Foto: Pa Photos

Stoke får det tøft i Kiev

Stoke-manager Tony Pulis gjør rokeringer til kveldens kamp i Kiev. Vi tror på hjemmeseier. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag
Oddstips 1: Redknapp bryr seg ike om Europa
V5 Bergen: Wassberg-show i Bergen
V5 Klosterskogen: Vi tror på en fireåring

Torsdagens langoddsprogram er ukens klart beste til nå, og består av 76 objekter. En rekke interessante oppgjør i Europa League finnes på dagens liste. Det er seriestart i svensk ishockey og det er full runde i den norske Eliteserien i ishockey. Det er også seriestart i finsk hockey. Vi finner også en utsatt tippeligakamp mellom Sarpsborg og Strømsgodset på dagens liste.

Det har ikke vært lett å være oddsspiller de siste dagene og storfavorittene har feilet over en lav sko i Champions League. Vi håper å få skuten på rett kjøl igjen i kveld og kommer med to oddstips på dagens svært innholdsrike liste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sarpsborg 08 - Strømsgodset

Det er ikke ofte undertegnede lanserer mulig spill på et lag som har sju strake tap. Men etter å ha sett Sarpsborg i mange kamper i det siste, tror vi Roar Johansens gutter har en fair sjanse til å gripe den siste sjansen i kveld. Saprsborg gjorde en bra førsteomgang mot Vålerenga tredje sist, de gjorde en bra bortekamp mot Start nest sist og var mer enn fullt på høyde med Rosenborg den første halvtimen mandag, da et tvilsom straffespark til Rosenborg avgjorde den kampen. Strømsgodset er sørgelig svake på bortebane, har heller ikke vist knallform i det siste. 3,10 på at Sarpsborg 08 kan få "trua" igjen synes vi er verd noen småkroner.

Austria Wien - Metalist Kharkov
Middelmådige Austria Wien opp mot Ukrainas tredje beste lag. Østerrikerne har ikke imponert i kvalifiseringen og ikke innledet mer enn brukbart i den hjemlige serien. Vi foreslo spill på Metalist hjemme mot Sochaux i playoffen, og til tross for et voldsomt press endte den kampen 0-0. Ukrainerne slo voldsomt tilbake og vant bortekampen 4-0. Er som Shaktar Donetsk et lag som elsker å ligge lavt å kontre, bortebane passer således perfekt. Har ni sør-amerikanere i sin stall og har enda ikke tapt i den hjemlige serien etter ni serierunder. Østerrikerne er satt til favoritt av Norsk Tipping og bookmakerne. Vi synes 2,65 på borteseier lokker og Metalist kan testes etter vår mening.

Shamrock Rovers - Rubin Kazan (1-0)
Et irsk lag i gruppespillet i Europa league er ikke veldig vanlig og det forteller jo noe om tilstanden i norsk fotball at semiprofesjonelle irer kommer seg hit. Shamrock tok seg hit etter å ha slått ut et så bra lag som Partizan Beograd i playoff. Ingen tvil om at Rubin Kazan er det beste laget, men vær sikker på at irene kommer til å løpe til krampen tar dem i kveld. Vi er skeptiske til russiske (og italienske) lag i Europa. De foretar seg mye rart, og det er slett ikke utenkelig at Shamrock kan få med seg poeng i kveld. 2,40 på at de ikke taper er verd noen småkroner.

Dagens avslag
1. Norsk ishockey
Etter å ha sett resultatene i de to første rundene av den norsk eliteserien, er det absolutt ingen grunn til å bli "hissig på grøten). Det har florert med overraskende resultater og inntil vi ser en trend, er det bare å holde tilbake innsatsene.

2. Svensk ishockey
Sesongpremiere i Sverige også i kveld, og her blir det tett og jevnt. Også her er det bare å vente med innsatser inntil serien får satt seg litt.

3. Europa League
Lavoddsere som PSV Eindhoven (har ikke imponert), Besiktas (ikke til å stole på), Club Brugge (ikke noe storlag dette) og Udinese (uvisst om de prioriterer Europa League) kan få spille i fred i kveld. Det finnes bedre objekter til langt bedre odds.

Dagens spill
Dynamo Kiev - Stoke
Hjemmelaget forsøkte å komme til Champions League denne sesongen, men ble slått ut av Rubin Kazan i tredje runde. Kiev har langt bredere erfaring enn Stoke i europeiske turneringer og har spilt mot engelske lag ti ganger i slike sammenhenger. På hjemmebane er det blitt 4-4-2 mot engelsk motstand. Den ukrainske ligaen er godt i gang, og etter ni runder ligger Kiev på andreplass, á poeng med det andre storlaget Shakhtar Donetsk og står fortsatt uten tap.

Stoke kvalifiserte seg for Eruopa League ved å så sveitsiske Thun 5-1 sammenlagt iden siste kvalifiseringsrunden. Engelskmennene deltar dermed i sin første UEFA-turnering på 37 år. I helgen tok Stoke en litt heldig seier over Liverpool, noe som sendte klubben opp på femteplass i Premier League med åtte poeng på fire kamper. Salif Diao, Matthew Etherington, Ricardo Fuller, Danny Higginbotham og Mamady Sidibe er skadet og uaktuelle torsdag. Heller ikke nyervervelsen Peter Crouch var med flyet til Kiev, og selv om Matthew Upson var med troppen er det svært tvilsom om han starter. Jonathan Woodgate er ikke med, førstekeeper Asmir Begovic spares.

Det blir ikke lett for Stoke dette, og i likhet med Tottenham-manager Harry Redknapp er det som tyder på at heller ikke Stoke-manager Tony Pulis proriterer kveldens kamp veldig høyt. 1,65 for at Dynamo Kiev vinner blir med på vårt andre oddstips denne torsdagen, men oddsen er for lav til å forsvare et singelspill.

Sturm Graz - Lokomotiv Moskva
Østerrikske Sturm Graz har hatt en helt grei sesonginnledning i Østerrike og ligger på femteplass etter sju serierunder. Velkjente Ronan Kienast har scoret to mål av tolv ligamål, men er nå på skadelisten. På skadelisten er også førstekeeper Christian Gratzei. 2-1-0 på tre hjemmekamper hittil, men alle tre kampene har vært mot lag på nedre halvdel. Hjemmelagt var med i kvalifisering til Champions League, og sleit setg videre til playoff etter å ha hatt trøbble med Zestafoni fra Georgia, men røk der meget skuffende 0-2 hjemme for hviterussiske Bate Borisov etter å ha klart 1-1 i Hviterussland. I kveld møter de et klart bedre lag og det ser tøft ut.

Lokomotiv Moskva har for alvor fått opp farten i den hjemlige russiske ligaen og står med solide 5-2-0 på sine sju siste seriekamper. Lå under 0-2 hjemme mot daværende serieleder Zenit i helgens hjemmekamp, men snudde kampen og vant 4-2. Har et par spillere på skadelisten, men fremover ser det veldig bra ut. hentet blant annet Levantes toppscorer Felipe Caicedo foran denne sesongen. Caicedo som hadde en kanonsesong for Levante i fjor og nærmest på egenhånd berget laget fra nedrykk. Nigerianere Victor Obinna ble hentet fra West Ham og ellers er det flust av kvalitetssspillere i laget.

Et middels østerriksk lag bær være svært overkommelig for Lokomotiv Moskva og med viktige fravær hos hjemmelaget tar vi med denne i en dobbel med Dynamo Kiev. Vi får dermed en dobbel til 3,79 i odds og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 torsdag
Kamp 63 Dynamo Kiev - Stoke 1,65 3,15 3,95
Kamp 117 . Sturm Graz - Lokomotiv Moskva 2,60 2,80 2,30
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus