Foto: hesteguiden.com

Suksessen fortsetter for Malmin

Unge og fremadstormende Kristian Malmin vant to V75-løp sist lørdag. Torsdag tror vi på mer suksess. Sjekk våre V5-tips til Klosterskogen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Høitomt i dytten

Galopp Øvrevoll: Ny storutbetaling på gang?

Oddstips: Trøbbel for Landskrona

Det er som vanlig en begivenhetsrik torsdag på hestefronten i Norge. Bjerke er sedvanlig arrangør av lunsjtrav på torsdager. Til kvelds inviterer Klosterskogen travbane i Skien til dobbel V5, mens galoppfolket setter hverandre stevne på Øvrevoll der det skal avvikles enkel V5.

Det er ikke lett å være hestespiller i Norge om dagen, de store utbetalingene kommer tett for tiden og for andre onsdagen på rad var det ingen spillere som klarte seks rette under onsdagens V65-løp på Bjerke. Det betyr en voldsom jackpot neste onsdag. Når det gjelder torsdagens doble V5-omgang på Klosterskogen er det flere gode bankeralternativer. Vi velger dog å spekulere litt og velger en felles banker i både V5A og V5B.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong til V5A Klosterskogen

Som vi antydet i våre forhåndsvurderinger forut for 10 Kick Hanovers siste løp på Bjerke 12. mai, så er den hesten klart best med ryggløp. Kristian Malmin valgte forståelig nok å teste hesten i tet sist på Bjerke i et V75-løp, men derfra sviktet hesten. En rågod M.T. Big Business ble for god og Kick Hanover stivnet i front. Torsdag er det spor ti og sprint, og det er normalt litt sjanseartet. Motstanden er imidlertid langtfra tøff, og normalt blåser Kick Hanover denne gjengen tilslutt. Kristian Malmin har blitt veldig flink til å vurdere tempo og taktikk underveis (leverte en praktstyring bak vårt superobjekt Standing Ovation på Biri lørdag) og er Kick Hanover på skuddhold i sisterunden vinner han V5-5A/V5-2B. Vi bankerspiller i begge V5-veddemålene.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 10 B: 1-5-2 C: 11-4-8-7-12-9-3-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong til V5B Klosterskogen

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Ingen tvil om at 4 Fluberginden fikk en velfortjent seier sist etter en rekke sterke løp denne våren. Torsdag er motstanden en smule tøffere, men til gjengjeld er startsporet perfekt og hester i form skal alltid spilles. Åsbjørn Tengsareid er spennende gjestekusk torsdag på Eggen-traveren.

8 McDreamy varslet vi for både nest sist og sist i V75. Nest sist ble det startgalopp, sist blåste hesten til tet og vant såre enkelt. Spor åtte bak startbilen er naturligvis mer utfordrende, men femåringen er under rivende utvikling og kan faktisk utfordre også fra dødens. 2 View Love fikk melkesyre sist etter et tøft løp, men ellers har Love You-sønnen vist flotte takter. Nydelig startspor trekker opp.

5 To Dare is To Do ga seg for enkelt fra tet i et V65-løp nest sist, men gjorde et fint løp mot bra motstand sist. Fireårshoppa holder fin klasse, men er avhengig av å få det litt servert. 7 Gazza's Daughter er god fra start og kom fint tilbake etter galopp sist. Blir lite betrodd her, men vi advarer litt.
Rangering V5-1A: A: 4 B: 8-2-5 C: 7-6-12-11-3-1-9-10

V5-2A - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
En skoløs 6 Grude Jenta (første gang hun ble prøvd skoløs) var kolossalt forbedret sist på Sørlandet og landet på råsterke 26.8/2160m da. Gjør hoppa noe tilsvarende her, er hun alene på målfotoet igjen. På kapasitet er det ingen i nærheten, men det debut bak startbilen i kveld og disse damene er som kjent ikke alltid til å stole på. Soleklar favoritt, men vi velger altså å spekulere, da det er en viss galopprisiko.

3 Krum Odina kan trolig ned på 27-tallet på en sprint. Hoppa er ikke blant de tøffeste i en oppløpsduell, men farten er det lite å utsette på og på raske sommerbaner er slike hester alltid lurt å spille. 10 Bertekongen er nok ikke så langt bak Grude Jenta på kapasitet, men sprint er neppe ønskedistansen til Flåten-traveren. Bertekongen har garantert kapasitet til å rekordforbedre seg kraftig. 11 Gomnes Dona er i fremgang, men hun må ha det servert. 7 Aas Balder og 4 Gjømle Oda (er strøket) går begge litt på det jevne, men begge er noenlunde stabile og henger med stort sett. Aktuelle dersom man velger bred gardering i et løp, der det er voldsom verdi å spille vekk storfavoritten.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 3-10 C: 11-7-5-12 D: 9-8-2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong til V5A Klosterskogen

V5-3A - DNTs unghestserie. 3-årige varmblodshopper. 2100 meter autostart.
Flere svært lovende treårshopper på farten her i kampen om seierssjekken på pene 50 000 kroner. Asbjørn Mehla har som kjent mer eller mindre gitt seg som både som kusk og trener, men sysler fortsatt med noen egeneide hester. En av dem er 4 Oh Superb som debuterte med vanntett seier på Bjerke for en drøy måned siden. Mehla forteller om fine treningsjobb etter den starten og dette må være en bra vinnersjanse.

2 Electra Gilde er neppe den hoppa med størst kapasitet i dette treårsløpet, men hun er herdet fra flere løp. Hoppa er god fra start, hun er travsikker og lettplassert. I slike løp rekker det langt. 8 C.C. Dream er ubeseiret på to forsøk og slo bra hester på Momarken sist. Men åttendespor bak bilen er sjanseartet. 9 Chocolatique gjorde en fin figur i Bergen sist og har en bra rygg fra start. Folkehesten Forus, 11 Jegerinnen, er i utvikling. Men det var svært enkle hester hun slo sist på Forus. Fra bakspor blir hun et femtevalg for oss. Heller ikke 5 Cash Point (har gjort to fine løp) eller 3 Fantasy D'Estino (bra tidsmessig sist) er sjanseløse i et flott spilleløp.
Rangering V5-3A: 4 B: 2-8-9-11 C: 5-3-7-12-10-6-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong til V5 Øvrevoll

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Kaldblodseliten setter hverandre stevne her og usikker form preger flere av forhåndsfavorittene. Men mon tro om ikke 5 Neslands Loke er klar for øverste plass på seierspallen nå. Neslands Loke kom aldri inn i seiersløpet til Knell i sin siste start på Forus i en oppjaget sprint. Men hesten holdt farten helt inn og to løp i kroppen har garantert skjerpet hesten nå. Vi setter seiersmaskinen først i en uggen V5A-finale.

3 Feseth Lynet gjorde ikke noe toppløp på Bjerke forrige onsdag. Det ble riktignok strul på veien fra tillegg, men det var ikke noe sprut over hesten nedover oppløpet. Det var fra tillegg, i kveld blir veien til mål kortere for Feseth Lynet og teten er innen rekkevidde. Normalt gjør disse to opp, men siden ingen av dem har dokumentert toppform sper vi på med noen garderinger. 1 Særpefanten varsles klart forbedret i trening og da skal denne med fra en fin utgangsposisjon. 2 Kasper Mollyn sitter i tet eller lederrygg, da kan den være farlig. 8 Trollgutt lurte de fleste sist onsdag på Bjerke. Det var fra tet, her blir det verre. 10 Vestpol Faxen er stadig uvenn med dataen og trekker dårlige startspor. Men skulle Tjomsland ha klaff underveis, kan det gå. Formen er bra på Faxen om dagen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 3-1-2 C: 8-10-11-6 D: 7-9-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong til V5B Klosterskogen

V5-3B - DNT's unghestserie. 2100 meter voltestart.
Tom Erik Solberg har en lovende treåring i 6 Gregorian og med flotte treningsarbeider i ryggen kan dette være en klink vinner. Springspor i volta betyr trolig pan til tet og Solberg mener hesten kan rundt 32.5. Vi tror hesten er en vinner feilfritt, men galopprisikoen er tilstede.

Tjomsland-duoen 11 Philip Rex og 14 Tangen Odin er de selvsagte motbudene. Førstnevnte har 20 meter tillegg på vår favoritt, men har virket veldig fin og stabil i sine to første løp og ikke minst travsikker. Sistnevnte skal hente 40 meter tillegg på vår favoritt, det kan bli tøft, men Tangen Odin har allerede avslørt fint talent. Bak disse er det vidåpent, de som har mulighet til det bør sjekke varmingstipsene på Rikstoto Direkte.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 11-14-2-9 C: 12-13-7-10-8-1-3-4-5

V5-4B - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
7 Vasadu blir trolig torsdagens største V5-favoritt på Klosterskogen etter to svært imponerende seiersløp for Frode Hamre. Til tross for dødens i begge seiersløpene, har Frode Hamre nøyd seg med å finkjøre nedover oppløpet til overbevisende seire. Normalt er det en klink vinner her, men siden det er sprint og Klosterskogen garderer vi litt. OBS. Vasadu er blitt strøket

Da skal 6 Bartali tidlig på. Hesten ble helt bortkjørt av Tom Erik Solberg på Bjerke sist, men har ellers avslørt fint talent. I svært begrensede omgivelser skal Michelsen-traveren være blant de beste her. 1 Ramos Boy har stabilisert seg en smule den siste tiden, men førstespor på en kjapp sprint høyner galopprisikoen igjen for Undem-traveren. 2 Lambada De Hess vinner ikke ofte, men viste faktisk litt fremgang sist. Eirik Høitomt setter seg opp bak 4 Bobby Pride og selv om hesten har vist lite på Forus er kuskeendringen gedigen.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 1-2-4 C: 8-3-5 D: 9

V5-5B - Kaldblodshester. Monteløp. 2100 meter autostart.
Monteløpene brer dessverre om seg innenfor V5-veddemålene å de norske travbanene nå. Og stadig dukker det opp hester som kun har gjennomført prøveløp og er nesten umulig å vurdere.

Uansett setter vi 7 Seier Kongen først her. Han kunne ikke rå på en god Brendli Stjerna sist i DRammen, men gjorde på ingen måte noe dårlig løp. Nevnte 9 Brendli Stjerna må naturligvis regnes igjen etter sitt flotte seiersløp sist. 4 Nordli Spik debuterter i monte og avla et fint prøveløp. Med dyktige Line Gundersen i salen har trener Jan Roar Mjølnerød to fine hester til start i dette monteløpet (trener også Seier Kongen). Hurtige, men lite vinnervillige 6 Jesper Mollyn r heller ikke sjanseløs i dette monteløpet.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 9-3-6-4 C: 2-5-1-10-8


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør