Foto: EPA/Scanpix

Sverige vinner ikke bronse

Et slitent Sverige får problemer med Frankrike. Sjekk dagens oddstips

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Fikser vi tolv rette igjen?
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Jarlsberg: Jakten på 35 millioner kroner fortsetter

Lørdagens langoddsprogram er for å si det mildt blanda drops. Det er serieåpning både i den danske Superligaen og i østerriksk Bundesliga. I den norske Fair play-ligaen starter både avdeling 2 og 3 opp igjen etter tre ukers sommerferie og det er naturligvis en del svensk fotball på dagens program.

Få gode objekter denne lørdagen og vi begrenser oss til et singelspill og nøyer oss med et oddstips i dag, da det ser vesentlig bedre ut i morgen med både Tippeliga og Adeccoliga på menyen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag:
55 IFK Norrköping - Syrianska H 1,70
To lag som sliter med store skadeproblemer og formen. Spesielt gjelder dette hjemmelaget, som må har gått elleve kamper uten seier (0-4-7). Hvorfor vi da skal spille Norrköping til håpløse 1,70 er ikke godt å vite. Syrianska er kanskje enda mer skaderammet enn hjemmelaget, men har likevel slått brukbart fra seg. Holdt 0-0 til 70 minutter borte mot sterke IFK Göteborg mandag da en ulykksalig utvisning spolerte. Har trolig større kapasitet enn hjemmelaget her, og kan knipe både ett og tre poeng.

Dagens langskudd:
76 Ried - Sturm Graz H 2,35
Serieåpning i Østerrike i aften. Hjemmesterke Ried tar imot regjerende seriemester Sturm Graz. Ride hadde sterke 10-5-3 på eget gress i fjorårets sesong og møter et bortelag som er midt i svært viktig Champions League-kvalik mot ungarske Videton. Vant 2-0 i første kamp onsdag, og allerede førstkommende onsdag venter en svært viktig returmatch. Vi synes 2,35 på hjemmelaget kan være verd noen slanter i kveld.

Tre ukers pause i 2. divisjon avdeling 2 og avdeling 3 som starter opp igjen i ettermiddag, og da er det all mulig grunn til å være forsiktig med innsatsen på disse kampene.

Dagens spill:
67 Sverige - Frankrike B 2,65

Bronsefinale i fotball-VM for kvinner, der vi ikke kan forstå hvordan Sverige er blitt gjort til favoritter.

Det er åpenbart at både Norsk Tippings oddssetter og de internasjonale bookmakerne legger svært stor vekt på Sveriges seier over USA i gruppespillet. Den kampen vant Sverige 2-1, i en kamp der USA i store perioder var det klart beste laget. Sverige scoret et må på straffe (svært klønete laget av USA) og på et frispark som forandret retning. Utover i andre omgang var USA mye bedre og det er ingen tvil om at det var et flatterende resultat for svenskene.

Deretter ble Australia slått 3-1 i kvartfinalen i en kamp der Sverige gjorde en ok match, men ikke mer. I semifinalen var Sverige i realiteten sjanseløse mot et kvikt Japan, og fraværet av kapteinen og dirigenten Caroline Seger var merkbart. Seger er heller ikke friskmeldt til kveldens bronsefinale, en klar svekkelse for Sverige.

Frankrike har uten tvil møtt tøffere motstand på sin vei mot denne bronsefinalen. Leverte en solid kamp mot forhåndsfavoritten Tyskland i siste gruppespillkamp (tap 2-4), var klart bedre enn England i kvartfinalen (selv om det stod 1-1 etter ekstraomganger) og gjorde påny en solid kamp mot USA i semifinalen, selv om laget tapte 1-3 tilslutt. Uansett viste Frankrike i perioder svært fin fotball, og kunne med litt tur tatt seg til finale.

For Sverige returnerer i det minste Lotta Fischer på midtbanen i kveld, en sjelden løpsmaskin. Men Fischer har ikke kreativiteten til Seger, og Sverige kan ikke forvente at Lotta Schelin skal berge dem i kveld, slik de åpenbart gjorde i semifinalen mot Japan.

Som en liten kuriositet kan vi også nevne at Frankrike hittil har 101 (40 på mål) skudd på sine fem første kamper, mens svenskene har sendt avgårde 55 skudd (24 på mål).

Oddsen på fransk jubel i kveld og seier etter ordinær tid er 2,65 og det synes vi i øyeblikket er lørdagens klart mest interessante spill. Kampen kan spilles som singel, og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag lørdag:
67 Sverige - Frankrike 2,25 2,80 2,65
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus