Foto: Getty Images / All over Press

Stjernekollisjon

Lørdagskupongens høydepunkt utspiller seg på Camp Nou når Barcelona i kveld får besøk av Real Madrid. Les tippetipset.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75 Sørlandet: Mr. X i millionjakten
Oddstips 1:Opptur for Toulouse
Oddstips 2: Southampton tetter igjen

Lørdagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Premier League og Championship, samt gigantoppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid.

Bonuspotten er oppe i 3.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Molde – Rosenborg
Molde fortsatte ferden oppover tabellen med 1-0-seieren over Hønefoss sist. Solskjær og co er formlaget i serien med 5-1-0 på de seks siste, noe kun serieleder Strømsgodset kan matche. Forrige tap i serien kom for øvrig mot sistnevnte på bortebane i august, mens hjemme på Aker Arena har de vunne tre strake og er ubeseiret siden mai. Er nummer fem med 41 poeng, og har fremdeles los på bronseplassen fire poeng opp.

Rosenborg tok tre meget viktige poeng borte mot Start sist og er á poeng med Strømsgodset i toppen, men ligger bak rivalen med dårligere målforskjell. Skuffet i sine to siste på Lerkendal, hvor de burde slått både Haugesund og Hønefoss, men sjansesløseri gjorde sitt til at begge endte uavgjort. Trønderne har kun tapt tre kamper i hele år, men har i det siste mistet verdifulle poeng i kamper de burde avgjort. Både Tore Reginiussen og midtbanespilleren Mike Jensen er suspendert.

Det endte 0-0 sist lagene møttes på Lerkendal i mai, i en kamp hvor Molde spilte 70 minutter med ti mann. RBK trenger tre poeng i gullkampen, men vi har mest tro på et Molde-lag i skuddet. HU

2. Southampton – Fulham
Southampton fikk med seg et sterkt bortepoeng mot Manchester United sist og er nå uten tap på de fem siste (3-2-0). The Saints var aggressive fra start på Old Trafford, og selv om vertene hadde flest sjanser og to stolpeskudd, var Dejan Lovrens utligning rett før slutt ikke ufortjent. Startet sesongen noe tregt med 1-1 mot Sunderland og 0-0 mot West Ham på hjemmebane, men har siden spilt seg opp og er nå nummer seks med 4-3-1 totalt. Tapet kom mot Norwich borte. Kun sluppet inn tre baklengs, som er færrest i serien. Vunnet sine to siste med 2-0 over både Crystal Palace og Swansea.

Midtbanespilleren Steven Davis er usikker, mens Gaston Ramirez trolig blir klar.

Etter en svak innledning på sesong har Fulham vunnet sine to siste, og manager Martin Jol kan puste lettet ut, for nå. Kjempet først til seg seieren i en tøff batalje hjemme mot Stoke, mens årets andre borteseier ble sikret med 4-1 over Crystal Palace forrige lørdag. Viser bedring i formen og er et godt lag når det klaffer, men London-laget synes å ha et farlig lavt bunnivå når det går i mot. Er nummer fjorten med 3-1-4 totalt.

Kaptein Brede Hangeland er trolig ute med skade.

Fulham har fått vind i seilene etter to seiere på rad, men motstand har heller ikke vært all verden. Southampton har sett langt friskere ut enn gjestene og får tipset på hjemmebane. H

3. Liverpool – West-Bromwich Albion
Liverpool spilte med én mann mer i 50 min. mot Newcastle sist, men maktet ikke å utnytte overtaket fullt ut i 2-2-kampen. Likevel startet sesongen over forventning og optimismen stiger nok en gang hos fansen. Lucas Leiva var ikke med sist, men er tilbake i dag, og Brendan Rodgers kommer trolig til å gjøre endringer i laget. Sjefen kommer derimot ikke til rokkere på topp. Partnerskapet mellom Daniel Sturridge og Luis Suarez har vist seg særs vellykket, og duoen har stått for 10 av lagets 13 mål denne sesongen. Eneste tapet hittil kom mot Southampton hjemme, men ellers er samtlige på Anfield vunnet (3-0-1), senest 3-1 over Crystal Palace. Ligger på 3.plass med 5-2-1 totalt.

Coutinho er på bedringens vei, men brasilianeren blir ikke klar for neste helgs kamp mot Arsenal. Coates og Aspas er stadig ute, mens Enrique er usikker.

West Brom startet sesongen svært dårlig, men har nå satt klubbrekord med fem kamper uten tap i PL (2-3-0). Imponerte kraftig med borteseieren over Manchester United, og bød Arsenal på tøff motstand i forrige hjemmekamp som endte 1-1. Var også svært nære å hente hjem alle tre sist runde borte mot Stoke, men Begovic leverte en strålende kamp i mål hos vertene og sørget for at oppgjøret endte målløst. Ligger på tolvte plass med 2-4-2 totalt. Er uten tap på bortebane med 1-3-0 og gjerrige 3-2 i målforskjell.

Foster og Sinclair er ute med skade, mens Gera og Thorne er usikre.

Liverpool bør være det førende laget på Anfield, men West Brom har spilt seg kraftig opp og vi velger å gardere. HU

4. Manchester United – Stoke
Etter 1-1-oppgjøret hjemme mot Southampton sist er Man U allerede åtte poeng bak Arsenal på topp. David Moyes har tilsynelatende fremdeles tillitt i klubben, men skotten har fått en tøff start i sjefsstolen med blant annet 1-4-nederlaget mot City samt hjemmetapet mot West Bromwich. Er nummer åtte med 3-2-3, og hittil har de kun slått lag fra nedre halvdel (Crystal Palace, Sunderland og Swansea).

Ferdinand, Clerverly, van Persie, og Vidic kan være tilbake i dag.

Stoke kan takke sisteskansen Begovic for at de fikk beholde ett poeng i hjemmeoppgjøret mot West Brom sist. Nok en tam forestilling av seriens minstscorende lag. Er uten seier på de fem siste (0-2-3) og har tapt mot blant annet Norwich og Fulham. Er nummer 16 med åtte poeng fra like mange kamper, og står med 1-0-3 borte.

Foster og Sinclair er ute, mens Gera og Thorne er usikre.

Kun seier er godt nok i dag hvis United skal kunne henge på toppen, og selv om de har trøblet i det siste bør de ta seg av svake Stoke . H

5. Aston Villa – Everton
Aston Villa fortsetter sin uberegnelige ferd med 0-2-tapet hjemme mot Tottenham sist. Er nummer tolv med ti poeng, men har også startet sesongen med et tøft kampprogram, hvor de har møtt samtlige topp fem-lagene på tabellen. Vist at de kan sparke godt i fra seg med seiere over Arsenal og Manchester City, men Birmingham-laget har foreløpig vært ustabile i prestasjonene. Står med 1-0-3, hjemme, hvor trepoengeren kom i en noe heldig seier over Manchester City.

Viktige Christian Benteke og forsvareren Cieran Clark har vært ute med skade, men er nå klare for spill igjen.

Everton har fremdeles kontakt med teten etter 2-1-seieren over Hull sist. Startet sesongen med tre strake poengdelinger, men nå er fire av de fem siste vunnet (4-0-1). Er nummer syv med femten poeng og 4-3-1 totalt. Gikk på årets første nederlag i forrige bortekamp mot Manchester City, og har 1-2-1 på fremme gress.

Forsvareren Johnny Heitinga er usikker, mens Gibson og Alcaraz fremdeles er ute.

Med Benteke og Lukaku på banen stiller begge sider med potensielle matchvinnere på topp. Vi tror alle utfall er sannsynlige og dekker fullt ut. HUB

6. Norwich City—Cardiff City
Tunge tider for Norwich, som ble feid av banen i forrige rundes borteoppgjør mot Arsenal, tapte til slutt 1-4. Gikk ikke så mye bedre i forrige hjemmekamp heller, som endte med 1-3 mot Chelsea, og laget har nå tapt fire av de fem siste (1-0-4). Vunnet to kamper i år; hjemme mot Southampton og borte mot Stoke, begge med 1-0. Var solide på hjemmebane forrige sesong, men så langt er det blitt svake 1-1-2 på Carrow Road. Brukte betydelig summer (i klubbens perspektiv) på å styrke laget i sommer, spesielt offensivt, men har kun scoret seks mål så langt. Befinner seg nå på nedrykksplass med syv poeng og 2-1-5 totalt.

Spissene Ricky van Wolfsvinkel og Johan Elmander kan være tilbake.

Cardiff hang med i 45 minutter borte mot Chelseas sist, men kreftene syntes å ta slutt utover i andreomgangen, og laget måtte vende hjem med 1-4-tap. Glimtet til med seieren over Manchester City hjemme, og vant også fullt fortjent borte mot Fulham, men waliserne ligger utsatt til på 17.plassen med 2-2-4 totalt.

Eneste skadefravær er spissen Andreas Cornelius.

Begge sider sliter tung om dagen og kun ett poeng skiller lagene. Vertene er nødt til øke poengsnittet på hjemmebane for å klatre på tabellen, og vi gir Norwich tillitten under tvil. H

7. Burnley—Queens Park Rangers
Burnley viser strålende takter om dagen og etter 1-0-seieren over Ipswich borte har laget vunnet seks på rad. Ikke regnet blant opprykkskandidatene før sesongstart, men topper nå tabellen med 9-2-1 totalt. Solgte sin tidligere toppscorer Charlie Austin til QPR, men spissduoen Vokes og Ings har sørget for at savnet er lite med sine fjorten mål seg i mellom. 4-2-0 hjemme med solide 12-3 i målforskjell.

Queens Park Ranger følger hakk i hel og er to poeng bak vertene. Vært meget gjerrige bakover med kun fire baklengs på elleve kamper, men slapp inn halvparten av dem i forrige rundes 2-2 oppgjør mot Millwall borte. Var uten baklengs i åtte strake før og er ubeseiret med 8-3-0.

Spissen Andy Johnson er tilbake fra skade.

Begge sider har vist seg vanskelige å slå og ligger rettmessig i toppen. Åpen kamp og vi garderer fullt ut. HUB

8. Blackpool—Blackburn Rovers
Blackpool startet sesongen forrykende, men har ikke greid å opprettholde tempoet. Stod med et tap og fire strake poengdelinger før det endelig klaffet igjen i 1-0-seieren over Wigan sist. Har 4-2-0 på Bloomfield Road, hvor de har samlet opp gjerrige 6-2 i målforskjell, og samtlige hjemmeseire er vunnet med 1-0. Henger fortsatt med i toppen og er nummer fem med 6-5-1 totalt.

Manager Paul Ince sone den andre av sin fem kamper lange karantene. Kaptein Barry Ferguson er fremdeles ute, mens Craig Cathcart er usikker.

Blackburn skuffet stort i forrige runde med 0-1-tapet hjemme mot Charlton. Ikke lett å ta tak på dette laget, som slo Watford i kampen før på Ewood Park. Tapte forrige borteoppgjør mot Wigan 2-1, og sliter på fremmed gress med 1-2-3. Stiller med ligaens toppscorer Jordan Rhodes, som står bak halvparten av lagets 17 mål. Ligger på 11.plass med 4-3-5 totalt.

Er uten Grant Hanley og Ruben Rochina, mens David Dunn er usikker.

Blackpool er stødige på hjemmebane, men notorisk ustabile Blackburn kan ikke avskrives. HU

9. Reading FC—Millwall
Reading tok en komfortabel 4-1-seier over Doncaster sist og har fremdeles kontakt med tet-lagene fra sin sjetteplass med 22 poeng. Vunnet sine tre siste hjemme på Madejski Stadium, hvor de står med 4-2-0.

Millwall fikk en horribel start på sesongen var uten seier etter syv kamper, men med 2-1-2 på de fem siste har de kommet seg opp på sikker plass. Er nummer atten med 3-3-6 totalt. Utlignet på overtid i hjemmekampen mot QPR sist, og ble det første laget til å score mer enn ett mål mot opprykksfavoritten. Står med 1-2-3 borte.

Millwall viste styrke med å kjempe til seg ett poeng sist, men vi holder likevel opprykksjagende Reading som favoritter på hjemmebane. H

10. Derby County—Birmingham City
Derby kommer fra en sterk 1-0-seier over Watford og klatret dermed opp til åttendeplassen med 5-3-4 totalt. Fått et løft under sin nye sjef Steve McLaren. Vært blant de bedre på bortebane så langt (4-1-1), men med 1-2-3 hjemme kan Pride Park kan knapt kalles noe fort. Mye av forklaringen ligger i motstanden som har vært betydelig tøffere hjemme enn borte. Fikk endelig sin første seier på eget gress i forrige hjemmekamp mot Leeds.

Andre Wisdom (f) er lånt inn fra Liverpool og kan få sin debut i dag.

Birmingham sliter tungt om dagen og etter to tap på rad ligger laget utsatt til på 20.plassen. Står med 3-1-8 totalt, og har kun slått nedrykkslagene Yeovil og Sheffield Wednesday, samt svakt plasserte Millwall. Uten poeng på de fem siste borte, hvor de tapte hele 0-4 mot Leeds sist. Står med 1-0-5 og svake 3-13 i målforskjell på fremmed gress. Den innlånte Manchester United-spissen Jesse Lingard er ute, mens midtbanespilleren Adeyemi er usikker.

Derby har trøblet på hjemmebane, men mot et blekt Birmingham-lag tror vi hjemmestatistikken pyntes på. H

11. Bolton Wanderers—Ipswich Town
Bolton tok endelig sesongens første seier i forrige bortekamp mot Birmingham, men maktet ikke å følge opp sist runde med 1-1 hjemme mot seiersløse Sheffield Wednesday. Har spilt nok uavgjort til å komme seg over nedrykksstreken, men ni poeng fra tolv kamper er lite betryggende tall. Delt poeng i sine tre siste på hjemmebane, hvor de står med 0-4-2. Keepet Adam Bogdan er ny mann på en allerede fyldig skadeliste.

Ipswich Town tapte 0-1 mot Burnley sist og har kun én seier på de fem siste (1-2-2). Ligger midt på tabellen med 4-3-5 totalt. Har sin styrke hjemme på Portman Road, og selv om borteformen ikke er mye å skryte av med 0-3-3, har de tatt poeng i de to siste på fremmed gress, mot Derby og Sheffield Wednesday.

Bolton har altså ikke vunnet hjemme, mens Ipswich er uten seier borte. Ser ut til å bli en jevn affære, men vi holder vertene som knappe favoritter. HU

12. Barcelona—Real Madrid
Det er duket for sesongens første El Clasico og alt ligger til rette for nok en fotballfest mellom landets to giganter.

Barcelona gikk på sesongens første poengtap i forrige rundes 0-0 oppgjør mot Osasuna borte. Var første gang på 74 seriekamper at katalanerne gikk målløse av banen. Leder ligaen med 8-1-0, og har tre poengs forsprang på erkerivalen. Kommer fra midtukens CL-oppgjør mot Milan borte, som endte 1-1. Puyol er trolig tilbake i midtforsvaret, ellers ingen sentrale skader.

Real Madrid har kommet bakpå etter hjemmetapet mot Atletico Madrid og uavgjort borte mot Villarreal. Var nære ved å gå på et par feilskjær mot både Elche og Levante, men reddet seg inn med overtidsmål i begge kampene. Vant onsdagens storkamp mot Juventus 2-1 hjemme. Alonso er fremdeles ute, mens Varane er usikker. Gareth Bale kom inn fra benken sist og er klar igjen i dag.

Dagens kamp kommer garantert til å bli preget av høy temperatur og tøffe dueller, samt tekniske finesser. Barcelona er favoritter, men det er Real som har vunnet de to siste, inkludert forrige oppgjør på dagens bane som endte 1-3. Barcelona har faktisk ikke slått gjestene på de fem siste kampene, og vi velger å gardere fullt ut. HUB

96-rekker
1. Molde – Rosenborg HU

2. Southampton – Fulham H

3. Liverpool – West-Bromwich Albion H

4. Manchester United – Stoke H

5. Aston Villa – Everton HB

6. Norwich City—Cardiff City H

7. Burnley—Queens Park Rangers HUB

8. Blackpool—Blackburn Rovers HU

9. Reading FC—Millwall H

10. Derby County—Birmingham City H

11. Bolton Wanderers—Ipswich Town HU

12. Barcelona—Real Madrid HU

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

432-rekker
1. Molde – Rosenborg HU

2. Southampton – Fulham H

3. Liverpool – West-Bromwich Albion HU

4. Manchester United – Stoke H

5. Aston Villa – Everton HUB

6. Norwich City—Cardiff City H

7. Burnley—Queens Park Rangers HUB

8. Blackpool—Blackburn Rovers HU

9. Reading FC—Millwall H

10. Derby County—Birmingham City H

11. Bolton Wanderers—Ipswich Town HU

12. Barcelona—Real Madrid HUB

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus