Foto: hesteguiden.com

Storfavoritter i kø på Sørlandet

Vi har vondt for å se at V5B-spillet kan gi penger søndag, men i A-spillet ser det mer åpent ut. Sjekk våre travtips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er Sørlandets travpark som arrangerer det norske travet denne søndagen og det skal spilles dobbel V5 til landets sørligste travbane. Det er dessverre tynne felter i sør denne søndagen og spesielt i V5B-spillet ser det svært oversiktlig ut. Tre storfavoritter kommer ut på løpende bånd i de tre siste avdelingene på Sørlandet og vi tror ingen av dem taper. Derfor blir det samlebonger i B-spillet, mens vi spiller uten banker i A-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Felles for 2 Valley High (V5-3B), 3 Dacke Håleryd (V5-4B) og 10 Ultimate Lindy (V5-5B) er at de er sine konkurrenter totalt overlegen på kapasitet. Når alle tre i tillegg er travsikre, ser vi det som nytteløst å spekulere og vi bankerspiller alle tre på våre samlebonger i B-spillet. De to første avdelingene i V5B-spillet inngår også i V5A-spillet og nedenunder finner du analyser av de løpene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

V5-1A - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vi støter på en stor favoritt allerede i det første løept i A-spillet. 3 Cantabharmony blir svært mye spilt til tross for at han brøt feilfritt på Bjerke i sin siste start. Det var over full vei, der tempoet ble aldeles for høyt den første runden. Søndag er distansen 500 meter kortere, en klar fordel for den gåpåvillige seksåringen. Han blir også vår favoritt, men vi likte ikke det vi så av hesten sist og garderer naturlig nok.

Vi starter med formsterke 2 Bambino Avanti som har vinnerform i kroppen. Bom fast med krefter på lager nest sist, sist ble det galopp direkte. Bambino Avanti er flink fra start og får et fint løp her. 5 Classic Star er så god fra start at han kan sitte i lederryggen ut av den første svingen. Derfra kan han vinne. 1 Yankee Showboat skuffet etter fint løp på Forus tirsdag, men får jo et smørløp her uansett.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 2-5-1 C: 4

V5-2A - Kaldblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
8 Valle Verner tar den lange turen fra Raufoss til Sørlandets travpark denne søndagen og trener Trond Lindbak har funnet en strålende oppgave til sin fine åtteåring. Sammen med Malin Berås må dette være en flott vinnersjanse, men vi synes ikke det er en klink vinner. 1 Sibbe står 40 meter foran og helt alene på strek. Varslet gryende storform i et travløp og avsluttet flott da. har ellers levert fine løp i monte og kan vinne dette.

5 Høgda Svarten vant fire monteløp i fjor og er selvsagt en het vinnerkandidat her også. 2 Trym er travsikker, men ikke veldig fightervillig. Kan likevel være en vinner her. Bak disse er det kanskje 6 Moe Argr som er aktuell, dersom det skulle klaffe optimalt underveis.
Rangering V5-2A: A: 8 B: 1-5 C: 2-6-4-7-3

V5-3A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Kun sju kaldblodshester til start i dette løpet, men definitivt ikke lettløst. Frode Hamre har hatt eventyrlig flyt i halvannet år nå og lørdag ble det to nye seire. Det er ikke så ofte Frode kjører kaldblods, men 3 Baiasen er en av dem han kjører regelmessig. Baiasen utviklet seg fint utover høsten i fjor og har et flott løp på papiret her. Er formen konservert etter et par måneders pause, skal vinnersjansen være bra her.

2 Eigelands Odin er stadig mye betrodd, men sliter med å innfri. På fart er vallaken mer enn god nok her, så spørs det om han legger godviljen til. 1 Jens Ulrik er ingen stjerne, men står alene på strek og har vist litt takter i enkelte løp. 5 Brenne Balder er litt entaktet, men er normalt bra til mål. Ikke helt umulig. 6 Magnums Amadeus har vist mye fart den siste tiden, men er nesten innom galoppen hver gang. Bra vinnersjanse feilfritt. 4 Sølvskars Stjerna gjorde et fint seiersløp nest sist, og klaffer det med løpsopplegget kan hoppa ta karrierens andre seier i dette overkommelige selskapet.
Rangering V5-3A: A: 3 B: 2-1-5-6 C: 4-7

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart
Vi tror det er en klar fordel for 2 Værvill at det er sprint denne søndagen og med kun fire hester på strek, er det også bra muligheter for tidlig tetkjenning. Derfra kan hoppa vinne, selv om formen er litt usikker for tiden.

11 Tangen Jenny overbeviste med enkelt å ta ned gode Kap Viktoria på Forus tirsdag. Hadde vært uheldig i et par løp før det og formen er bra. Sprint er kanskje ikke et pluss, men startsporet er bra. 6 Spik Elden er en annen formhest, takler hesten et litt kronglete startspor kan han vinne. 7 Sjerpen har vært litt utafor på slutten, nå testet Solberg denne. 8 Fodnes Bausen var svært forbedret sist, og klaffer det for Gry Vigdis Bachmann med posisjonene kan niåringen ta en sjelden seier. 1 Trø Loma står nydelig til og sprint er perfekt, men hoppa viser ikke mye om dagen og var direkte svak sist.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 11-6-7 C: 8-1-10-3-5-13-14-4-12 D: 9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Åsbjørn Tengsarid presenterte en godt forberedt og forbedret 5 East Edition på Sørlandet for fjorten dager siden. Vel var selskapet enkelt den dagen, men motstanden er ikke veldig tøff her heller og det bør være bra sjanse for en ny seier.

1 Thai Cardinal eies av den gamle Viking-keeperen Lars Gaute Bø og har vist ålreite ting i sine to første løp. Med Tom Erik Solberg som kusk fra et flott førstespor er det nødt til å bli et flott løpsopplegg her og karrierens første seier kan være innen rekkevidde. 2 Tibur Vision skuffet som storfavoritt nest sist og galopperte seg atter bort sist. Andrespor i volta trekker ned.

11 Lion King var brukbar som firer nest sist, sist skuffet hesten. Høitomt prøver seg som kusk nå. 4 Chasing Pavements har gjort et par ålreite løp, men har trukket et vrient startspor. 8 Banker Fly kan litt, og er kanskje ikke helt borte.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 1-2 C: 11-4-8-6-3 D: 7-9

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør