Foto: Hesteguiden.com

Storfavoritten innfrir i Bergen

Forvandlingsnummeret Knell er på strak kurs mot eliten og vinner igjen i Bergen søndag. Sjekk våre travtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
V64 Axevalla: Damene regjerer
Oddstips 1: Lang reise for Østsiden
Oddstips 2: Flekkerøy stanser EIK
Tippetips: Sikker H i Bodø

Det er nok å bite fingrene i for travfolket denne søndagen. Vi har tips til en meget spennende V64 på Axevalla, det kjøres V5 i Harstad og på Bergen travpark skal det spilles dobbel V5. I en rimelig oversiktlig V5A i Bergen spiller vi bankerfritt, mens formbomben Knell får full tillit i V5B-spillet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Nevnte 7 Knell kommer ut i V5-3B og møter svært billig motstand. Knell har stort sett gjort narr av all motstand i sine siste løp og overbevist stort. Knell er bortimot hundre prosent travsikker og Åsbjørn Tengsareid brenner svært sjelden med storfavoritter. Vi kan selvsagt spekulere all den tid verdien er skyhøy med andre vinnere, men det er nesten ikke mulig her. Knell er den soleklare V5B-bankeren.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 9-3-8 C: 4-6-1-2 D: 5

V5-1A - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Når det er sprint og raske sommerbaner er det alltid grunn til å være litt på vakt. I dette eliteløpet blir 7 John Paul's Legacy stor favoritt etter to solide seiersløp. Men spor sju og Geir Gudmestad er ikke vår favorittmelodi, spesielt ikke når Rune Wiig har trukket spor tre med spesialsprinteren Conrads On Line. Gamlingen holder fortsatt koken i en alder av ti år og vi setter hesten først.

7 John Paul's Legacy montedebuterte med overbevisende seier på Bergen travpark sist torsdag og var også god vinner i et travløp nest sist i Bergen. I den formen Credit Winner-sønnen er i nå, kan han vinne et slikt løp fra dødens. Men fra dødens kan han også bli speedet ned. 5 Løb Cowboyland viser ikke helt toppform om dagen, men skulle Tengsareid komme seg foran kan det gå. 4 Uppercut Flevo starter stort sett hele tiden, men holder koken ålreit. 9 Santiago skuffet i årsdebuten, men vallaken trengte trolig det løpet og skal ikke helt overses.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 7-5-4 C: 9-8-1 D: 6-2

V5-2A - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Mer Rune Wiig for oss her i den andre avdelingen, der han er betrodd et meget spennende gjesteoppsitt i form av 12 Vertigo Prins. Hesten gjorde en fantastisk opphenting for Gunnar Austevoll i et V75-løp fjerde sist og har jevnt over levert bunnsolide løp. Denne oppgaven ser skreddersydd ut og klart førstevalg for oss.

5 Haukeli Blæsen har kommet seg voldsomt de siste månedene og er en klar seierskandidat fra strek. Det er også 1 Gosengutt som forsvarer sitt innerspor dersom han unngår galopp. Da kan han lede lenge. Flott form er det også på 10 Vertigo Bjørn som har sin styrke i sluttfasen. 2 Steggsjura galopperer fryktelig tett for tiden, men er som kjent kapabel de dagene hun holder seg på beina.
Rangering V5-2A: A: 12 B: 5-1-10 C: 2-7-8-13-14-9-3 D: 4-11-15-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Mr. Commissioner har ikke fått de mulighetene han fortjener i avlen, men han lager fine avkom (Mr.X.F. Royal er blant dem). Treårige 5 Super Chili gjorde en fin debut på Bergen travpark forrige torsdag da han ledet i det lengste til fin annenplass. Her kan det igjen ligge an til tet. Vårt knepne førstevalg.

Han kommer garantert til å få kamp av et par meget kapable tilleggshester. 6 Breeze Rapida er ny på Kjetil Djøselands stall og kommer med fine meritter fra Sverige. Men fireårigen har ikke vært travsikker der. Feilfritt er han garantert god nok til å vinne dette. Det er også 12 You Va Bene som også er usikker. Love You-vallaken er bra når han ligger nedpå. Kapasitet er det også i 10 Lifeisachallenge (vårt strålende førstevalg i seiersløpet tredje sist), men denne er om mulig enda mer usikker.

3 Blue Various gjorde en brukbar debut for tre uker siden og er helt sikker forbedret med det løpet i kroppen. Om favorittene igjen galopperer seg bort, kan det bli seier. En viss kapasitet er det også i 11 Magnetic Gun E. selv om hesten skuffet litt sist.
Rangering V5-3A: 5 B: 6-12-10 C: 3-11-4-8-9-2 D: 1-13-7-15-14

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Det nærmeste vi kom et bankerspill i V5A-veddemålet var 5 Harmony Ribb. Wassberg-hoppa har vært klart forbedret i sine to siste løp og imponerte med seier fra dødens nest sist og holdt utrolig tappert til andreplass sist. Nå er det Svein Ove Wassberg opp som kusk, det er som kjent ikke noe minus.

12 East Edition kan utfordre, men Tengsareid-traveren har hatt uflaks i sportrekningen. Uansett er hesten under flott utvikling nå. 10 Staro Extra Bonus trodde vi veldig på nest sist etter en flott opphenting tredje sist. Sist avsluttet hesten fint til fjerde mot klart tøffere motstand.

Ove Wassberg velger selv å kjøre 11 Ouevre D'Art som kommer tilbake etter drøye tre måneders pause. Fireåringen er litt vrien å plassere her ettersom hesten skuffet mye i sin siste start før pausen. 2 Te Quiero Bonita og 4 Famous Tiler heller ikke sjanseløse fra sine gunstige startspor.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 12-10-11-2 C: 4-7-3-1-8 D: 9

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Vi må gå tynt i A-spillet i V5-A all den tid vi spiller bankerfritt i A-spillet. 2 Ønas William er tilbake i toppform og gjorde et solid seiersløp fra tillegg i et ungdomsløp sist. Ønas William har vunnet sportrekningen kontra sine verste konkurrenter og 2600 meter er definitivt ikke noe minus.

12 Safir så ut som en klink vinner på Forus sist, men Rune Wiig kjørte unna i front og ble speedet ned av Yankee Splinter. Safir er kanskje aller best i tet, men møter klart enklere motstand enn vanlig her og skal duge veldig godt her. Vi står på disse to i A-spillet, men tar også med 11 Niveau De Vie og 5 Super Harald i B-spillet. Førstnevnte er variabel, mens sistnevnte er mye bedre enn raden og møter enklere motstand enn vanlig søndag.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 12-11-5 C: 7-3-4-1-6-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-4B - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi lanserer en litt frekk vinner her. 4 Drav Siss vant til over 73 ganger pengene nest sist etter en solid avslutning. Sist galopperte hoppa i et meget lovende angrep og Lome Elden-hoppa er åpenbart på vei tilbake til den formen hun hadde for et par år siden. Til mål går hun som kjent alle dager i uken når hun er i form.

8 Kolnes Viktor var meget solid vinner av et V65-løp på Bjerke nest sist, men langtfra like god på Sørlandet sist. Holdt da mest farten til mål. Fra spor åtte blir det litt sjanseartet søndag, men motstanden er riktig. 3 Bottolf kan være tethesten og der trives hesten spesielt godt. Har ikke hatt flyten i det siste, men kan vinne fra tet. 12 Stingers og 1 Kandidaten er begge hester i brukbar form, og de skal ikke overses her i et skummelt løp.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 8-3-12 C: 1-10-9-5-6-7 D: 11-2

V5-5B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Odd Storetvedt har en fin hest i 8 Village King. Shogun Lobell-sønnen prøvde seg i V75 på Jarlsberg for fjorten dager siden og gjorde seg slett ikke bort der. Etter en kort startgalopp holdt femåringen fint til sjettepremie. Solid avslutning til fjerde i et V75-løp på hjemmebane nest sist. Må bli favoritten her i V5-5B.

9 Bugatti M. er tilbake i slag etter noen slappe innsatser og fireåringen til Ove Wassberg er en klar utfordrer til favoritten her fra et fint smygspor. 7 Gigant Queen er litt variabel i stridsmoralen, men spurtet flott i V75 sist til sølv. 2 Zeron er en fidus dersom hesten takler annetsporet i volta. 4 Perhaps Dalimo holder usikker form, men på sitt beste kan det gå. 14 Nose Out gjorde det greit i Hamre-regi, men var ikke kjent som en sporklatrer der. Tja fra tjue meter tillegg.
Rangering V5-5B: A: 8 B: 9-7-2 C: 4-14-5-1-10-12-13-15-11-3 D: 6

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør