Foto: Mike Egerton / PA Photos / NTB scanpix

Suarez, Borini og Sturridge sikrer Liverpool-seier

Det er ingen grunn til å tro at Norwich vil ta med seg poeng fra Anfield.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
V75 Bjerke: En gigantisk flott banker!
Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Newcastle er forsterket
Oddstips 2: Leeds slår tilbake hjemme
Tippetips: Ingen tvil på Etihad

Lørdagskupongen består av oppgjør fra Premier League og Championship. Leveringsfristen er klokken 15.55.

1. West Bromwich Albion - Aston Villa
Den meget gode formen WBA viste før jul ser ut til å være historie, men fortsatt tar klubben nok poeng til å holde seg på øvre halvdel. 7-1-3 hjemme på The Hawthorns er bra. Med tap for Manchester United, Fulham og Reading i de tre siste, er det på tide med en seier igjen.

Noen skader er det, Gera, Mulumbu, og Reid (f) er ute, mens det er usikkerhet rundt Yacob (m), Fortuné (a), Long (a), Brunt og Olsson.

Etter borteseieren mot Liverpool har det gått trått for Aston Villa. De er nede på nedrykk etter 0-1-4 på de fem siste rundene. Å tape 0-1 for Southampton og 0-3 for Wigan på hjemmebane er omtrent så lavt man kan synke i Premier League, og at det ble 2-2 i Swansea på forrige reise er mager trøst. 2-3-6 borte totalt.

Bortelaget er også svekket, Gardner, Petrov, Albrighton, Bent, Herd og El Ahmadi er ute, mens Given og Dunne regnes som usikre. På den positive siden er trolig kapteinen Vlaar (f) tilbake, og Bennet er frisk etter sykdom.

Dette regnes som et Birmingham-derby. Vi stoler ikke helt på West Bromwich for tiden, men her møter de et lag som virkelig sliter. Hjemmelaget skal klare å unngå tap, sannsynligvis vinne, men markeringen blir HU i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Manchester City - Fulham
Manchester City slo til med 2-0 borte mot Arsenal forrige runde, og det begynner å bli vanskelig å se hvem som skal gi dem konkurranse om 2. plassen, samtidig som det er 7 poeng opp til rivalen United. City har 8-2-1 på Etihad Stadium, bare Manchester United har vunnet her denne sesongen. Formen er god.

Jack Rodwell kan være tilbake for hjemmelaget, på benken i første omgang. Sergio Aguero (a) ser også ut til å rekke kampen, og Nasri er tilbake. Yaya og Kolo Toure er opptatt med Afrikamesterskapet og Micah Richards (f) og Maicon (f) er ute med skader. Vincent Kompany (f) slapp suspensjon og kan spille.

Fulham ser ikke sterke nok ut til å kjempe på øvre halvdel denne gangen. De tok en flott borteseier mot West Bromwich på forrige reise, men har ikke bedre enn 2-4-5 borte totalt. 1-1 hjemme mot Wigan forrige helg var ingen stor prestasjon og formen er heller svak.

Manager Jol får Berbatov (a) tilbake i troppen. Sidwell er også friskmeldt, mens Diarra og Frei er ute.

Det er positivt for Fulham at Berbatov er tilbake, men vi tviler likevel på at Fulham blir det andre laget til å vinne på Etihad denne sesongen. Aguero tilbake hos hjemmelaget skal veie minst like tungt og Manchester City skal ha for mye rutine og styrke til å miste poeng i denne. H i kamp 2.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

3. Liverpool - Norwich City
Liverpool tok sesongens første seier da det ble 5-2 i Norwich i den sjette serierunden. Det ble starten på en god periode for Liverpool, de gikk syv runder uten tap etter det. 3-0-2 på de fem siste for Liverpool, som har levert omtrent som forventet, med seire over Fulham, QPR og Sunderland, og tap borte mot Stoke og Manchester United. 5-3-3 hjemme på Anfield.

Det blir Glen Johnson på venstre back igjen, Enrique er stadig ute. Ellers kan vi få se nykommer Daniel Sturridge på topp fra start for første gang.

Norwich har falt av etter den gode perioden i oktober, november og desember. De klarte 0-0 hjemme mot et redusert Newcastle forrige runde etter fire strake tap. De har også vunnet en kamp, 3-0 i Peterborough i FA-cupen, med redusert lag. Så det er ikke helsvart, men formen er ikke hva den var og 1-5-5 på bortebane er blant de aller svakeste i ligaen.

Howson (m) er friskmeldt etter sykdom, og Holt (a) og Surman returnerer fra skade.

Vi har gjort det til en vane å gardere Liverpools hjemmekamper HU og holde oss langt unna den lave favorittoddsen de alltid settes opp med, uansett hvor dårlig formen måtte være. Denne gangen ser det imidlertid bra ut for de røde. Suarez, Sturridge og Borini er målfarlige herrer, Liverpool viser god form og møter en motstander som har mistet den fullstendig og knapt vinner borte. Her har Liverpool alle tiders sjanse til å vise seg fra sin beste side. H i kamp 3.

Se kampen live på TV 2 Sumo

4. Swansea City - Stoke City
Det har blitt mye uavgjort for Swansea i det siste, blant annet 1-1 mot Manchester United og 2-2 mot Aston Villa i de to siste hjemme i Wales. 3-6-2 på hjemmebane totalt. I midtuken holdt de lenge stand mot Arsenal i omkampen i FA-cupen, men røk 0-1 til slutt. Fortjent, sa Swansea-manager Laudrup etter kampen. Swansea er uansett nær en finaleplass i ligacupen, og returkampen mot Chelsea spilles førstkommende onsdag. Swansea har 2-0 å gå på fra det første oppgjøret.

Manager Laudrup har ymtet frempå at Osasuna-lånet Roland Lamah (m) kan få sin debut fra start. Swansea har spilt seks kamper på 19 dager og det er behov for noe rotasjon. Taylor er eneste skadefravær, men det er ventet at Laudrup lar enkelte spillere hvile til den viktige kampen på onsdag.

Hvem spiller mest uavgjort i Premier League? Riktig, det er Stoke, og spesielt på bortebane der de har 1-6-4 hittil. Bare syv ganger har Stoke scoret på reise. Da går det bedre hjemme på Britannia, der de slo Crystal Palace 4-1 i ekstraomgangene i FA-cup-omkamp i midtuken.

Wilson (f) og Delap (m) er ute, mens det er usikkerhet rundt småskadde Wilkinson (f). Ryan Shotton (f) er tilbake. Ifølge manager Pulis er det usikkert om Kenwyne Jones (a) blir å se.

Det er lite fristende å stole på Swansea når de spiller så mye uavgjort hjemme og det i tillegg er snakk om å hvile spillere til ligacupen. Stoke er profesjonelle, omreisende poengtyver og tar gjerne med seg ett fra Wales, og tre om de får sjansen. Stoke har bare 23 prosent på folkerekka. De har trolig bedre sjanser enn som så. UB i kamp 4.

5. West Ham United - Queens Park Rangers
Rundens London-derby finner sted på Upton Park. West Ham vinner ikke så mange kamper lenger, de er nede på nedre halvdel etter 2-2-6 siste ti runder. Seirene kom på dagens bane mot Norwich og Chelsea. Forrige runde var det lite moro i Sunderland, der man røk 0-3, før det ble tap i Manchester i FA-cup-omkamp i midtuken. Alt i alt lite å juble for, og nå sier manager Allardyce at han ønsker å styrke defensiven. 5-3-3 på hjemmebane.

Collins, Carroll, McCartney og Maiga er ute, mens O'Brien og Noble renges som usikre når dette skrives.

QPR og deres nye manager Redknapp spilte også omkamp i FA-cupen i midtuken, der de overrasket med å slå West Bromwich 1-0 borte. Jay Bothroyd ble matchvinner. QPR er fortsatt sist i Premier League og de har bare vunnet én bortekamp. På Redknapps ni ligakamper i sjefsstolen har QPR 2-4-3, og man skjønner hva Redknapp mener når han sier at det er hans hittil tøffeste utfordring å berge denne klubben fra nedrykk. Uansett er dett mye bedre enn hva den forrige manageren Mark Hughes fikk til. 1-3-7 på bortebane totalt.

Manager Redknapp har signert den franske spissen Loic Remy, Marseille-spilleren med 27 mål på 68 kamper sto øverst på Redknapps ønskeliste. Han er aktuell her. Djibril Cisse (a) skal være på vei bort. Ellers er Granero usikker med en mindre skade, og Johnson, Zamora, Bosingwa, Ephraim, Diakite, Hoilett og Traore er ute til dagens kamp.

Ingen av lagene viser spesielt god form inn mot dette derbyet. QPR har hevet seg en del under Redknapp, men ikke mer enn at de stadig ligger sist i ligaen. De ser svekket ut med alle sine skader, og her skal og bør hjemmelaget unngå tap. HU i kamp 5.

6. Newcastle United - Reading FC
Svak form har ført Newcastle ned mot streken, bare to poeng skiller til nedrykk. Ser vi på de ti siste i ligaen finner vi to seire, hjemme mot Wigan og QPR. Forrige helg ble det 0-0 i Norwich, mens syv andre kamper er tapt. Newcastle har 5-1-5 på eget gress og dagens kamp veldig viktig å vinne, en seks-poenger i bunnstriden. At man klarte nettopp dette mot Wigan og QPR gir håp før dagens store oppgave.

Steven Taylor (f) kan være tilbake. Shola Ameobi (a) returnerer fra suspensjon. Coloccini ventes å fortsette i forsvar, til tross for at han skal være på vei til en argentinsk klubb. Ben Arfa og et par andre er ute med skade.

Reading innfridde vårt oddstips forrige helg da de slo West Bromwich 3-2 hjemme på Madejski. Det så lenge stygt ut, med 0-2 på tavla når ti minutter gjensto. Kebe, Le Fondre og Pogrebnjak scoret imidlertid ett hver før dommeren blåste av. Dermed tok Reading poeng i sin tredje hjemmekamp på rad. På reise har de ikke fått til noe som helst, de står med 0-2-9 totalt, og dersom dette ikke forbedres blir det ganske sikkert nedrykk.

Manager McDermot har vært ute og handlet denne måneden, Hope Akpan (Crawley), Daniel Carrico (Sporting Lisboa) og Stephen Kelly (Fulham) er hentet inn. Sistnevnte debuterer ventelig fra start i forsvaret her, Akpan er også med i troppen og kan få sin debut. Celta Vigo-spissen Iago Aspas ser imidlertid ut til å bli for dyr. McCarthy (k) og Roberts (a) er ute med skader, mens Leigertwood (m) er tilbake.

Dette skal være Newcastles beste sjanse til 3 poeng på ganske lenge. De er tydeligvis ikke sterke nok til å slå lagene på øvre halvdel for tiden, men de tok poeng i Norwich og her møter de ligaens svakeste bortelag. H i kamp 6.

Se kampen live på TV 2 Sumo

7. Wigan Athletic - Sunderland
Målforskjellen holder Wigan over streken. Vi er vant til å se Wigan i bunnstriden, og denne gangen er det flere andre lag som gjør det minst like svakt som Wigan, så her har den lille PL-klubben muligheter, igjen. Hjemmekamp mot Sunderland er en kamp man bør vinne, hvert fall ikke tape. 2-3-6 på eget gress er nest svakest i ligaen, og man har tapt for Manchester United og Arsenal her i de to siste. 2-2 mot QPR før det. Di Santo sikret ett poeng borte mot Fulham forrige runde med sin 1-1-utlikning. I midtuken ble et sterkt endret Wigan det første laget på en god stund til å slå Bournemouth, da de gikk videre i FA-cupen med 1-0-seier i omkampen.

Det er tilbake til Premier League-startoppstilling i dag, så nær som man kommer, for Alcaraz (f), Lopez (f) og Ramis (f) er ute i defensiven og Watson (m), Crusat (m) og Miyaichi (m) på midten.

Sunderland tok viktige poeng med sine flotte 3-0-hjemmeseier mot West Ham forrige runde. Dermed har de fire seire på de syv siste i ligaen, og det er nok til å holde nedrykk på betryggende avstand. Manager Martin O’Neill var lite fornøyd med utfallet av FA-cup-omkampen mot Bolton i midtuken, 0-2 og exit på eget gress, etter at man misbrukte en rekke målsjanser i første omgang. 2-4-5 på bortebane i ligaen.

John O'Shea (f) og Steven Fletcher (a) er usikre i skrivende stund, men mer og mer tyder på at de kommer seg fra skade og sykdom og kan spille. Kaptein Lee Cattermole er ute med en gammel skade som volder nye problemer. Brown, Rose og Cuellar får vi heller ikke se.

Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hvorfor, men vi tror Sunderland kan ta full pott her. De er nesten nødt til å heve seg etter den svake cup-kampen mot Bolton, der de skapte mye, men tapte. Wigan har 2-3-6 hjemme og er ikke til å stole på, mange fravær har de også. HUB i kamp 7.

8. Crystal Palace - Bolton Wanderers
Crystal Palace er nå nummer fire i Championship, etter at de har spilt inn til sammen tre poeng på sine seks siste bortekamper. Hjemme i London er saken en annen, her står de med 8-4-1 totalt og slo Wolverhampton 3-1 sist. Siden har de spilt 0-0 mot Stoke i FA-cupen og tapt omkampen i ekstraomgangene.

Manager Ian Holloway har fortsatt klubbens heteste salgsobjekt Wilfried Zaha i stallen, men interessen fra klubber i Premier League er stor og vingen forsvinner når som helst. Zaha er med i dagens tropp, han har blitt bra av en liten smell han fikk mot Stoke. Dessuten kan vi få se Jacob Butterfield (m), nylig innlånt fra Norwich. Toppscorer Glenn Murray (a) og fire andre faste spillere ventes tilbake etter å ha hvilt i FA-cupen i midtuken. Fraværslisten utgjøres av Dikgacoi (Afrikamesterskapet), Gabbidon, McCarthy, Ward og Garvan.

Bolton vant på bortebane igjen i midtuken. Ikke i ligaen, der de er svakeste bortelag med 2-4-7 totalt, men i 3.runde av FA-cupen. Omkampen mot Sunderland ble vunnet 2-0 etter to Marvin Sordell-scoringer i 2. omgang. I Championship har det blitt 1-1 hjemme mot Millwall i den siste spilte, mens de to siste reisene har gitt tap i Leeds og Peterborough. Formen er lite stabil, men det var positive takter i FA-cupen.

Manager Dougie Freedman trente Crystal Palace i 2011-12, og vender tilbake til en bane og et lag han kjenner godt. Keith Andrews (m) og Sam Ricketts (f) sliter med småskader og regnes som usikre. Craig Davies, nylig innkjøpt spiss fra Barnsley, kjemper om en plass i angrep med Marvin Sordell, som var het cupen tidligere i uka. Ellers er Stuart Holden og Josh Vela tilbake fra skader, mens Mark Davies og Matt Mills (f) stadig er ute.

Det er kaldt i London og når dette skrives er det usikkert om kampen kan gjennomføres, banen vil antagelig være frossen. Derfor skal denne helgarderes på det store systemet, mens vi nøyer oss med HU her på 96-rekkeren. Dersom kampen spilles mener vi hjemmesterke Crystal Palace skal ha gode sjanser til å unngå tap. HU i kamp 8.

9. Watford - Huddersfield Town
Watford er oppe på play-off igjen etter en flott borteseier 2-1 i Middlesbrough forrige runde. Gianfranco Zolas gutter står for mye underholdning og scoringer i øst og vest, og Udinese-lånet Vydra er klubbens toppscorer. Watford tapte sin forrige hjemmekamp 3-4 mot Charlton, et godt eksempel på at man aldri vet hva man får fra Watford, bortsett fra scoringer. Watford er ligaens beste og klart mest-scorende bortelag, men ikke blant de sterkeste hjemmelagene med sine 6-2-5 totalt.

Smith (m), Hogg (m) og Hall (f) står trolig over igjen med sine skader. Hoban er usikker. Almunia (k) og Abdi (m) er tilbake fra skader og spilte sist. Udinese-lånet Foriestri er singert på permanent basis.

Huddersfield har fått det veldig tungt utover høsten og vinteren. 0-6-4 på de ti siste rundene har tatt opprykkerne ned på 17. plass. 4-3-6 borte er brukbart, men de har ikke vunnet en bortekamp siden tidlig i november. Forrige reise endte med 1-6-fiasko i Leicester.

Vingen Ward har mistet fem kamper grunnet skade, men er trolig tilbake nå. Gobern (m) og Lynch (f) er fortsatt ute, men det er ingen nye fravær.

Watford har mye å komme med for tiden, og vinner denne hvis de får lov til å spille sitt spill. Huddersfield er i trøbbel, de må snart begynne å spille mer kynisk og kanskje bør de gå for 0-0 her. Vi tror enden på visa blir hjemmeseier. H i kamp 9.

10. Leeds United - Bristol City
Leeds er inne i en rytme der de vinner hjemme og taper borte. Tradisjonen tro tapte man i Barnsley, 0-2 forrige runde, mens de fem siste hjemmekampene har gitt seire over Crystal Palace, Leicester, Ipswich, Middlesbrough og Bolton. I FA-cupen er man videre med 2-1 borte mot Birmingham i omkampen tidligere denne uken. 8-2-3 hjemme på Elland Road i ligaen.

Luciano Becchio (a) er rimelig suveren toppscorer nå med 20 nettkjenninger, og her returnerer han etter at han sto over cupkampen i mistuken med sykdom. Adam Drury (f) er ny på skadelisten og trolig ute i flere uker. Det er ingen nye skader forøvrig og Michael Tonge og Ross Barkley er klar for spill igjen, de kunne ikke spille cup for Leeds i midtuken.

Det ser ikke lovende ut for Bristol City. De har tapt for Millwall og Leicester i sine to siste i ligaen og ligger sist. Forrige uke stilte de et svakt lag i FA-cupen og tapte i Blackburn uten at de egentlig prøvde å vinne. 3-2-8 borte totalt.

Albert Adomah (m), etter manges mening lagets beste spiller, er ikke med her grunnet deltagelse for Ghana i Afrikamesterskapet. Marvin Elliott (m) er småskadet og usikker.

Leeds har fems trake seire mot dagens motstander, og så gode som de har vært på hjemmebane den siste tiden, er dette normalt en hjemmeseier. Bristol City stiller svekket og de ser ikke akkurat ut som en vinner i overgangsvinduet heller. H i kamp 10.

11. Blackburn Rovers - Charlton Athletic
Tiden etter Henning Berg har vært fruktbar for Blackburn, som spilte inn syv av ni mulige poeng og avanserte i FA-cupen under midlertidig manager. Nå er Michael Appleton ansatt som manager, og målet er spill i Premier League til høsten. Appleton kommer fra Portsmouth og en snartur innom Blackpool. Blackburn har 6-1-5 på Ewood Park, og nå blir det spennende å se om Appleton kan fortsette den poengsankingen vikarmanager Bowyer startet.

Mauro Formica og Grant Hanley er klare for innsats etter at de måtte av banen sist. Joshua King (a) og Fabio Nunes (m) er usikre med hver sin strekkskade. Adam Henley (f) er ute og erstattes av innlånte Todd Kane. Markus Olsson, Paul Robinson (k), Dickson Etuhu (m), David Dunn (m) og Leon Best er fortsatt ute.

Charlton er a poeng med Blackburn, men her er ambisjonen mer å holde plassen enn å spille i Premier League. Formen er god, man vant 4-3 borte mot Watford nylig og 2-1 hjemme mot Blackpool forrige runde. 5-4-4 på bortebane er blant de beste. Cyharltom reiser til Blackburn fulle av selvtillit og har alt å vinne her.

Dorian Dervite (f) returnerer fra suspensjon. Danny Haynes (a), Rhoys Wiggins (f) og Leon Cort (f) er ute med skader.

Blackburn har fått en trøblete sesong, men det er ikke for sent med tanke på opprykk. Når de kan vinne kamp etter kamp under midlertidig ledelse, tror vi det er gode sjanser for at Appleton får en god start i sjefsstolen. Charlton er gode, men kan ikke vinne alt. H i kamp 11.

12. Sheffield Wednesday - Wolverhampton
Det handler om å unngå et nytt nedrykk for Sheffield Wednesday, og at de røk ut av FA-cupen mot MK Dons i omkamp i midtuken, var antagelig like greit for manager Jones. Han gjorde syv endringer i startellever. I ligaen har Wednesday tatt noen fine skalper den siste tiden, blant annet overrasket de med 3-1 i Hull forrige runde, godt hjulpet av dommeren riktignok, men de holder seg på riktig side av streken med et nødskrik. 4-1-1 på de sek siste i ligaen er bra, men når tapet kommer med 0-2 hjemme for Burnley, skjønner vi at her spiller dagsform en stor rolle. Med 4-1-8 på Hillsborough er de svakere hjemme enn borte.

Jeremy Helan (m) og David Prutton (m) er tilbake etter å ha stårr over i cupen tidligere denne uken, og et par andre ventes også tilbake etter å ha fått hvile. Men manager Jones må muligens klare seg uten Jermaine Johnson (m) og Rhys McCabe, begge regnes som høyst usikre.

Dean Saunders har tatt over som manager i Wolves etter Ståle Solbakken, og han skal etter sigende ha en mer direkte spillerstil, mindre kreativt og fancy enn Solbakkens ideer, men muligens mer effektiv, og en bedre hurtig-løsning for en klubb som sliter i bunnen. Det ble 1-1 mot Blackburn i Saunders debut. Som bortelag har Wolves 5-0-8 totalt.

Dave Edwards, Tongo Doumbia og Bjørn Sigurdarson er tilbake i trening, men det er usikkert om de er klare for kamp. Stephen Hunt, Razak Boukari, Steven Mouyokolo, Wayne Hennessey og George Elokobi er stadig ute.

Dette blir en skikkelig test for Saunders. Wolves skal være et bedre lag enn Wednesday, men vi kan ikke vite om de får ut potensialet sitt her. Sjansene for seier må likevel være minst like gode som da Solbakken regjerte, og vi noterer at Wolves har vunnet fem på rad mot dagens motstander. Hjemmelaget er favoritter på folkerekka uten at vi skjønner hvorfor, og da krysser vi av UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 19.01.2013 15:55
1.West Bromwich Albion - Aston VillaHU
2.Manchester City - FulhamH
3.Liverpool - Norwich CityH
4.Swansea City - Stoke CityUB
5.West Ham United - Queens Park RangersHU
6.Newcastle United - Reading FCH
7.Wigan Athletic - SunderlandHUB
8.Crystal Palace - Bolton WanderersHU
9.Watford - Huddersfield TownH
10.Leeds United - Bristol CityH
11.Blackburn Rovers - Charlton AthleticH
12.Sheffield Wednesday - Wolverhampton WanderersUB

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 19.01.2013 15:55
1.West Bromwich Albion - Aston VillaHU
2.Manchester City - FulhamH
3.Liverpool - Norwich CityH
4.Swansea City - Stoke CityUB
5.West Ham United - Queens Park RangersHU
6.Newcastle United - Reading FCH
7.Wigan Athletic - SunderlandH
8.Crystal Palace - Bolton WanderersHUB
9.Watford - Huddersfield TownHUB
10.Leeds United - Bristol CityH
11.Blackburn Rovers - Charlton AthleticHU
12.Sheffield Wednesday - Wolverhampton WanderersHUB

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør