Luis Suarez gratuleres av Edinson Cavani og Egidio Arevalo Rios etter sin 2-1 scoring mot England i gruppespillkampen i forrige fotball-VM i Brasil.
Luis Suarez gratuleres av Edinson Cavani og Egidio Arevalo Rios etter sin 2-1 scoring mot England i gruppespillkampen i forrige fotball-VM i Brasil. Foto: Ben Stansall (AFP)

Superspissene skyter Uruguay til tre poeng

Angrepsduoen til Uruguay er verdens beste.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
VM-singel 1: Superspissene skyter Uruguay til tre poeng
VM-singel 2: Marokko innfrir favorittstempelet mot Iran
VM-singel 3: Spania lar seg ikke påvirke av trenerbråket
VM-quiz: Hvor mye kan du om Iran?
Fotball-VM
: Slik ser du fotball-VM på TV
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt
V65 Biri:
Tetbanker funnet ved Mjøsas bredde
V65 Axevalla: Stortalentet bankes i flott omgang
V64 Lindesberg:
Forrykende V64-omgang med herlige objekter

Det er tre herlige VM-kamper på oddsprogrammet denne fredagen. Høydepunktet er utvilsomt Slaget om den iberiske halvøy mellom Portugal og Spania. Det er også en del kamper fra lavere divisjoner i Norge og Sverige, i tillegg til at det spilles full serierunde på øverste og nest øverste nivå i Irland.

Egypt - Uruguay Pause/Fulltid dobbel B/B - 2,40 (spillestopp kl 13.55)


Spilles i Ekaterinburg. Egypt er det mestvinnende laget i Afrika med syv Afrikamesterskap-titler, men «Faraoene» har kun klart å kvalifisere seg for tre VM. De får en tøff start på mesterskapet i Russland.

Se VM i fotball på TV 2

Egypterne skal møte Uruguay som har vunnet VM to ganger og vært vert for det første mesterskapet i 1930.

Klikk her for å levere dette spillet

Egypt kvalifiserte seg for VM i nest siste kvalikrunden da de slo Kongo etter to scoringer av lagets største stjerne, Liverpool-spilleren Mohamed Salah.

Nå gjelder det for egypterne, men det er litt vanskelig å vite hvor laget står etter oppkjøringskampene. De har spilt uavgjort mot Kuwait og Colombia, mens de har tapt mot Portugal, Hellas og senest mot Belgia i generalprøven. Mot Belgia tapte de hele 0-3.

Det store spørsmålet nå er: Blir Mohamed Salah klar til åpningskampen? Salah har vært skadet siden Mesterligafinalen, og han er lagets aller viktigste spiller.

Egypternes taktikk mot sterkere lag er å legge seg bakpå og satse på kontringer. Det er en måte å spille fotball på som Salah er ekspert på. Selv om han starter dene kampen, så tror jeg egypterne skal få problemer.

Uruguay kan komme langt i mesterskapet denne gangen, tror jeg. De stiller som favoritt til å vinne gruppen og de har alle stjernespillerne sine klare. Cavani, Suarez, Godin, Gimenez, Betancur - er blant de største profilene hos Uruguay.

De imponerte i den søramerikanske kvaliken, hvor de havnet på annenplass bak Brasil. I oppkjøringen til mesterskapet har de vunnet alle tre testkampene uten å slippe inn mål. De slo Tsjekkia 2-0, og de vant 1-0 mot Wales. I generalprøven banket de Usbekistan 3-0.

Uruguay har bare tapt én av de siste ni kampene, og i seks av disse matchene har de holdt nullen. Det er bra.

Med Cavani og Suarez på topp har Uruguay et av verdens beste spsispar, ja, muligens det beste. Begge spillerne er typer som kan avgjøre kamper på egenhånd. Samtidig har Uruguay en tydelig lederskikkelse i Godin som snører igjen forsvaret. Jeg tror ikke Egypt - med eller uten Salah - vil være i stand til å true forsvaret til søramerikanerne.

Uruguay har vunnet alle sine oppkjøringskamper, Egypt har ikke vunnet noen. Jeg tror Uruguay for en god start og slår Egypt. 1,50 i odds på borteseier er litt tynt, så jeg har satset på at Suarez & Co leder både til pause og til full tid. Oddsen er 2,40. Det er ok. Spillestopp er fredag klokken 1355. Innsatsen er 100 kroner.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør