Foto: hesteguiden.com

Sykt spennende banker

Spillerne sover i Drammen mandag, men det gjør ikke vi og byr på en heidundrende banker i V5A-spillet.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag:
V65 Åby: En lekker dame fra Takter

Oddstips: Svekket Getafe taper

V4 Romme: Banker direkte

Mandagens travmeny fra Norsk Rikstoto inneholder V4 fra Romme travbane, det er dobbel V5 fra Drammen mandag kveld og selvsagt også V65 fra Sverige til kvelden . Denne mandagen er det Mantorp som er arrangør.

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl 18.30
V5B 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Ja, du leste riktig i overskriften. Vi har både vært svært aktive i løpsarkivet og på telefonen fra de grytidlige morgentimer mandag og drar til med et foreløpig sjuendevalg som vår V5A-banker på Drammen mandag. Det handler om 7 Seval i V5-5A/V5-2B. Seval har sett strålende ut i sine to siste starter. Først på Biri 30/11, der hesten satt bom fast i rygg på megafavoritten Ulsrud Ulf over mål (hadde krefter spart da) og ikke minst sist på Bjerke der Seval satt i tredje par innvendig og fikk luken for sent til å utfordre ledende Kampen Blessen, men hadde full fart over mål som tredje.

Annonse: Grø har kjørt løp i "badestampen" og byr på en ellevill ide i V5-1A i Drammen i kveld

Vi tror (og kusk Gunnar Austevoll tror) at det er bra tetsjanse for Seval her da 5 Tele Viking ikke skal gå i tet (Gunnar som kjenner Tele Viking fra mange tidligere oppsitt var helt sikker på at Tele Viking får tet og overflyr de på innsiden). Gunnar kommer til å klemme til fra start og vel i tet er dette en topp vinnersjanse. Normalt er Kai Johansen (kusk bak Tele Viking) en svært fornuftig kusk og da slipper han trolig her.

Vi klemmer til og bankerspiller 7 Seval i V5A-spillet. Kl 14.00 mandag formiddag er hesten ufattelig nok nede som et femtevalg i V5A-spillet og da er det bare å ta rennefart mot lukene. Det er så vrient i A-spillet ellers, at selv om Seval vinner, så er det ingen garanti for at vi får fem rette. Seval har for øvrig vunnet hele ni ganger på kun 24 starter og to av seirene er kommet på Drammen travbane. I 2010 tok Seval fire seire på kun sju starter.

Vi velger imidlertid å gardere hesten i V5B-spillet da det er mange vinnerkandidater i dette løpet om vår banker svikter. 5 Tele Viking skal selvsagt på bongen, det samme gjelder for 1 Låhne Vind og 2 Alvine S.K.. Sjanseløse er heller ikke 9 F.H. Eiken eller 10 Turbin.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 5-2-1 C: 9-10-8-6-12-4 D: 11-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Super statistikk i Drammen
Vi har som nevnt vært ivrige på telefonen i morgentimene mandag ( det er fantastiske spilleløp i Drammen i kveld) og slo også på tråden til sykepleier, hesteeier og rytter Monica Borge som sender ut sin øyensten 6 Neon i V53-B. Monica kunne fortelle at alt stod vel til med hesten hennes, som har vært strålende på slutten og vunnet to av sine tre siste monteløp. Motstanden er ikke noe tøffere i kveld og dønn travsikre Neon må ha en topp vinnersjanse igjen. Trives aldeles utmerket i Drammen denne hesten og Neon vant tre ganger i monte i Drammen i fjor. Vi er ikke i tvil og tror Neon vinner igjen og bankerspiller i B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 8-1-2 C: 7-5-4-3-9-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Solberg advarer
V5A-spillets største favoritt kommer ut i V5-3A og den heter 4 Winner Augustinu. I kveld skal hesten ikke kjøres av sin faste kusk Tom Erik Solberg, men av Truls S. Glittum siden det er et stallmannsløp. Tom Erik sa til oss i morges at hesten var bra på Bjerke sist (tapte da kun for Photo Va Bene), men at hesten ikke hadde imponert i de foregående løpene og at hesten er vrien inn på den første svingen. Da kan vi ikke anbefale denne som banker, all den tid det er en klar svekkelse at Glittum kusker i kveld istendenfor Tom Erik og vi spekulerer.

2 Aidensfield har kun vunnet en gang i karrieren på 39 starter. Men hesten har hatt mye uflaks og står endelig riktig til i kveld, sammen med dyktige Ole Johan Østre. Første motbud. Vi glemmer ikke at 5 Quapower E.J. var helt lysende i tre strake seiersløp midtsommers i fjor. Hoppa har veldig fin kapasitet og selv om formen er uviss nå, streker vi tidlig. 6 Asafa har vi vært etter flere ganger på slutten uten suksess. Taktisk gode Dag-Sveinung Dalen opp i kveld. Se opp.

12 Brattås Jageline var tøff toer på Biri sist og tåler å gjøre jobben selv. 10 Vicky's Voice duger svært bra feilfritt. 11 Calle Cheven gjorde det bra i fjor, men formen er helt fraværende om dagen.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 2-5-6-12 C: 10-11-8-7 D: 9-3-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. Norskfødte. 2100 meter voltestart.
Vrien innledning på en vrien omgang i Drammen i kveld. Under tvil setter vi 7 Working On A Dream fremst, mest fordi vi tror hesten kan få tet. Og i slike løp er det trolig en stor fordel. Ingen stjerne denne fireårshoppa, men fra tet kan det gå hele veien.

11 Boggy Night Star vant uanstrengt fra tet i tåkehavet på Bjerke 2. juledag og er en fin type. Nå er det bakspor og helt andre forutsetninger, men feilfritt duger denne bra. 9 La Paloma gjorde en fin sisterunde på Jarlsberg sist og kan overraske feilfritt.

2 Fendt Arvells sviktet som spillefavoritt på Momarken sist og gikk vel helt på det jevne da. Tom Erik opp nå, gardering. Sistevalget 10 She's Cool avsluttet meget positivt tredje sist og kan være et gigantsjokk. Bred gardering er å anbefale i dette løpet.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 11-9-2-10-1 C: 8-4-6-3 D: 12-5

V5-2A - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
2 Global Nansen blir vårt førstevalg i dette løpet. Vi tror det er bra muligheter for tet fra dette flotte startsporet og selv om vallaken er ujevn i prestasjonene vil tet være til stor hjelp.

6 Jag De Man blir stor favoritt, men sprint og startspor langt ute er minusfaktorer. Strålende seiersløp fra dødens på Momarken sist, men det var over full vei. 11 Playcore kom strålende tilbake etter galopp på Bjerke onsdag og er klart bedre enn raden, men kusken har ikke mye tur.

4 Smash er i form og det er ikke helt utenkelig at Lindbak kan få tet og sprint er et pluss. Vi tror vinneren er fanget på denne kvartetten.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 6-11-4 C: 9-8-12-10-5-2-1 D: 7

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
- Hvem tror du er min beste vinnersjanse i kveld, var kontraspørsmålet fra Tom Erik Solberg når vi stilte ham det samme spørsmålet på telefon i morges. Undertegnede mente det måtte da være 13 Aaby Elda og Solberg var helt enig. Vi obset kraftig for hoppa på Sørlandet tredje sist og fra springspor på 20 meter tillegg kan hun sitte i en fremskutt posisjon direkte. Spillerne sender henne avgårde som et fjerdevalg i spillet.

De setter 3 Rappfaksa først og det er kanskje ikke så rart, dersom man ser på prestasjonen i seiersløpet nest sist. Men Rappfaksa er alt annet enn travsikker. Tom Erik Solberg kunne også valgt å kjøre 4 Risa, men valgte altså Aaby Elda. Risa gjorde noen helsvette løp i høst, men mistet formen like før jul. 11 Arwen er fortsatt ubeseiret etter fire løp, men kveldens oppgave er den klart tøffeste hittil og vi nøyer oss med fjerdevalget.

10 Gaupen Nina kommer tilbake etter tre måneders pause og feilfritt er hun god nok. Vi synes denne kvintetten skiller seg litt ut i et ellers svært uoversiktlig løp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 13 B: 3-4-11-10 C: 5-2-8-7-12-15-9-1-6-14

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Tross litt dunkel form setter vi 2 Joker Elden først i dette eliteløpet. Det meste har blitt feil for hesten nå på slutten og fra tet er dette en helt annen hest. Og tet er bra muligheter for at han kan få her.

7 Voje Faks gikk med feil sjekk sist, i følge Tom Erik. Det er ikke helt utenkelig at Tom Erik tar en røver på startsiden her (dersom 5 Stiv Kuling overflyr 2 Joker Elden). Formen er etter sigende mye bedre enn raden for tiåringen. 1 Åsajerven sleit seg inn til seier på Momarken sist, men imponerte ikke etter et helt perfekt løp. Veldig sjanseartet i kveld og vi nøyer oss med tredjevalget.

6 Amor Even viste igjen sist at han trives best med løp på vent. Kan vinne dersom det løser seg underveis. 5 Stiv Kuling er i form nå og helt iskaldt er det ikke i kveld.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 7-1-6 C: 5-4-10 D: 9-3-8

Annonse: Grø byr på dagens beste objekt i V5-5B og her er det luketømming på gang

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
3 Be Beautiful har løftet seg flere hakk de siste månedene og hadde garantert vunnet uten oppløpsgaloppen på Jarlsberg sist. Tredje sist var hoppa lekker tetvinner på Jarlsberg og det bærer trolig mot tet igjen her. Topp vinnersjanse derfra og i DD-spillet bankerspiller vi, men vi garderer i V5-spillet da det er bra konkurrenter på farten. Nå er storfavoritten blitt strøket og da setter vi Gunnar Austevoll først med 8 Pleasures Way.

Gunnar Austevoll var svært positiv til 8 Pleasures Way til tross for spor åtte bak startbilen, og det må vi nesten ta på alvor selv om hoppa ikke har vært spesielt imponerende i sine to siste løp. 2 Tanja East vant meget lett på Momarken nest sist og står igjen flott til. Det gjør ikke 7 Oline Hovmand, men hun var bra i seiersløpet på Sørlandet sist og er klart på vei opp i form igjen nå.

11 Fancy Tile står uggent til, men det kan bli tempo her og da øker vinnersjansene. 4 Brizma Star og 5 Candybar S.E. er heller ikke sjanseløse, i et åpent løp bak storfavoritten.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 8 B: 2-7-11 C: 4-5-6-1-10

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør