04.2011 20:40
1. Tottenham - Arsenal H U B
2. Chelsea - Birmingham H
3. Barcelona - Real Madrid H U
4. Milan - Palermo H U
5. Angers SCO - Paris Saint-Ger B
6. Lyngby - FC København B
7. Brøndby - Esbjerg H U B
8. AIK - IFK Göteborg H
9. Häcken - Örebro H
10. Gefle - Trelleborg H U
11. Freiburg - Hannover 96 H B
12. Ipswich - Norwich H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør