Foto: Leif R. Jansson / SCANPIX

Stinn brakke i Stockholm

At hockeyinteressen er stor i Sverige er ikke noe nytt og selv på nest øverste nivå fylles tribunene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
Tippetips: Liverpool må ha suksess

V4 Bergsåker: En vinner i ny regi

Onsdagens langoddsprogram har sine naturlige høydepunkt i de to Champions League-kampene som spilles, der Milan mot Barcelona selvsagt er den største godbiten. Også i England spilles det fotball der blant annet Leeds møter Blackpool i Championship. Ellers er det mye hockey på programmet, der det spesielt er interessante kamper fra Hockeyallsvenskan.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Southend - Leyton Orient
Returoppgjør Johnston's Paint Trophy og vi snakker om finale i avdeling sør. Southend vant borteoppgjøret med 1-0 og har således et flott utgangspunkt foran dette returoppgjøret. Southend holder til daglig til i League Two og har plassert seg midt på tabellen der etter blant annet 6-4-6 på hjemmebane. Leyton Orient er til daglig i League One og er på 10. plass der med sine 46 poeng. 6-2-8 på bortebane. Hjemmelaget kan mangle så mange som ni mann i kveld og dermed mener vi verdien helt klart er på borteseier her. På en laber langskudd-dag, blir Leyton Orient vår utvalgte til 2,45 i odds.

Dagens avslag
Leeds United - Blackpool
Championship og møte mellom det som i øyeblikket er to middelhavsfarere. Leeds er på 12. plass med sine 42 poeng og har åtte poeng opp til Middlesbrough på siste playoffplassen (6. plass). Totalt sjanseløse mot Manchester City i FA-cupen søndag. Det var på bortebane, der Leeds også har slitt tungt i serien (3-4-9). Betydelig bedre på eget gress der laget står med 9-2-4. Svake 2-1-3 på de seks siste seriekampene. Enda mer formløs er Blackpool som ikke har bedre enn 2-2-6 på sine ti siste seriekamper. Det har sendt laget helt ned på 16. plass på tabellen med sine 40 poeng og det er ikke mer enn seks poeng ned til Barnsley under streken. Noenlunde like svake borte (5-4-7) som hjemme (5-6-5). Blackpool vant faktisk tilsvarende oppgjør i fjor hele 5-0 og ingen av oddsene frister nå.

Dagens spill
Vi går rakt på en dobbel fra Hockeyallsvenskan denne onsdagen der det virkelig drar seg til nå. Det skal spilles 52 serierunder i grunnserien av Eliteserien og de 14 lagene som holder til der, har i øyeblikket spilt 47 og 48 kamper. Forutsetningene er som følger. De to nederste lagene i Eliteserien og de tre øverste lagene i Hockeyallsvenskan får direkte plass i den såkalte Kvalserien. Det sjette laget må gå via kvalik. Denne kvaliken spilles mellom lag nummer fire til sju på slutttabellen i Hockeyallsvenskan. Med tanke på et selve kvalserien er steintøff og består av ti tøffe oppgjør, der kun de to beste får plass i neste sesongs eliteserie, er det selvsagt et klart mål å havne blant de tre beste på sluttabellen. Havner man på 4 til 7. plass venter altså fire ekstra kamper før man eventuelt skal ut i Kvalserien.

Norsk Tipping

Djurgården - Leksand
Et helt hockey-Sverige var nesten i sjokk i fjor da hederskronte Djurgården måtte ta turen ned til Hockeyallsvenskan. Og der har det ikke vært noen dans på roser for Stockholms-laget, de er laget alle skal slå. Det åpnet da også svært urovekkende og tidvis har ikke Djurgården engang vært inne blant de sju beste. Men Djurgården har fått opp farten og har tatt 22 poeng på sine ti siste kamper og innehar før kveldens kamp 5. plassen på tabellen, kun ett poeng bak Karlskoga på 3. plass. Så sent som lørdag ettermiddag slo Djurgården nettopp Karlskoga hele 4-0 borte og det er ikke vanskelig å forstå hvor viktig den seieren var.

Leksand har fått hjelp av både julenissen, uklart regelverk og snille lokale myndigheter for å kvitte seg med en voldsom gjeld. Sportslig har ikke den gjelden spilt noen rolle, Leksand er for lengst klar for Kvalserien og har når fem serierunder gjenstår 17 poeng ned til Västerås på 4. plass. Til tross for dette har ingen tatt flere poeng enn Leksand de siste ti serierundene, men nå som all teori er borte, er det svært sannsynlig at Leksand går inn i kvalseriemodus.

Djurgården må fortsatt unnvære langtidsskadde Nils Andersson, mens "gamlingen" Fredrik Bremberg heller ikke rekker kampen. Noen spillere er usikre for Leksand til kveldens match, men trener Pär Hellenberg vil ikke røpe hvem dette er. Leksand har møtt Djurgården tre ganger tidligere denne sesongen og kun vunnet en gang (etter overtid). Det var 5. oktober. 18. november vant Djurgården tilsvarende kamp på Hovet her i Stockholm hele 6-2 og også 7. januar i år gikk seieren til Djurgården med 2-1 i Leksand.

Hjemmelaget har alt å spille for i kveld, det er allerede utsolgt på Hovet (over 8 000 tilskuere), har slått Leksand i de to siste innbyrdes denne sesongen og hvor motiverte er egentlig Leksand i kveld? Alle piler peker mot hjemmeseier og 1,90 på at Djurgården tar denne motivasjonsseieren er flott odds.

Oskarshamn - Ørebro
Oskarshamn innehar i øyeblikket den meget viktige 7. plassen og har tre poeng ned til Mora som har en kamp mer spilt. Ørebro er på 6. plass og har ti poeng ned til Mora (som kun har fire kamper igjen). Ingen tvil om at kampen er viktigst for hjemmelaget, som har holdt bra form den siste tiden og slo til med en råsterk overtidsseier borte mot serieleder Leksand lørdag. I forrige hjemmekamp ble sterke Karlskoga slått 4-0 og forut for det gikk laget på to knepne 3-4 tap mot oppryksrivalene Västerås (b) og Djurgården (h).

Tilsynelatende toppform er det også på Ørebro, men motstanderne i de seks siste har vært Mora, Södertälje, Troja-Ljungby, Almtuna, Tingsryd og Asplöven. Fem av disse ble vunnet, men alle var med lag på nedre tabellhalvdel. Mot Södertälje som er det eneste topplaget Ørebro har møtt ble det 1-4 tap.

Det er nesten samme greie som med Djurgården mot Leksand dette, hjemmelaget har alt å spille for og må vinne i kveld. Ørebro kan teoretisk nå en topp tre-plassering, men har i realiteten for langt opp.

2,20 på at Oskarshamn tar denne er flott odds og vi kombinerer Oskarshamn med Djurgården i denne spreke hockeydobbelen til 4,18 i odds.

Spillerforslag 1 onsdag (spillestopp kl 18.55):
106 Oskarshamn - Ørebro 2,20 3,75 2,20
108 Djurgården - Leksand 1,90 3,90 2,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør